Киев увери: Новите оръжия с голям обсег няма да удрят Русия

Те ще са само за "деокупация на нашата земя", увери Олексий Резников
103
Киев увери: Новите оръжия с голям обсег няма да удрят Русия
Снимка: БГНЕС

Украинският министър на отбраната Олексий Резников увери, че Киев няма да използва нови далекобойни оръжия от Запада за нанасяне на удари по цели в Русия.

"В петък нашите партньори решиха да ни предоставят оръжия, способни да стрелят на разстояние от 150 километра, или около 90 мили“, каза Резников на пресконференция. "Ние винаги казваме на нашите партньори, че поемаме задължение да не използваме оръжия на чуждестранни партньори срещу територията на Русия, а само срещу техните части във временно окупираните територии на Украйна с цел деокупация на нашата земя", каза той.

Резников също каза пред репортери, че Киев очаква евентуална руска офанзива по-късно този месец. На 24 февруари Кремъл ще отбележи една година, откакто руският президент Владимир Путин изпрати войски в Украйна.

"Не всички западни оръжия“ ще пристигнат до момента на евентуална руска офанзива този месец, каза Резников, но добави, че Киев има ресурсите да отговори. „Готови сме да отвърнем на удара", увери той.

САЩ обявиха в петък нов пакет от оръжия и боеприпаси на стойност $2,2 милиарда за Украйна, който според Пентагона включва нова прецизна бомба с ракетно задвижване, която може почти да удвои обсега на удар на Киев срещу руските сили. Те потенциално дават възможност на силите на Киев да нанасят удари навсякъде в окупираните от Русия Донбас, Запорожка и Херсонска област, както и северната част на окупирания Крим.

Франция и Италия от своя страна се очаква да доставят мобилни ракетни системи земя-въздух.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
ВЕЛИЧКО преди 1 година
Москва не вярва на сълзи , а аз не вярвам на *** Резников ! Но куку бенд колоездача от С А Щ също бръщолеви подобни идиотщини ... Лошото е ,че такива като тях могат да предизвикат ядрена катастрофа !
82
0
 
0
 
! Отговори
pbdan преди 1 година
До Бай ДрънПо време на война или окупация никакви референдуми не се признават. Колко държави го признаха този референдум? Тия области дори не са целите "освободени" от РФ.
81
1
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Е как новите оръжия няма да ударят Русия, след като областите Донецк и Луганск чрез референдум вече са в Русия? Ей това не мине ясно, някой ако може да ми го обясни. Реално в случая Украйна е окупатора, защото народът на тия области реши друго. Не е ли така и ако не е, къде греша?
80
4
 
1
 
! Отговори
:) преди 1 година
Рашисти...
79
1
 
5
 
! Отговори
След Арестович преди 1 година
Бившият украински депутат Кива съобщи че: Министърът на отбраната на страната Резников в петък е подал оставка.Същият този Резников който вече в личната си сметка е натрупал 1.3 млрд. долара /според сп.Forbes/. Явно вече е решил както бившия министър-председател Яценюк, че е време да отиде някъде из тропиците, за да си харчи от парите на воля . . .докато има тази възможност! Източници от Киев съобщават че писмото му за оставка вече е на бюрото на "Зеления".
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само луд им верва на укропитеците.
77
7
 
3
 
! Отговори
Пламен преди 1 година
Три пръста, а за Путин и Р***шистите - средния от тях.Слава на Украйна!
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вуйчо като види пияницата сатана и гаси лампата. И аз така бия им минуса.
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четвърт милион жертви вие чувате ли се какво говорите боже пази.
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бандеровския поздрав постигна обратен ефект, навреди вместо да помогне.
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бандеровския поздрав е забранен в демократичните страни. Само тук бандеровците го тиражират абсолютно свободно и безнаказано !
72
0
 
6
 
! Отговори
Терориста ОБЕЩА! преди 1 година
А сега - вервайте! А и да не забравяме какво каза баба Меркел - обещанията и дипломацията са за лъгане на руснаците!
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя на снимката вече не е актуален. Нали го смениха? Сложете снимка на следващия корумпиран фашага, който краде загробвайки собствения си народ.
70
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До пияница мистик "И убийствата ги вършеха колхозниците и после обвиняваха украинците." СЕРИОЗНО??? Мистик всеки в джоба си от десетилетие има фотоапарат и камера. Съвременните телефони имат такива характеристики че профитата за такива преди 15 години мечтаеха. И като вземем колко биха платили медиите на запад дори и за свясно режисиран ФЕЙК да не говорим за снимки от истински случай... КЪДЕ СА СНИМКИТЕ, ВИДЕО и ЛИЧНИ СВИДЕТЕЛСТВА?
69
2
 
9
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Те да не уцелят някоя ферма в Полша, Молдова или Беларус
68
5
 
15
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
Пробвайте,господа фашаги, за да ви "целуне" и озари " Посейдон".На укрите не им трябва СДС-Чума.Те са си жив зян и без нея.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
той поне вярваше че е нужен на народа си
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дано не му отнема зеленикаквия пуловеа и *** пенджери. Премахването му доказва че не е достатъчно да си спасяем само защото се обличаш в пошли зеленоидни пуловерчета, а че си треба монархическата фамилия Грюненшайзенски. Слава за Отрезания с отрезания отрезников отрезък да гъ я
65
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този май му вдигнаха мерника без да му трепне окото заяви, че украинците изпълняват мисия на нато срещу Р,сия. Ту учавстват с жива сила, натото-с оръжия. Издават ли се такива явни тайни, бе джанъм?
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя е истинската причина за отстраняването на Резников? Бившият съветник в Пентагона Макгрегор съобщи, че по-рано Резников е заявил за загубата на 257 000 човека. Това число повече от два пъти превишава признатите от Акушерката загуби на киевския режим.