Русия: Отменете санкциите, за да няма продоволствена криза

Западът обвини Кремъл, че използва глада като оръжие
25 май 2022 13:50, Александър Попов
98
Русия: Отменете санкциите, за да няма продоволствена криза

Международните санкции, наложени на Москва заради военната ѝ кампания в Украйна, трябва да бъдат отменени, за да се избегне световна продоволствена криза, заяви руски заместник-министър на външните работи.

"Решаването на продоволствения проблем изисква цялостен подход, включително премахване на санкциите, наложени върху руския износ и финансови транзакции", заяви Андрей Руденко в коментар, предаден от руските информационни агенции.

"То изисква също така Украйна да разминира всички пристанища, където акостират кораби, а Русия е готова да осигури необходимия хуманитарен дотсъп", добави Руденко.

Военната кампания на Русия в Украйна и вълната от санкции срещу Москва заради офанзивата нарушиха доставките на торове, пшеница и други стоки, които двете страни изнасят.

Западът обвини Кремъл, че използва глада като оръжие по време на офанзивата си в Украйна.

Само Русия и Украйна произвеждат 30 % от световните доставки на пшеница.

Организацията на обединените нации призова руските власти да освободят зърното, заседнало в украинските пристанища заради военната кампания на Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
2
 
! Отговори
САНЦИИ-ПРЕКРАТЯВАНЕ? преди 1 година
ЗАЩО СЕГА ДА ПРЕКРАТЯТ САНКЦИИТЕ. НАЛИ СТЕ КОСМИЧЕСКИ И ВОЕНЕН ГИГАНТ? ПАК И КИТАЙ СТОИ ЗАД ВАС (С НА.... Х .....)
87
8
 
4
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Излиза, че ПРИЗНАВАТ , ЧЕ ТЕ РУСИЯ СЪЗДАДЕ ПРОДОВОЛСТВЕНАТА ЗЪРНЕНА КРИЗА ТОЧНО, ЗА ДА ГО ИЗПОЛЗВА КАТО ОРЪЖИЕ! Нямат вече козове и шанс! Вече и Китай подкрепя санкция на ООН за деблокиране на украинските пристанища с военни флотилии под санкцията на ООН и при това положение даже и Турция не може да ги спре! Русия отива в ъгъла, а другия месец ще е блокирана самата тя там окончателно!
86
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом толкова са активира ли, Русия е на прав път
85
5
 
3
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Наглед ци, хем убиват,хем крадът ,хем искат закрила и "разбиране"
84
8
 
5
 
! Отговори
Рашка Чебурашка преди 1 година
Какво се заяждате, че сме откраднали това-онова. А те като ни крадат безаналоговите танкове с трактори?
83
4
 
5
 
! Отговори
Като каза крадене преди 1 година
До Гошо, да не забравяме: перални машини, телевизори, хладилници, ТОАЛЕТНИ ЧИНИИ, дамско бельо, мобилни телефони и т.н. ... казах ли ТОАЛЕТНИ ЧИНИИ. Колкото до картините и други произведения на изкуството - за това се иска акъл да го оцениш. Без акъл - ТОАЛЕТНИ ЧИНИИ.
82
5
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
приберете зърното на украина и ги оставете на сащ те да ги хранят изпращахаоръжие впк напълни гушите и не могат да преглъщат вече няма да ядат малкодиета да отслабнат екипа на наркомана много закръглен ояден не личи да савъв воина
81
1
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ало ,с тия средневековни трикове,оже да сихвърлите храната в морето и на никой няма да му навредите ,а ще си покажете простащината и селендурщината ,като върнете в 18 век!!!
80
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма смисъл да се отменят санкциите. Достатъчно е да се потопи руския черноморски флот.
79
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките продължават да си вярват, че са някаква сила и могат да поставят условия. Не знам в какъв паралелен свят живеят, но определено ще ги заболи доста като се събудят. С тази война за пореден път доказаха че са: 1. средновековни хора, попаднали случайно в нашето време; 2. напълно некомпетентни и неподготвени, дори и за война, която те започват; 3. излишна тежест за цивилизования свят.
78
12
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Нацистите на хитлер крадеха картини и други предмети на изкуството, нацистите на путин крадят зърнени храни и селскостопански машини.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
77, вярно. Могат да си продават своята на Индия.
76
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност светът иска украинска , не руска пшеница. Второ, пристанищата са минимални заради вас, блянове. Трето, идеята на Латвия е много добра и напълно приложима. Просто се наемат едни по-специални кораби които: 1. Не се боят от мини, 2 - не се боят, че ще бъдат обстреляни от пещерни хора.
75
5
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
русия се моли да и махнат санкциите.Ха, ха.
74
11
 
11
 
! Отговори
Миглена преди 1 година
Никаква отмяна за тия отвратителни убийци и крадци !!! Колкото може повече санкции за агресори и крадци ! Именно вие ще предизвикате продоволствена криза със завоюването на плодородните райони на Украйна !!! Европа и светът не са слепи - всички виждат ваши те безчинства и безпределните ви лъжи -отвратителни сте !
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че и нагли!
72
7
 
9
 
! Отговори
Чочев преди 1 година
Тия знаят само да заплашват ?! Нещо не са познали- ИМЕННО ЗА ТЯХ ЩЕ Е ПРОДОВОЛ СТВЕНАТА КРИЗА И ТО МНОГО ПО-ГОЛЯМА,ОТКОЛКОТО ОЧАКВАТ И СЕ НАДЯВАТ!Нагле ци,нахалници ! Много скоро ще започнат да се задъхват и тогава ще видим ...СЗмърт за всички взели участие в агресията срещу Украйна !!!
71
10
 
18
 
! Отговори
Лицемери преди 1 година
Значи първо налагаш санкции които уж трябва да обрекат руския народ на глад, след което се оказва че и затова не ставаш и санкциите те самопрострелват, след което обвиняваш по подобен нелеп начин , за собствената некадърност и наглост! Заслужено предстои криза непозната за запада! Разпад на новата римска империя! Затлъстелите безделници да му мислят!
70
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия иска да забрани на съседни страни да упражняват собствения си суверенитет и да водят независима външна политика. После света и е виновен, че я санкционира щото тя ги напада. На Грузия и беше забранено да е независима и загуби северна Осетя, Чечня, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан, Украйна, Финландия. До кога очакват света да си мълчи пред Руския башибозук? Това са независими страни и ще си правят каквото искат, ще влизат в съюзи с когото искат. Ако русия не ще да предложи по-добра опция!
69
15
 
14
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
Кирливи рашки, спрете войната за да няма продоволствена криза