Над 30 руски ракети и дронове свалени от украинската ПВО

Няколко украински дрона са били свалени край руския град Курск
2 юни 2023 08:28, Елка Василева
98
Над 30 руски ракети и дронове свалени от украинската ПВО
Снимка: архив, БГНЕС

Въздушна тревога беше обявена тази нощ на територията на цяла Украйна. Официални лица в столицата Киев заявиха, че противовъздушната отбрана е свалила повече от 30 ракети и дронове, изстреляни от Русия.

Киевските военни власти написаха в Телеграм, че Русия е изстреляла едновременно дронове и крилати ракети, предаде БНР.

Кметът на столицата Виталий Кличко, който по-рано съобщи за две отделни вълни от атаки, съобщи, че не е имало обаждания до спасителни служби.

Още по темата
Русия потвърди официално, че нейните военни са убили повече от 50 проукраински бойци при нападенията от украинска територия в граничната руска Белгородска област. Унищожени са били също така военно оборудване и бронирана техника, според официална информация от Москва.

Тази нощ няколко украински дрона са били свалени край руския град Курск. В местни канали в Телеграм малко преди това се появиха информации за взривове край железопътната линия и в района на близкото летище.

Междувременно в късното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски коментира смъртта на две жени и 9-годишно дете при руски обстрел в Киев. Те опитали да се скрият в бомбоубежище, но вратата била затворена.

Зеленски беше категоричен, че ако местните власти не изпълняват задълженията си за осигуряване достъп на хората до укритията, виновните трябва да бъдат привлечени под отговорност.

Украинският държавен глава коментира и срещата на Европейската политическа общност в Молдова с участието на над 40 европейски лидери, на която поиска от западните си съюзници яснота за бъдещето на страната му в НАТО и Европейския съюз.

"Готвим нови отбранителни решения за Украйна. Това се отнася и до противовъздушната отбрана, и до авиацията, и до нашето придвижване на терен. Подготвяме реално политическо съдържание за срещата на НАТО във Вилнюс, както и пакет от гаранции за сигурност за нашата страна по пътя ѝ към НАТО. Готвим среща на върха за постигане на мир на основата на украинската формула."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И продължате с жалката си проУкроФашистка пропаганда но ще дойде възмедието за всипки слуги на Сорос
72
3
 
0
 
! Отговори
До Гошо преди 10 месеца
Гошо, след като си знаеш името и евентуално като знаеш имената на останалите путинофили дето ви командват от кремъл, та що ме питаш за имена на тези дето са писали за 3 дни!? на си ли спомняш бре гошо! ааа да верно ти си путинофил! А путинофила е предател и продажник на България който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ! в твоя случай ще добавя и НЕ може да помни повече от 5 минути! :))))
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руският Министър на Отбраната вече заяви, че когато Русия изстреля 1 ракета, посраинците сваляли по 6.
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
хем сваляш 99,99% от дроновете хем даваш как гасиш пожари и ревеш.Нещо не се връзват 2 и 2
69
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 10 месеца
До До 60Освен такива като теб друг никой не споменавал че за 3 дни ще завладеят Киев Виж Зеленски презден ги разправя,я за Крим, я за Москва ,я пък че Украйна ще влезе в НАТО и ЕС и освен нощни концерти от градските сирени друго не е уредил
68
0
 
8
 
! Отговори
До r3v0lv3r преди 10 месеца
....използваха още 4 дена. ама, втория комплекс, разположен да брани летището..На 5 тия ден, го свитнаха и него..В момента действащ Патриот в Украйна няма, няма и даима..
67
4
 
1
 
! Отговори
До 73 преди 10 месеца
Значи пак ли ти с имената! Добре ще ти ги кажа! Ама ти знаеш ли си името! Не за друго ами ти си си путинофил а путинофила е предател и продажник на България който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ! та като се вземе това из в на предвид, та знаеш л иси името! барем това да знаеш? та това ми е въпроса!
66
3
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 10 месеца
До Дзивко след като го свитнаха, украинците го използваха още 4 дена. Това е както с опорките за смърта на Залужни и Сирски, докато нямате твърди доказателства не повтаряйте опорки.
65
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна тотално срината, икономиката съсипана, енергетиката срината, демографски срината, инфраструктура срината,..... Но на уркопитеците им бавнее някакси.... Бавно им се вижда. Форумни празноглавци!!!
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна тотално срината, но уркопитеците във форума побеждават ли побеждават.... Жалки хорица
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Уркопитецка медийна боза
62
2
 
11
 
! Отговори
Един от многото преди 10 месеца
Добре бе , укропитечета, да приемем за секунда, че шизофреничните ви фантазийки са истина и руснаците са некадърни и неподготвени. Защо вече за повече от година не можете да ги приключите и да си вземете окупираните територии? Получихте 100 милиарда плюс всички технологии, включително и сателитите на Елон Мъск. Усещам, че нямате отговор, но как да имате..
61
2
 
1
 
! Отговори
До 55 преди 10 месеца
Прочети коментара на 67 и после ще си пишем! :))))))))))))))))))
60
6
 
1
 
! Отговори
До Те украинцити преди 10 месеца
Ми не, ама можеш да видиш в интернет рашистански ракети точно след изстрелване как веднага се връщат в рашистан! :)))))))) има стотици такива клипчета! :)))))))))))
59
11
 
1
 
! Отговори
До 60 преди 10 месеца
Значи ще ти кажа какво стана с офанзивата! Но само при условие, че ти ми кажеш дали минаха ония 3 дни за дето щяхте да завладеете Украйна? :)))))))))))))))))))))))))))))
58
1
 
11
 
! Отговори
Вчера украинци преди 10 месеца
Умряха, защото бомбоубежищата били заключени! Днеска търсят от кметството ключа!
57
1
 
8
 
! Отговори
Те украинцити преди 10 месеца
Ги свалят ракетите още преди Русия са ги изстреля..
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има видео на иксплозии в Киев..
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да да..верваме!
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Миналата седмица Буданов е отишъл на среща със Залужни. Подготвят контранастълението...Имаш предвид, че и той е ритнал бакърчето ли?