Зеленски потвърди: Контранастъплението е започнало

Той демонстрира вяра във военните на страната
Обновена: 10 юни 2023 17:39 | 10 юни 2023 17:25, Александър Попов
363
Зеленски потвърди: Контранастъплението е започнало
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски заяви на брифинг, че се извършват контранастъпателни и отбранителни действия срещу руските сили в Украйна и че украинските военни са положително настроени, предаде УНИАН.

"В Украйна се провеждат контранастъпателни и отбранителни действия, на какъв етап, няма да кажа подробно... Трябва да се има вяра в нашите военни, а аз им вярвам. Ежедневно съм в контакт с нашите командири в различните направления. В момента всички са настроени положително", каза той.

Още по темата
Руската армия от шест дни съобщава за масирани украински атаки, главно по южния фронт, отбелязва Франс прес.

Вчера руският президент Владимир Путин заяви, че украинските сили са започнали контранастъпление срещу руснаците, но че няма да постигнат целите си и че понасят тежки загуби.

Междувременно руското министерство на отбраната съобщи днес, че през последните 24 часа украинските сили са продължили "неуспешните" опити да предприемат атаки южно от Донецк и в Запорожка област, както и в района на източния град Бахмут, предаде Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още по темата: Володимир Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
2
 
2
 
! Отговори
туз преди 10 месеца
Зелена ливада Не заемай място във ефира
240
0
 
5
 
! Отговори
Имаше полза преди 10 месеца
Безполезността на оръжието на НАТО и начина на обучение влезнаха в учебниците Нападение за глупааци на фронта
239
0
 
3
 
! Отговори
Посолството преди 10 месеца
Ако сме ги обучавали ние то можем да потвърдим, че миналата седмица то и приключи
238
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Контраотстъплението към Киев започна
237
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това доведе до загубата на 38 танка през нощта на 8 юни. Един от експертите добави, че украинските военни са били обучавани в това във Великобритания. "Украинците се опитваха да изиграят Гудериан", каза един военен експерт, "само че Гудериан имаше 3000 танка, а тези ugu0Tu просто загубиха 30-те, които имаха".NB: Нацистите от ВСУ копират нацисткият генерал Хайнц Вилхелм Гудериан. Сигурно "Моята борба" на Хитлер е постоянно в джоба им и в свободното време си я препрочитат!
236
4
 
16
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
В САЩ казаха, че най-добрите батальони на Зеленски са отказали да се бият в района на Запорожие. Това заяви американският журналист, бивш служител на Пентагона Стивън Браян, коментирайки неуспешното контранастъпление на ВСУ. "Руснаците, по време на офанзивата на ВСУ, унищожиха критичния радар Hensoldt TRML-4D AESA, част от системата за ПВО Iris-T, която беше разположена в зоната на бойните действия в подкрепа на ВСУ", каза Брайън . Той отбеляза, че "най-добрата" бригада на ВСУ не може да устои на руските сили.
235
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украинската армия е недоволна от своите офицери и техника на НАТО. Това се съобщава в материала на вестник The Wall Street Journal. Заради метеорологичните условия западните коли се движат трудно през територията на Украйна. "Западните превозни средства са създадени за градски битки и пустинята. В нашата реалност, може и да могат да преминат, но това е бой", каза украинският командир с позивна Фин. Той също така се оплака от недостатъчната подготовка на някои офицери от ВСУ и липсата им на боен опит, което ги води до "дезориентация в стресови ситуации".
234
1
 
10
 
! Отговори
4 преди 10 месеца
И оттук известно затишие, което очевидно ще приключи много скоро със следващата буря. И в Киев добре знаят, че прозорецът на възможността за "контраатака" на въоръжените сили на Украйна бързо се затваря.
233
1
 
