В Украйна разбиха мрежа за проституция, управлявана от миграционни

Акцията е част от кампанията за изкореняване на корупционните практики
2 фев 2023 11:49, Елка Василева
69
В Украйна разбиха мрежа за проституция, управлявана от миграционни
Снимка: архив, БГНЕС

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) съобщи, че е разбила мрежа за проституция, управлявана от миграционни служители, в рамките на кампания срещу корупцията, целяща покриване на западните стандарти и изкореняване на корупционните практики, предаде Ройтерс.

Още по темата
ССУ съобщи, че мрежата е била ръководена от служители от отдела за миграция към националната полиция, който отговаря за защита на интересите на разселените лица.

Службата разпространи кадри с униформени полицаи, нахлуващи в апартамент, в който задържат няколко мъже, у които са открити големи суми пари, а на дивана в една от стаите седят млади жени.

"Тези високопоставени служители са осигурявали "чадър" на мрежа за проституция в Киев и други региони", се съобщава в изявление на ССУ.

Престъпната схема е носела печалби от над 1,3 млн. долара на месец, се казва още в изявлението.

В схемата са били въвличани жени на възраст между 18 и 30 години, които са били "в нестабилно емоционално състояние" и които са били предлагани на клиенти в Украйна и чужбина. Цената на услугите е варирала от 20 до 270 долара.

В ежедневното си видеообръщение снощи украинският президент Володимир Зеленски благодари на службите за сигурност за тяхната "бърза реакция срещу тези позорни практики".

Зеленски изтъкна, че ще направи толкова кадрови промени, колкото е необходимо, за да се пребори с корупцията и подчерта, че е изключително важно министерството на отбраната да работи честно.

"За съжаление, в някои сфери единственият начин да се гарантира върховенството на закона е да се смени ръководството . . . ще направим толкова промени, колкото е необходимо", каза украинският президент.

Украинската полиция извърши вчера претърсване в дома на влиятелния милиардер Игор Коломойски, някогашен съюзник на Зеленски, в рамките на кампанията за борба с корупцията, припомня Ройтерс.

(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
10
 
2
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
Е не забравяй шампионите по мастийство - рускините
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тукгиимас големи изкуствени джуки ,особенно по черноморието
42
10
 
23
 
! Отговори
Др Врабчев, сексолог преди 1 година
Ако сте забелязали най-войствени и избиващи на нацизъм и фашизъм са мъжете от примитивните раси като украинци и поляци, чиито жени са най-световните маааастии и хуурви. Разбираемо е, когато жена ти е такава и не можеш да се справиш с нея по никакъв начин, то злобата и отчаянието трябва да избият някъде.
41
4
 
31
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
Това не е никаква новина. Украйна е олицетворение на корупцията и проституцията. То президентът и е държанка на дедо Джо, та какво ли остава за някакви бедни и гладни момичета.
40
2
 
21
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 1 година
Накрая ще се окаже че и Зеленски е мъжки пасивен проститут на чиято съвест ще лежат половин милион украински трупа.
39
4
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
А за нашмьркания Клоун и сина на изкуфеляка байДън , какъв процент се плаща от сводниците $$$
38
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е и у нас. Ред корупция , ред проституция. По магистралите е правилото- полиция, сводник, проституция.В страна без съдебна система създаваща правилата и реда в обществото.
37
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40. С кои страни се сравнява?
36
2
 
19
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Наи голяма е проституцията във Украйна
35
6
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
никои не е изненадан финансов одит на украина къде е оръжието и траншовете
34
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четейки мнения .... и се убеждавам за кой ли път от глупостта на масовия читател.СССР беше до 1991 година . В състава бяха 15 републики. Много от висшите кадри на партията бяха Окраинци.90% от Окраинците говорят САМО руски език. Руски език се говори в Русия, Окрайна, Молдова и балтийските републики. Така, че не всички говорещи руски са руснаци. а Ш Л Ю Х И са само Окраинки
33
7
 
47
 
! Отговори
?' преди 1 година
Не е тайна цяла Украйна се държи на корупция и криминалитет.И този клоун върти всичко
32
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До трак.Тъй де тъй сега Европа се напълни със здрави украинки и всичко е ОК.
31
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зе-клоунът изтъкнал, че щял да направи толкова кадрови промени, колкото е необходимо, за да се пребори с корупцията. Още малко и щях да му повярвам, ако не беше публикацията в NYT. Влиятелната американска медия пише, че ЧВК "Моцарт" са претърпели крах и са били принудени да се оттеглят от Украйна, поради хронично пиянство и плуенето в стриптиз-клубовете в Киев. Зе-клоунът видя проституцията и корупцията, след като пиндостанският ЧВК "Моцарт" се сдуха и избяга.
30
8
 
56
 
! Отговори
А в България преди 1 година
"МС прие решение да удължи с една година предоставянето на временна закрила на бежанци от Украйна. Удължаването на мярката ще важи до 4 март 2024 г., в съответствие решението на Европейската комисия за удължаване действието на Директивата за временна закрила." --------- Значи киевският шут върти бизнес с наркотици и просституция и реве за пари и оръжие от Европа, а БГ политиците подгъзуват на евромафията и изхранват "лицата, разселени от Украйна" с данъците ни.
29
9
 
14
 
! Отговори
независимо мнение преди 1 година
До ГошоНяма да оспорвам мнението ти, много си наясно, явно често ги ползваш, или си от бранша. Заработвай, няма лошо, успех на теб, на жена ти и на останалите дами от фамилията.
28
6
 
32
 
! Отговори
Украинките преди 1 година
са дащни.. Неслучайно Даша е широкоразпространено име
27
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че тя Окраина е основен износител на "работнички" по света! Умря им безнуса!
26
4
 
24
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До независимо мнениеПо принуда я вършат а , че много податливи тия на принуда бе даже сами се натискат да бъдат принуждавани Голем наивник си
25
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пхаааааа, хванали няколко сводника в някоя панелка използвана като бордей и сега го представят като борба с организираната престъпност и корупцията...... и тва точно га оная изсъхнала слива урсла на посещение при зеленото да шмръкнат по линийка. ..