Украинската ПВО свалила 60 от над 70 изстреляни руски крилати ракети

Зеленски: Енергетиците вече започнаха да възстановяват електроснабдяването
Обновена: 6 дек 2022 09:54 | 6 дек 2022 07:00, Елка Василева
346
Украинската ПВО свалила 60 от над 70 изстреляни руски крилати ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски похвали успехите на украинската противовъздушна отбрана в отразяването на поредната вълна масирани руски ракетни атаки, предаде Ройтерс.

Още по темата
"ПВО е свалила повечето ракети, а енергетиците вече започнаха да възстановяват електроснабдяването", каза украинският президент в ежедневното си видеообръщение и благодари на силите на ПВО, енергетиците и народа на Украйна.

"Всяка свалена руска ракета е категорично доказателство, че терорът може да бъде победен", каза Зеленски. Украинската ПВО съобщи по-рано, че е успяла да свали 60 от общо над 70-те крилати ракети, изстреляни срещу Украйна от Русия. Въпреки това няколко ракети са поразили целите си.

"За съжаление има жертви", каза Зеленски и добави, че са били убити четирима души.

Украинският президент каза още, че Русия е отбелязала с новите си масирани ракетни удари годишнината от подписването на Будапещенския меморандум за уреждане на предаването на Москва на останалите на територията на бившите съветски републики ядрени оръжия.
Документът, подписан на 5 декември 1994 г. съвместно от Русия, Великобритания и САЩ дава гаранции от страна на трите държави на Украйна, Беларус и Казахстан в замяна на предаването на Москва на останалите на тяхна територия ядрени оръжия, отбелязва ДПА.

Наред с всичко друго, подписалите Будапещенския меморандум държави се задължават да зачитат суверенитета и съществуващите граници на трите бивши съветски републики.

Съдбата на този документ дава отговори на много от днешните въпроси за Русия, каза Зеленски. "Само подпишете нещо с тези терористи, и няма да има мир. Само се споразумейте с тях, и те със сигурност ще нарушат всичко", каза той.

Единствено поради тази причина е необходимо последователно следване на досегашната политика от "съвестните страни", каза Зеленски, имайки предвид всички международни партньори и поддръжници на Украйна.

"Само чрез унищожаване на терористичните способности на Русия, освобождение на цялата ни страна и осъждане на убийците, може да се постигне мир", обобщи украинският президент.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
0
 
3
 
! Отговори
джо преди 1 година
До фронтовак На лъжата, краката са къси..... Колкото и лъжи да напишем, накрая укрите стоят на тъмно и без никакви жертви......
268
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цифрата е за целия период на операцията. И като прибавим кривите украински ракети, дето падат където искат, нещата се подреждат. Пък и те руските не могат да стигнат до украйна, нямат биндзинь! Вече ги фъргат с ластици. Абе сега се сетих- руските ракети не свършиха ли на 29.02? Че консвалят тогаз тез убавци? Май послъгват нещо...
267
0
 
4
 
! Отговори
Alex преди 1 година
100 от 70 е свалила бе.
266
4
 
2
 
! Отговори
Фронтовак преди 1 година
Не зная колко са свалили, но е факт, че могилизацията на 300 хиляди руски трупа не доведе до очаквания ефект. Очакват се нови прегрупирания в посока Масква.
265
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свалили са 120 руски от 10 изстреляни ракети
264
5
 
12
 
! Отговори
The_ONE преди 1 година
Отдавна никой не вярва на такива лъжи.
263
3
 
10
 
! Отговори
Кой какъв е преди 1 година
До Гаранция Франция: А Франция беше подписала Минските съглашения (както и Германия), но изобшо не ги беше грижа за това, че Киев не ги изпълнява. Това е то "Гаранция Франция".
262
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кличко : от 16 свалихме 16 ,две удариха целта
261
0
 
9
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
До Гаранция Франция: Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донецк и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Засега Украйна загуби само Донбас и Запорожка област. Ако не започнат преговори ще загубят още.
260
0
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Л'ъжат както винаги.
259
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези новини са само за западната аудитория, украинците нямат ток за да ги разберат тия неща
258
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се пазят молдовските трактори, че когато укрите свалят руски ракети става страншно
257
2
 
10
 
! Отговори
джо преди 1 година
Автора на статията леко се е объркал..... Истината е, че от 60 ракети украинците са свалили 70..
256
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен При РФ Смерч се ползва умерено новите варианти Торнадо С и по-лекия вариант на Камаз(както се казва ХИ Торнадо С) само с 6 направляващи са доставени в района. Ползват се да ловят ХИМАРСИ - обсега им поне за сега е 120км като имат 120кг касетна бойна част. Това е ако се ползват ракети със стандартно гориво както СССР Смерч. ако сменят двигателя с нещо по-качествено и скъпо вероятно ще имат значително по-голям обсег разбира се с ГПС насочване. А ЗРК БУК РФ ползва Вариант 3 100% цифрови
255
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Смерч е още от времето на СССР Ъкрайна непрекъснато го ползва даже имат разработка за ракета с ГПС насочване за тези установки "ВЛЪХВА" мисля са и дали името. Но банално както и Точка-У боеприпасите свършиха. Бук-М1 все още са практически най-опасния ПВО комплекс на Ъкрайна с малко помощ от АУАКСИТЕ на САЩ тези огневи машини се появяват къде ли не без радар за насочване. Единственото спасение на РФ ВКС е че ракетите са допотпни и аналогови и съвременна РЕБ станция лесно ги отклонява.
254
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До r3v0lv3r HARM e САЩ ракета която уж се саморазправя със всякакви радиолокатори - превежда се ВИСОКОСКОРОСТНА АНТИ РАДАРНА РАКЕТА последните модели са с ГПС насочване дори радара да спре да излъчва пак лети в целта... В Полша са модернизирани няколко МиГ-29(о да) да носят и стрелят с тези ракети. А Руснаците показват както свалени от Тор и Панцир подобни благинки така и цели паднали в полето изделия не взривили се. За момента по-модерна ракета запада няма... Адекватна ПВО също запада няма...
253
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби, реви Троби, реви като посссрана ушшанка. Какво стана с безаналоговите смерчове, букове и тем подобните дръвчета? Освен за оране на нивите, май за нищо не стават. Язък за строшените пари, можеше Джуджето да построи няколко вътрешни тоалетни за ккрепостните.
252
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност украинците доказват, че са свалили 7 ракети със снимков и видео материали. Останалите 53 са във фантазиите на журналята.
251
2
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
*** - прдажник
250
2
 
2
 
! Отговори
Power Solar преди 1 година
До Боби: Oooo български *** .... не те ли прибраха вече ?!??! Срам за ЛЕВСКИ, БОТЕВ и РАКОВСКИ !