Руските военни унищожили над 500 храма в Украйна

Засегнати са всички вероизповедания
28 мар 2023 22:20, Стела Стоянова
127
Руските военни унищожили над 500 храма в Украйна
Снимка БГНЕС

Повече от 500 религиозни храма са унищожени от началото на войната на Русия срещу Украйна. Те са напълно разрушени, повредени или плячкосани в резултат на руската инвазия, съобщи президентът Зеленски.

„Засегнати са всички вероизповедания – църкви, джамии, синагоги, образователни и административни сгради на религиозните общности в Украйна. За Русия всичко е само цел.

Но ракетите и артилерията на една терористична държава не са сломили човечността и вярата ни. Украйна ще победи, животът ще победи!“, написа президентът Володимир Зеленски в профила си във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютная ложь! Все в точности наоборот!!!! Посмотрите, что происходит в Киево-Печерской Лавре!
86
2
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
УКРАИНСКАТА НАЦИСТКА ПРОПАГАНДА И НАТОООООВЦИТЕ СЕ ПОБЪРКАХА !!! ВИЖ ВИДЕА , ВСИЧКИ ЧЕРКВИ СЕ ПАЗЯТ ОТ РАЗРУШАВАНЕ !!! УРКИТЕ ГИ ПОЛЗВАТ ЗА КРИЕНЕ И НАПАДЕНИЕ !!!
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички повярваха на на рогатия и неговите слуги. Никой да не си въобразява че възмездието с Висше ще му се размине.
84
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Храмовете са правени от РПЦ по тез земи още от 1000 година след като се приема християнството Държава Украйна не е имало(то и държава Русия тогава такава кавато я знаем сега също е нямало) но това не пречи на ЗЕЛЕнски да изселва духовни лица от техите обители.
83
0
 
4
 
! Отговори
ХА! Точно вчера! преди 1 година
Зелените сатанисти изгориха храм Покрова Пресвeтa Богородицa в селo Кордшев Тернополскa област.
82
2
 
14
 
! Отговори
червенски преди 1 година
Украинския режим арестува свещеници
81
0
 
7
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Еврейски храмове има ли унищожени :)))
80
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската църква да си знае двора и мястото.Какъо се казва...,,всяка жаба да си знае гьола"...Зеленски никога не е рушила храмове.А да издал заповед руските църкви да напуснат украинските земи.Има си устав с който всеки християнин трябва да зачита Руската инвазия и неподчинение на тия закони води до принудителното и извеждане.Руснака трябва да му се припомня , че не си е на мястото.За руснака целия свят е негов.И като не могат с мирни средства , го постигат с разрушения.
79
4
 
17
 
! Отговори
Антихриста евреин преди 1 година
Тоя дето заповяда атака срещу хамовете? Басе наглия лъжец!
78
3
 
22
 
! Отговори
АМА ВЕРНО ЛИ? преди 1 година
Не знаех че патриаршията на предишния укро-президент Потрошенко била руска! А те наистина потрошиха всичко дето видяха, докато нашата лубима медия стоически мълчеше по темата!
77
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия се възражда християнския фашизъм.По начало християнската църква на Русия е извън закона.По правилата и уставите на Източните църкви.Християнството в Русия винаги е било в употреба.Монголите са подчинили духовенството След това е преминало на подчинение при новите руски царе и царщени.Докато се стига до тук, че църквата е дублиращ в управата на държавата и основен инструмент за манипулиране населението.С християнството се оправдават всяки злини.Това е политика на всеки следващ сатрап.
76
3
 
3
 
! Отговори
Путларах преди 1 година
Джамии ще има за всички от сърце!
75
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нацистите в Украйна всъщност не са никакви престъпници, а защитници от руските болшевики.Болшевиките и до ден днешен , и целия им гнусен път на идване чрез преврат и убийства не е осъден в Русия.Дори се лансира от нивата бандитска власт в Кремъл и опити за възраждане Путин припомня за славното и минало.Издигат се лозунги и паметници от сталинско време.Повтарят се репресиите за всички противници на извънзаконовата болшевишка партия Границата между националфашизъм и болшевизъм са размити.
74
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цитат: "Руския солдат умее само да руши, той е далече от човечността." Т ъ п ако, по тези опорки на Сорос вече стана банален с коментарите си. За каква човечност бълнуваш бе, умнико, с това клише??? Дай да видим "човечността" на САЩ, които на всеки 2 години от съществуването си правят по една грабителска война. Преди две седмици имаше годишнина от убийствато в Сонг Ми във Виетнам, да не споменавам останалите. А човечност за укро-фашистите е оксиморон.
73
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асвабадители :)) Чисти северноазиатски диввааци
72
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те са напълно разрушени, повредени или плячкосани в резултат на руската инвазия, съобщи лъжецът Зеленски. Интернет е пълен с филмчета, как укро-фашистите пребиват попове и ограбват ценности в черквите обаче Днес БГ, спонсорирано от Америка за България си знае своето... повтаря ли повтаря лъжите на западната пропаганда, по правилото на Гьобелс.
71
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 97....А престъпленията на болшевиките що забравяте бе... Болшевиките вършиха 80 години престъпления по целия азиатски и европейски континент За тях нито дума.Русия сега ще понесе цялата историческа вина Като изчезне и се разпадне
70
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфантилните изблици на русофили не спират Кой бил пръв....Ами да си припомнят историята тогава.Как Русия стана империя.Като ,,първа нападна".Тогава не следва ли Русия да излезне виновна.
69
1
 
13
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Като всички нацисти в световната история, Зеленчука приписва престъпленията на укро.пите.ците на руснаците. А, да, безмалко да забравя - "Палци долу!".
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 94. Въх, не думай!!!