Китай ще предприеме конкретни усилия за решение на украинската криза

Специалният китайски пратеник по евразийските въпроси се срещна с Лавров
Обновена: 27 май 2023 19:29 | 27 май 2023 19:22, Красимир Ангелов
62
Китай ще предприеме конкретни усилия за решение на украинската криза
Снимка: БГНЕС

Китай ще предприеме конкретни усилия за политическо решаване  на украинската криза, е заявил специалният китайски пратеник по евразийските въпроси Ли Хуей, предаде Ройтерс, като се позова на прессъобщение на китайското министерство на външните работи.

Китай винаги се е придържал към обективна и честна позиция по отношение на Украйна, защитавал е мира и е насърчавал преговорите, е казал Ли пред руския външен министър Сергей Лавров.

Освен с Лавров, специалният пратеник на Пекин по евразийските въпроси се е срещнал и със заместник-министрите на външните работи Андрей Руденко и Михаил Галузин.

Дипломатите са обменили мнения за руско-китайските отношения и за политическото уреждане на украинската криза.

Москва е една от спирките от европейската обиколка на Ли, чиято цел е обсъждане на "политическо уреждане" на украинската криза, отбелязва Ройтерс.

По думите на Ли Китай ще подсили контактите и диалога между всички страни, включително и Русия.  

(БТА, Николай Велев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
14
 
! Отговори
Китайците са педали преди 10 месеца
като руснаците и русофилите... Не може да им се вярва за абсолютно нищо...
44
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И кого да преговарят руснаците? С наркомана Зеленски, корумпирания Пололяк, льжльото Арестович, терориста Боданов или някой друг укренски олигарх, които няма никаква изгода войнатада приключи, защото някои хора трупат несметни богатства, докато други погиват в окопите? Или може би с дементния Бидон, който сам е затънал до върха на последния си косъм в л....на? А и след като Меркел и Оланд нагледно обясниха, че за запада никакви споразумения не означават нещо? Пак ли ще печелят време ?
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 45 Ще може, ще може да поддържа САЩ Китай. Като изяде боя наш как хубаво ще го поддържа.
42
3
 
14
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
Китайците са фурнаджийски лопати и не стават за нищо.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз предлагам мирен план. Независимост за ЛДР под името Московия както го предлага и хунтата. Останалата част си е Киевска Рус всичко точно.
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Китай не желае натовски войски във своите свери на влияние в каквато се превърна Русия. Китай е против САЩ и Нато и такъв им е мирния план украйна е прокси на САЩ и Китай не може да поддържа САЩ
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бившите Съветски републики от Средна Азия са заплаха за Китай но и Китай е заплаха за тях една по една ще ги превземе. Фактор е само Русия защото е ядрен гигант. Интереса на Китай е да превзема мирно и тихо и той го прави.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зозко това не ти е прес конференция на Гроб да дрънкаш кат празна тенекия. Китай са гъсто населени и ядреното оръжие върши много добра работа и те го знаят.
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Китай тестват дали схемата - "влизаме, окупираме, замразяваме в името на мира, след години всички забравят за случая" би сработила за да я приложат в Тайван. А в България е пълно с хора без грам мозък да се усетят, че под Китайски ботуш е 1000 пъти по-зле отколкото под американски ботуш. В русия и Китай човешкият живот няма абсолютно никаква стойност. Ако отидете там и почнете да плюете властта както го правите в Европа, там ще свършите или в чувал или в лагер. Ама не можете да го проумеете.
36
2
 
4
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
За да спре войната в Украйна, САЩ трябва официално да се откажат да подчинят Китай. Като как ще стане тая работа, след като съществуването на Америка се крепи на световното им господство, загубят ли го-Сбогом грингос!
35
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тодоре не ми пука за урките сами се набутаха във войната мразя ги освен това. Защо развяват знамена и се фукат на всякъде каква е тая нагла украинизация. Да не е спортно състезание. Малко достойнство нямаш ли че си седнал да ги защитаваш ай сектор бе.
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Европа ядат жаби и скакалци .
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще спрат да ядат кучета. 100% ще помогне.
32
11
 
9
 
! Отговори
Да отбележа пак преди 10 месеца
Китаеца каза че е алтернатива икономически на сащ и регионите остават руски при спиране на огъня, защото интереса на ес не е замразен дълъг конфликт. Друг е въпроса че марионетките на сащ в ес искат да съсипят европа.Главното, ***, сте го пропуснали. Защо ли? Много соросоиденн тролл има за хранене, нали?
31
8
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
АнонимеНчо , СКОРО СЕ ВЪРНАХ ОТ НАЙ ХУБАВОТО МЯСТО НА СВЕТА !!! В РУСИЯ СЪМ БИЛ ЗА ДВА ЧАСА НА ЛЕТИЩЕ ВНУКОВО , НА ВРЪЩАНЕ ОТ ИНДИЯ !!! НО ЩЕ ОТИДА КАТО ТУРИСТ , ВСИЧКИ КАЗВАТ , ЧЕ Е ПРЕКРАСНО !!! НЕ МЕ РАЗКАРВАЙ ПО ФРОНТОВЕ СРЕЩУ НАТООООООВЦИТЕ !!!
30
6
 
7
 
! Отговори
тодор живков преди 10 месеца
Диванните експерти по геополитика ЕМ в Г .Кой ще върне хилядите украински войници загинали незащо ,милионите бежанци , разрушени градове .Ако щете хилядите загинали руски военни и всичко това в центъра на Европа . Кремълските бандити са в ЦУГЦВАНГ от третия ден от войната когато в Гостомел беше блокиран и избит до крак десанта който трябваше да завземе летището и от там да атакуват Киев ....но кердик .
29
5
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
До БАНко/ Я МАРШ НА ФРОНТА В УКРАЙНА ДА СЕ БИЕШ ЗА ***! ПРЕДАТЕЛ С ПРЕДАТЕЛ :)
28
7
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
АнонимеНчо , ПРОЧЕТИ СТАТИЯТА , АКО НЯМАШ ДОЛАРИ ЗА БЪРЗА ОБМЯНА !!!
27
6
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
До БАНко/ СМРЪДЛИВАТА РУБЛА СЕ Е ПОКАЧИЛА МАЛКО! ИНАЧЕ КУРСА ЕВРО ДОЛАР НЕ Е МРЪДНАЛ ЦЯЛА СЕДМИЦА! НО СМРЪДЛИВАТА РУБЛА С 15% ЩЕ ПАДНЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА СПРЯМО ЕВРОТО :)
26
7
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
АнонимеНчо , В ПОНЕДЕЛНИК 1 ДОЛАР БЕШЕ 80,50 РУБЛИ , ДНЕС Е ....79 РУБЛИ !!! ПОЗНАНИЯТА СИ ГИ ПРИПИШИ НА ТАТКО СИ !!!