Отправиха обвинения във военни престъпления срещу Русия

Москва: Поредната постановка на киевския режим за западните медии
Обновена: 4 апр 2022 10:39 | 4 апр 2022 07:33, Елка Василева
408
Отправиха обвинения във военни престъпления срещу Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна, Европа и САЩ обвиниха Русия във военни престъпления след откритите тела на убити цивилни  в град Буча, недалеч от Киев, след изтеглянето на руските сили.

Москва поиска Съветът за сигурност на ООН спешно да обсъди случая, за който твърди, че е провокация на украинските власти.

Украинските власти са успели да евакуират почти 3 хиляди души от обсадения от руските сили Мариупол и Луганска област през вчерашния ден, заяви вицепремиерът Ирина Верешчук.

Още по темата
Междувременно от британското министерство на отбраната заявиха, че контролът над Мариупол е почти сигурно основна цел на руската инвазия.

Украинските власти позволиха на екипите на редица чуждестранни медии да посетят Буча. Пратениците на АФП, Ройтерс и Би Би Си съобщиха за 20 тела по улица в разрушения град. Според украинските власти над 300 души са открити в масов гроб край църква, предаде БНР.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш поиска независимо разследване.

Съветът за сигурност на ООН ще разгледа случилото се в Буча на заседание във вторник, обяви в поредното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски.

„Всички партньори на Украйна, ще бъдат информирани подробно за това, което се случи на временно окупираната територия на страната ни. Военните престъпления в Буча и други градове по време на руската окупация ще бъдат предмет на обсъждане и в Съвета за сигурност във вторник. Задължително ще има и нов пакет санкции срещу Русия. Но аз съм уверен, че това е малко и е нужно да бъдат направени още изводи - не само за руската страна, но и за политическото поведение, което фактически позволи на това зло да дойде в нашата земя“,каза Зеленски.

По-рано председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обеща да бъдат наложени още санкции срещу Москва, а британският външен министър Лиз Тръс заяви, че жестокостите трябва да бъдат разследвани като военни престъпления.

В Москва нарекоха твърденията за военни престъпления на руските сили в Буча „провокация” и “поредната постановка на киевския режим за западните медии”.

От руското министерство на отбраната подчертаха, че кадрите с убитите мирни жители са се появили четири дни след оттеглянето на руснаците, с пристигането в Буча на Службата за сигурност на Украйна и на украинската телевизия. Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов заяви, че САЩ премълчават факта за артилерийския обстрел на Буча от украинските въоръжени сили, който би могъл да доведе до цивилни жертви и подчерта, че няма пострадали мирни жители, докато Буча е бил под руски контрол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
2
 
1
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
wag the dog - това е филма който сега се превръща в реалност!!!
244
1
 
1
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Демона Николина сега сигурно побърква дяволите в Ада ,че тя е по-дявол от тях ;Много мразеше мен и котето ми, обаче не знам кой мразеше повече- мен или него или по-равно беше
243
0
 
5
 
! Отговори
Мисъл преди 2 години
Някога едни хора отричаха Баташкото Клане.
242
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще бъде съден за военни престъпления НАТО И САЩ за Югославия,Ирак и Либия.Или избитите в тия държави са били извънземни.
241
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Тези нескопсани статисти ,убитите де ,бързат да оживеят ! И кой измислил да поставя огледала на боини машини ?
240
9
 
10
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Руснаците вършиха същите безобразия в Чечня,Грузия,Сирия и решиха,че това е нормално...сега украинците ще ги излекуват от нацизъм!
239
5
 
10
 
! Отговори
Русия преди 2 години
бавно умира, подлъгана от собственото си самодоволство!
238
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българинът буквално би си дал *** на путин. Нз оня закво не нападна тука. За 12 часа щяхме да се предадем, да се запишем доброволци на тяхна страна и да си предложим жените и дъщерите на тях, че са по-светци от ангелите. Българинът е безроден ***. За него винаги ще има шапчица под която да се крие - руска, американска, германска. На мой сънародник не се доверявам вече и домашния ми любимец да гледа за 2 дни. Най-скопената нация от самозвани "мъже-традиционалисти".
237
18
 
7
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
Лабораторен анализ откри следи от човешко ДНК в два вида руски колбаси, производство на подмосковната компания Мортадел.. СПОРЕД ВАС ОТ КЪДЕ РУСИЯ СЕ СНАБДЯВА С ЧОВЕШКО МЕСО
236
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки чоже да отправи, каквито си иска обвинения. Въпросът е, че трябва да ги докаже. Ако не може да ги докаже - на съд за клевета.
235
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И умрелите възскръстват по клиповете.И подредени всички на една улица.Интересно е,че и цивилен с бутилка *** в ръка се възприема за цивилен?Но в случая мн нагласено всичко изглежда.
234
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много повече хора са спасени от войната, отколкото хора за убити от войната. Статистиката показва, че съвсем малък брой хора получават странични ефекти от войната.
233
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Холивуд продакшън в действие батка,те това ще засенчи и кацането на Луната и Белите Каски в Сирия...
232
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 44 милиона воюващи украинци срещу Путин Вируса, само малък процент са убити. Ползите превишават вредите. Всяка война има странични ефекти.
231
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко са убитите от войната, а колко не са убитите от войната. Десетки милиони украинци не са убити от войната и са спасени. Ползите са по-големи от вредите.
230
24
 
13
 
! Отговори
НЯМА МЕДИИНА ВОЙНА преди 2 години
ИМА САМО РУСКИ ГАДОВЕ И УБИЙЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
229
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека се оправдаваме като лекари: Вижте статистиката при всяка война - има убити и разрушения. Ние не сме богове. Прочетете кратката характеристика на войната. Всяка война има странични ефекти, ние не сме виновни.
228
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Магистър-фармацевт Путин: Ползите от войната превишават вредите. Всяко лечение и война имат странични ефекти, като смърт.
227
12
 
26
 
! Отговори
Медийна война преди 2 години
Американциту са много добри в провокациите. Същите постановки гледахме и по време на войната в Сирия. Асад го очерняха всеки ден и го изкараха чудовище, което обстрелва собствения си народ. После се оказа, че изстрелването е било от бунтовниците, ама нейсе. Същото се случва и сега. Ана накрая ще се окаже, че сатрапит.е от затворите, на които им дадоха оръжие са убивали и насилвали. Украинците защо още то търпят тоя *** Зеленски не знам. Продажник, който съсипа страната си.
226
13
 
4
 
! Отговори
Доктор Путин преди 2 години
Професор доктор Путин лекува украинците. Всяко лечение има странични ефекти. Страничните ефекти при лечението на украинците от нацизъм и милитаризъм, е цивилни жертви и разрушени градове. Прочетете листовката на войната. Там пише всички странични ефекти на войната - разрушения, смърт. Професор доктор Путин не поема отговорност за страничните ефекти при лечението на болните украинци от нацисъм и милитаризъм. Той не е бог. Прочетете статистиката за процента жертви и разрушения при всяка война.