Зеленски е разговарял с Кристалина Георгиева

Президентът смени ръководителя на Териториалната отбрана
16 май 2022 22:30, Нели Христова
38
Зеленски е разговарял с Кристалина Георгиева
Снимка: БГНЕС

Украинският прездент е сменил ръководителя на Териториалната отбрана след три месеца война. Той не посочи каквито и да е мотиви за рокадата, съобщава Ройтерс.

Министерството на отбраната на страната съобщи, че Зеленски е назначил генерал-майор Игор Танцюра на мястото на Юрий Галушкин като командир на силите, които помагат на украинската армия да защитава страната, откакто на 24 февруари започна руската инвазия.

Министерството описа Танцюра като опитен офицер, който е бил началник щаб на украинските сухопътни сили.

Откакто бяха създадени малко преди началото на инвазията, Силите за териториална отбрана бързо увеличиха числеността си и започнаха да играят важна роля в конфликта с Русия, отбелязва военното ведомство.

"Експлозивното нарастване на структурата, особено в условията на интензивни сражения, дава възможност за трупане на голям опит с грешки и постижения. Има успехи, но за съжаление има и загуби", заявява министерството в свое изявление.

Териториалната отбрана беше почти приравнена по правомощия с украинската армия, а промените гласува неотдавна Радата.

Володимир Зеленски и Кристалина Георгиева са обсъдили необходимостта от финансова подкрепа за Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обсъди необходимостта от финансова подкрепа за икономиката на страната с управляващия директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, предаде Ройтерс. Украинският президент публикува и видео от конферентния им разговор и съобщи за финансовата подкрепа в канала си в Телеграм.

"МВФ е важен партньор. Очакваме с нетърпение по-нататъшната ползотворна съвместна работа за поддържането на финансовата стабилност на Украйна", написа Зеленски в Туитър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проси оръжия
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
големи яйца! само пълните сайта с глупости.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Украйна влезе в ЕС, в БГ незабавно трябва да се организира референдум за излизане!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25 - Мисли как да си отърве кожата - За никакви Украинци не мисли ! Ако мислеше за Украинците нямаше да позволи това да се случи , и с едно членство в ЕС и НЕУТРАЛИТЕТ за НАТО нямаше да гръмне и една пушка , но този безбожен и алчен продажник искаше хем да си напълни джобовете , хем да го играе корав НАТОВЕЦ , и когато се провали всички ще го търсят да го бият - И Украинци , и Руснаци и Американци , и Европейци !
25
1
 
7
 
! Отговори
Софрониий преди 1 година
Тоз кашкавал , Путин много го бави
24
1
 
7
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Президента на Покрайна наркоман малчик гей на високи токчета с лакирани нокти ли е ? Че не се вижда добре на снимката , счупената китка показва всичко
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Един застрелян в ЦЪРКВА в Калифорния ..." , "Двама застреляни на пазар в Тексас..." , ,"Вечерен час за малолетни в Чикаго .." _ Това ли великата " демокрация "и " цивилизования свят " ( обетованата земя ) , заради който си съсипа държавата и жертва хиляди невинни жени и деца , и ги остави без бащи бе МОШЕ ?!
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сменя ги , защото сигурно Галушкин си има къшна работа ( ще сменя плочки в банята ) и няма време да отиде за превземането на Москва - Нали Зелевски - Иначе всичко си върви по план и Украина може би ще победи ?!
21
1
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
/МВФ е един от инструментите на САЩ за заробване на държавите. Ама зелен е още и не го разбира./== Абе разбира той много добре, ама такива като него държави не ги интесуват, нито кой ще изплаща. А неговото, си е негово.
20
1
 
6
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
До Анонимен 26- След като Кристалина Георгиева е начело на валутния фонд, представям си за какво са си говорили с "украинския патриот".... дано поне и е обещал "че нейното не се губи". ....а кой ще плаща вече си знаем.
19
1
 
9
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
Абе давайте си му на тоя Нобеловата награда за мир и Оскар за цялостно творчество и го разкарайте да се маха веднага. Че и още по-големи бели ще надроби и за Украйна и за народите на Европа. Че 3та световна може да докара с наглостта си! Пандора досиетата показаха, че вече сте му напълнили с милиарди банковата сметка, а и още колко си делнал от ежеднавната си просия, тъй че няма да го мислим! Още ли тябва да заделят от залъка си народите от ЕС и САЩ за тоя "украински патриот".
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като Кристалина Георгиева е начело на валутния фонд, представям си що за структури са европейските....
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
....а Зеленски поне мисли за украинците!.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото на нашите политици не им пука за оцеляването на хората!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давайте му на тоя дето не е в ЕС, ама бензина в Русия 1,80 лв. а тук двоен както и в Европа. Нашите защо не реват по три пъти на ден, че много българи са с месечен доход от 300, 400, 500 евро което е под всякакъв минимум и като членове на ЕС се нуждаем от помощ за да оцеляват хората. На Гърците минималната пенсия е 700 евро, а тук къде е. Нашите защо не реват като шута.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дянков също е обещал да шляпа руснаци.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления търси бързи заеми.
12
1
 
11
 
! Отговори
Херсон преди 1 година
ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ПРОВИНЦИИ, КОЙТО ОСТАНАТ В УКРАЙНА ЩЕ ПЛАЩАТ ДЪЛГОВЕТЕ.)))
11
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Иска да му запазят място в казана,ако може до женски дявол.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя само с Путин не е разговарял от целия свят. Обходи като мисирка- просяк всички по видеовръзка, изнесе си представленията. А иначе в страната му - уж жестока война. Ходят му на крака сенатори, министри, ЕС лидери, щото тях не ги ловят руските куршуми. Този цирк скоро ще свърши. И аплодисментите ще са пак за Путин нещастнико!