9
 
! Отговори
3 преди 10 месеца
Руският фронт няма да се разпадне без развитие на пробив край Орехово. И оттук нататък има само един вариант.Необходимо е спешно да се пожертва едно от направленията,където е трябвало да се нанесе спомагателен удар и да се прехвърлят под Орехов и неговите околности онези сили,които трябва да атакуват там(или да се насочат към операция от много по-малък мащаб).Съдейки по данните на разузнаването,ВСУ реши да действа точно по този сценарий(прехвърляне на допълнителни сили).
232
0
 
14
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
И сега за Киев в възниква въпросът какво да прави по-нататък. Хвърляне в битка втория ешелон при това развитие?Не е най-добрият вариант.1)няма гаранции,че по-малко подготвените за това бригади, хвърлени една по една в тясното място,няма да бъдат избити като 47-a.И дори ако е възможно да се пробие фронтът с цената на загуба на втория ешелон,тогава кой ще развие този"успех"?В края на краищата,без нови бригади за пробив(например като 82-ра бригада,оборудвана за това с почти сто американски колесни бронирани бойни машини Stryker и танкова рота Chelenders),всичко това няма голям стратегически смисъ
231
10
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 10 месеца
Е сега вече Вова няма да излезе от бункера горкият страхливец
230
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Пробив към Токмак: или какъв е основният "стратегически" проблем на ВСУ днес. И така, първите няколко дни на интензивни атаки на фашистката гмеж в посоката на главния удар южно от Орехов не дадоха на осезаеми резултати. Напротив, техният основен таран, оборудван с най-добрата натовска техника - 47-а механизирана бригада, понесе сериозни загуби и до голяма степен временно загуби боеспособността си, както и голяма част от тежката американска бойна техника на пехотата (поне до ремонт на повреденото оборудване).
229
23
 
2
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 10 месеца
Цял свят изучава вече резила на рашистите, обаче тъй като те страдат от хроничен когнитивен дисонанс, сега пак си представят че побеждават.Никога в историята на военното дело не е имало такъв фарс като манията на Вова. Десетки избити генерали. Фарсът пред Киев. Гонитбата около Харков. Бягството от Херсон. И тези олигофренясали сектанти продължават да вярват. Въпреки че още на петия ден беше явно, че Вова и неговите олигофреняци загубиха войната.
228
0
 
11
 
! Отговори
aZ-ът преди 10 месеца
А... чи то не свърши ли ? Щото то все почваше от 6 м. Ама ама и да роди. Ама Зелето взе , че ... пометна.
227
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Американците дават на украинците техника на порции на час по лъжичка. Само толкова че да се държи фронта в паритет. В интерес на САЩ е войната да продължи дълго за да се унищожат взаимно двете най-големи армии в Европа - руската и украинската. Украйна имаше преди войната повече танкове от сбора на всички танкове във всички Европейски държави. А Русия още повече.
226
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин официално потвърди, че вече са разбити 4 контранастъпления, унищожени са 250 изтребителя Ф-16, 430 танка Леопард, 5 Зеленскита и 7 биолаборатории за нацистка черна магия.
225
2
 
11
 
! Отговори
Опаа! преди 10 месеца
Добре,че ни казА! Щото по нищо не лии само деето господарите наливат кинти в каца без дъно!!!
224
39
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Удри гадния окупатор.Украинската земя отново ще бъде свободна от сибирски диваци.
223
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя "Наблюдател" да си смени ника на "Кьорав Наблюдател", щото "невижда" че съм написал ПО НЕМСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ! Аз разбирам за какво му плащат, ама тоя неразбира ли, че съвсем скоро ще спрат и да му плащат. Особено след последните изявления на техния си Резников, че май май вече "били готови" за преговори с Русия. Некадърни пропагандатори, странна държава, и алчни политици. В това превърнаха Украйна! Жалко!
222
7
 
18
 
! Отговори
Умопобелен преди 10 месеца
До кьоравия наблюдател: Ама то и клипове ли има как се друса Зеления? Аз само по погледа го виждам! А ти вместо да воайорстваш що не ходиш да освободиш Украйна, като наемник, зеления ще те почерпи от скъпото, ние тук ще се оправим и без теб!