Джонсън: Великобритания не се стреми към смяната на Путин

Целта била да се защитят украинците от войната
31 мар 2022 01:05, Красимир Ангелов
32
Джонсън: Великобритания не се стреми към смяната на Путин
Снимка: БГНЕС

Великобритания е фокусирана върху това да помогне да се защитят украинците от войната и няма за цел смяната на руския президент Владимир Путин, обяви британският премиер Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

За коментара на американския президент Джо Байдън, че Путин "не може да остане на власт", Джонсън каза пред парламентарна комисия, че разбира "разочарованието на хората от Путин".

"Да желаеш смяната на правителство само по себе си не е нещо осъдително. Това е цел на много демократични политици", каза премиерът.

"Нека обаче съм абсолютно ясен, това не е цел на британското правителство, и е много, много важно всеки да го разбере. Ние просто се опитваме да помогнем да бъдат защитени жителите на Украйна, и да ги защитим срещу абсолютно варварското и неоправдано насилие", подчерта той, цитиран от БТА.

Джонсън каза, че очаква да "засили" британската подкрепа за Украйна, включително с възможни доставки на бронирани джипове "Ленд Роувър", за да се помогне за доставянето на хуманитарна помощ за обсадени градове като Мариупол.

Британският премиер каза също, че според него не бива да се очаква Г-7 и НАТО да вдигнат санкциите срещу Русия, ако бъде договорено прекратяване на огъня в Украйна.

Според мен трябва да продължим да засилваме санкциите постъпателно, докато и последният руски войник не напусне Украйна", каза Джонсън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С всеки изминат ден се затвърждава убеждението ми,че този шут е избягал от едно специално социално заведение и вероятно все още го търсят.
24
0
 
1
 
! Отговори
Цецо Мен преди 2 години
Явно добре се разбирате и всичко е точно.
23
1
 
16
 
! Отговори
Зина преди 2 години
Джонсън ти си един клоун вие и американците си направихте пандемията и след това и войнатаЗа жалост има *** който ви се връзват да вземат напечатаните ви долари и си разрушават бедната държава сега е Украйна преди ги знаете Либия , Сирия и Джонсън и Байдън найстина са ми много смешни
22
1
 
13
 
! Отговори
Англетата преди 2 години
Винаги са били против славяните. Те и сега са против едните и другите.
21
0
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Англичаните винаги са прилагали двойни стандарти и това е дразнело целия свят.
20
0
 
15
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Тези световни ИНТРИГАНТИ точно това искат !
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боре Вликобритания се стреми да смени тебе ! Причината, не можеш да танцуваш хубаво по време на пандемия ???
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този нахалник кой го брои за слива ? Толкова в противен беше некадърен кмет, некадърен външен министър и сега е накадърен премиер! Никой вече няма сериозно отношение към англичаните, те винаги са водили колониална , подмолна политика, Бенджамин Дизраели - враг номер едно на България ! Никога не може да им се вярва!!!
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са *** британците... Първи напуснаха потъващия ЕС, а сега хич не им се воюва с путиня. Ние естествено сме барабар Петко с мъжете и за пореден път на грешния кон.
16
12
 
1
 
! Отговори
Star преди 2 години
Никой не иска Путин да си ходи от властта,това го казват всички по света.Което е изключително озадачаващо.Може би се очакват големи рокади в Русия,и както винаги губещият отново ще е руският мужик с каруцата и коня.Аман от техните ,,перестройки'',колкото и да ги правят,все не се получава.Революция трябва в Русия,останалото е само ,,бош-лаф'' както казва Бая ви ***.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Великобритания не знам, ама за Джонсън е само от полза Путин да остане по-дълго на власт и войната в Украйна да продължава.
14
2
 
1
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Успокоил го е.
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролиата кой ще ви чете глупостите по нощите? Напразно бачкате... Ама те от съвецкото посолство са глупави щом ви плащат... Кипи безсмислен труд...
12
0
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ами защо не защитавате рускоговорящите в донбас от 2014 до сега я стига свашето англосакс лицемерие номер 1 сте в света ами как защитихте сев кипърами сега защо не защитавате жените в афганистан а какво правят турските танковес кюрдите в ирак
11
6
 
4
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Ами няма я, нали сте свикнали с подкупите на Пу-тя.
10
2
 
3
 
! Отговори
асан преди 2 години
Простете, страдам от криза на идентичността. Чуя ли за турци, се разгонвам.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типична английска фурнаджийска лопата. Видя ДЕБЕЛИЯ и смени песента. Марш, куче кpacтaвo!
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е купон по време на пандемия, Джонсън явно още не е излязъл от там. Да си помисли колко индийци има в Англия и с каква работна ръка разполага.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЕС може да се затрие до 2г. като СССР
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен8Нещо не си разбрал! ЕС ще плати за бакийте които Великобритания и САЩ забъркаха в Украйна. Естествено украйна за да влезе в ЕС и трябва поне 30 години и 1трлн, евра!И то ако се съгласят всички страни от ЕС.