Зеленски призна: Руските сили атакуват и разрушават градове и села

Ситуацията на фронта е обострена, особено в Донецка област
Обновена: 27 яну 2023 22:56 | 27 яну 2023 22:50, Александър Попов
509
Зеленски призна: Руските сили атакуват и разрушават градове и села
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че ситуацията на фронта в Украйна е изключително обострена, особено в Донецка област, където Русия засилва офанзивата си, предаде Ройтерс.

В традиционното си вечерно изявление Зеленски заяви, че руските сили не само щурмуват украински позиции, но разрушават градове и села около тях.

Зеленски също така обвини в лицемерие ръководителя на Международния олимпийски комитет Томас Бах и го покани да посети град Бахмут, една от най-горещите точки на войната с Русия, предаде Франс прес.

"Каня господин Бах в Бахмут, за да види със собствените си очи, че неутралитетът не съществува", заяви Зеленски. В изявлението си той обеща и да работи, както той каза, за прочистване от лицемерието на ръководството на международните олимпийски структури.

"Очевидно е, че всяко неутрално знаме на руските спортисти е изцапано с кръв", заяви Зеленски.

Въпреки неколкократните призиви от страна на Украйна за забрана на руски и беларуски спортисти да участват в Олимпийските игри в Париж през 2024 г., Международният олимпийски комитет заяви в сряда, че проучва възможността да им разреши да участват под неутрално знаме.

Серия от задкулисни маневри освен това бе предприета през есента, за да бъдат върнати в олимпийските прояви руснаците и беларусите, изключени от повечето международни спортни прояви от началото на руската инвазия в Украйна.

Тези предложения породиха гнева на украинците. Вчера украинският министър на спорта Вадим Гутцайт заплаши с бойкот Олимпийските игри догодина, ако призивите на Украйна не бъдат чути.

"Но ние ще направим всичко, за да защити светът спорта от всякаква намеса на терористичната държава, която просто би била неизбежна, ако руските спортисти участват в Олимпийските игри в Париж", заяви Зеленски.

"Русия трябва да спре агресията си и терора си. И само след това ще бъде възможно да се обсъжда руското участие в контекста на олимпизма", допълни държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още по темата: Володимир Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Заради тоя циркаджия - 1м и50 см са загинали около 600хил укр мъже и малко по- малко русначи ! Престъпник от най- висока класа !
272
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Ти крий оръжие и войници в жилищни блокове и после ооооолллеле ! Руснаците няма да си хвърлят ракети безцелно !
271
0
 
3
 
! Отговори
обикновен преди 1 година
евреин-нацист
270
0
 
6
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 година
До кога ще ни натрапвате този вонящ наркоман?Всеки ден гледам тази противна ,продажна и лукава физиономия.Гадния евреин съсипа страната си за да угоди на краварите-ФАКТ!
269
0
 
11
 
! Отговори
ББ преди 1 година
А ти какво искаш война е измоли си я сега не се оплаквай
268
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До Анонимен Следва шоуто:КЛОУН С ЛЕОПАРДИ
267
5
 
28
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Мизерна мишка
266
2
 
29
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 година
Гнусна ,долна ,продажна твар...Всеки божи ден ни я натрапвате-факт!Няма как да е безплатно!
265
2
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
И кое му е украинското на Зеленски родителите муса в Израел еврейте не го искат и не го защитават.Одеса е руска бил съм на работа там бългрите и еврврейте са повече от украйнците.Слушайте песните на банд одеса са на чист руски език на украинси диалект се говори в област Киев 90 километра на север от Одеса.
264
1
 
23
 
! Отговори
Кос преди 1 година
Много е важно, кога е признал в началото или в края на линията.
263
2
 
15
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
До Анонимен"...И ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ КРЪВОЖАДНИ ПАНДИЗЧИИ ЗАЛЯХА МНОГОСТРАДАЛНА УКРАЙНА!" Ако са ви залели или затаковали хиляди кръвожадни руски пандизчии, се обадете в клиника Многострадалната украйна. Разполагаме със свободни легла и добри специалисти в областта на психологията и гинекологията .
262
4
 
33
 
! Отговори
Чакай бе... преди 1 година
...слава кокаина, нали танкове ше идват - тръгваш към Крим, после до Москва, сега мрънкотиш, ти му отвyрза ръцете. За него си е супер лесно да нареди катюшите и камък върху камъка да не остане -> натам го тикаш, вместо да седнеш на масата и да кажеш, ще си спазвам Минските споразумения, фашагите от 2014та ще ги обеся, Крим остава руски и руснаците се изтеглят. Сега просто Путин ще си срине всичко в Източна Украйна със земята - даде му повод точно ти, ще ви натири на Запад от р. Днепър и така...
261
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, абе нали Украйна била побеждавала, защо сега се тръшкаш?
260
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Демократ като твоите безсмислени коментари, ти си постоянно присъствие тук, сигурно работиш за сайта
259
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава кокаина Z
258
60
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТЪЛПИ РУСКИ ФАШИСТИ, ЧЕЧЕНСКИ ИСЛЯМИСТИ И ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ КРЪВОЖАДНИ ПАНДИЗЧИИ ЗАЛЯХА МНОГОСТРАДАЛНА УКРАЙНА! ДОБРОТО ЩЕ ПОБЕДИ И ОРДИТЕ НА ПУТИН ЩЕ БЪДАТ ПРОГОНЕНИ ОБРАТНО В МОСКОВСКИТЕ БЛАТА!
257
6
 
56
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Традиционното вечерно изявление стана като шоуто на Слави. В началото беше интересно, после затъпя и изпростя.
256
4
 
33
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
Значи руснаците сами си разрушавали градовете .... Освободиха се легла на 4 км заповядайте. Ако донесете доказателствата със себе си, ще имате редкият шанс да получите отделна стая с тапицерия.
255
48
 
7
 
! Отговори
гого преди 1 година
До АнонименПреди 24.02.2022 градовете в Донбас ги разрушаваха про руските сепаратисти ръководени руските граждани и служители на ФСБ Бородай, Гиркин и пр., а също със директната помощ на "зелените човечета" от руската армия. Доказателства - в градовете без сепаратистите, разрушения нямаше до 2022, когато руската армия дойде да "освободи" и тях от жилища и всичко.
254
7
 
48
 
! Отговори
Кос преди 1 година
До Париж!!!??? В Австралия никой не е освирквал руските тенисисти.На не всички хора, дамаджаните им са пълни с ферментация от фобии, злоба и комплекси..Така, че не се обзалагай.