Лондон: Не може един фас да е причинил 2 взрива в руска база в Крим

Малко вероятно е експлозиите да са резултат от украински удар с ракети
Обновена: 11 авг 2022 11:37 | 11 авг 2022 11:25, Елка Василева
82
Лондон: Не може един фас да е причинил 2 взрива в руска база в Крим
Снимка: БГНЕС

Великобритания все още не е установила причината за експлозиите в руската военновъздушна база в Крим, но със сигурност не смята обяснението на Русия за правдоподобно. Това заяви британският министър на отбраната Бен Уолъс, цитиран от Би Би Си.

Още по темата
Заедно с министрите на отбраната на Украйна и Дания той е съорганизатор на конференция в Дания, посветена на Украйна. В Копенхаген се събират министрите на отбраната на държавите, които подкрепят Украйна, за да обсъдят нова военна помощ за Киев.

Преди да отпътува, британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че очевидно не изпуснат фас е причината за огъня в руската военновъздушна база на Кримския полуостров, както се опитва да обясни Москва.

"Той не би могъл да предизвика две големи експлозии едновременно, които не са съвсем една до друга", поясни Уолъс и обърна внимание, че е малко вероятна версията, че експлозиите са резултат от украински удар с ракети, дадени от Запада на Украйна.

"Все още е много рано да се разбере причината за инцидента във въздушната база "Саки", смята британският министър на отбраната, цитиран от БНР.

Вчера висш представител на властта в Украйна отговори утвърдително на журналистически въпрос дали атаката в Крим е началото на планирана контраофанзива на Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски също отбеляза, че войната е започнала с Крим и ще трябва да приключи с освобождаването на Крим.

Базираният във Вашингтон институт за изследване на войната очаква, че украинската армия ще води интензивни боеве през август и септември, като те най-вероятно ще предопределят изхода от следващата фаза на войната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия май в стремежа си да освободят Крим ще загубят цяла Украйна.
64
5
 
0
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
До до БобиМда, а в България да не е по-различно...пък сме 15 год в ЕС.
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лондон предава Украйна. Русия прикрива Украйна.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби 70 : Ами като са им износени базите къде са тръгнали. Ей така ще става по 5 по 10 по 20 самолета дори, че и други неща. Бум и ги няма! Докато някакви часови и охранители се одремват на припек. Може и алкохол да са употребили. Сбъркана работа.
61
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "Ако рашистите срещнат натовски войници, мислиш, че ще издържат и една седмица!?" НАтовски кои войски? - първо. Второ, украинците са славяни като руснаците и могат да се бият! Ако са баш натовци - жална им майка, няма да има никаква жал! не седмица а часове ще им стигнат.
60
0
 
6
 
! Отговори
еленико преди 1 година
"Лондон: Не може един фас да е причинил 2 взрива в руска база в Крим" ---- Ааа..., моЗе, моЗе, там всиЦко моЗе, цадо!!!! -)))
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля си че американците "опипват" почвата за нови нападения. Удариха напълно скрито и безнаказано най-големият им кораб. Реакция нула. Сега източния край на Крим, и пак гледат за реакцията. Следва по-на запад - кримският мост. Удара по него ще е троен удар: икономически, военен, и за показване на технологично превъзходство. Просто трябва да изчакаме.
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските фасове са най-безаналоговите фасове на света потапят крайцери, взривяват бази и....
57
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
моята версия - краварите имат 100% подводници със същия тип ракети като тия дето дават на укропите за химарс
56
1
 
9
 
! Отговори
Уф преди 1 година
Ха, че що да не може да е от фас, че нали един фас потопи крайцера Москва?
55
1
 
11
 
! Отговори
до Боби преди 1 година
Икономиката на една държава е съвкупност и разнообразие от много фактори и производствени сектори с които се задоволяват всички потребности на обществото... Със Street view на Google в Русия всеки може да види в какво окаяно състояние са малките им градове и села. Една икономика не се състои само от АЕЦ и влакове. В интернет е пълно с информация за стандарта на живот на руснаците извън големите градове, който трагикомичен... Реално там хората все още са в средата на 20ти век.
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе, що взривовете не ги припишат на Скрат от Ледена епоха и да се свършва с шикалкавенето, а и в крайна сметка всички може да са доволни. От предните епизоди знаем добре тоя катеричок какви и как ги вършеше, така че образът на западния злодей за едните и на вредоносителя за другите ще е повече от достатъчен. А третите могат спокойно да обявят събитието като трейлъра на поредния нов епизод...
53
4
 
10
 
! Отговори
До Никога не е било преди 1 година
Рашистите се бият изцяло и единствено срещу украинската армия! Украйна е подпомагана от свободния свят военно и хуманитарно, рашистите са подпомагани от Беларус, Иран, Сирия и други диктатури!............... Какъв ти е проблема!? Ако рашистите срещнат натовски войници, мислиш, че ще издържат и една седмица!?
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са ги издебнали тези главозамаяни руснаци и са им унищожили цялата база. 10 самолета - това са загуби за най-малко 500-600 милиона долара, плюс гориво, плюс боеприпаси, плюс летищна инфраструктура, плюс наземна механизация, плюс военна репутация. Безхаберие, пълно безхаберие. Заслужават си го. Загубите им сигурно са за 700-800 милиона долара. Тия човек не може да ги разбере.
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 49: "Ако не е било американското оръжие и техника, както и това, че немците са воювали на няколко фронта, фюрера е щял да влезе в Москва" - ТОЯ мит го раздухват краварофилите. Реалните факти са че войната е щяла да се удължи с година със същия край - добиването на ресурси, основно на стомана и горива го потвърждават. Краварите са се притеснили от факта че ЦЯЛА европа е щяла да е част от СССР затова са напъхали. Няма друга причина.
50
4
 
5
 
! Отговори
НИКОГА не е било преди 1 година
Сама държава да издържа без проблем на мислещите се за най-силни 30. Само Раша може не само да издържи, а и да победи. Две - три зими и е безусловен победител! Наградата е нов световен ред - без лидерство на наглосаксите. Ще устиска!
49
4
 
7
 
! Отговори
до 49 преди 1 година
Съветите не са победили сами нацистка Германия. Ако не е било американското оръжие и техника, както и това, че немците са воювали на няколко фронта, фюрера е щял да влезе в Москва
48
5
 
4
 
! Отговори
ГОлем праз! преди 1 година
Гръмнало нещо във военен обект. Сега ще го обезопасят и препостроят в най-кратки срокове. После след най-много месец пак ще преселват укропитеците при бандерата си!
47
1
 
1
 
! Отговори
само истината bbc преди 1 година
не е фас, това е перемога на укр армиата вече настъпват към москва!
46
2
 
5
 
! Отговори
Билялов преди 1 година
Абе украинците са много недосетливи, вместо с Хаймърс трябваше да бомбардират руснаците със стекове цигари и водка, досега отдавна да са я забраивли тази война.