В цялата страна: дъжд и гръмотевици

През цялата седмица ще има валежи
29 май 2023 07:37, Нели Христова
4

Днешният ден ще започне с минимални температури от 12 до 17 градуса, по Черноморието до 16-17. Преди обед облачността над западните части от страната и по Черноморието ще бъде значителна, а в централните части ще бъде предимно слънчево. Бързо облаците ще се увеличават. По морето ще превалява.

Следобед ще вали и прегърмява в цялата страна, главно в югозападните и североизточните райони има условия за силни гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорост до 20 километра в час. Максималните температури ще са от 20 до 26 градуса, по Черноморието до 22-24.  

Над планините следобед билата и върховете ще бъдат в облаци с валежи и гръмотевици над Рила и Пирин, а на височина над 2500 м ще има валежи от дъжд и сняг, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Във вторник следобедните валежи ще продължат да бъдат често явление у нас, като повече ще гърми в западните и централните райони. От сряда ще захладнее с повече валежи и гръмотевици в Западна България.

В четвъртък ще превалява в югозападните райони, а на изток облаците ще намаляват до слънчево. Температурите през деня ще достигат до 19-24 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Мамитоимдаиба преди 10 месеца
Над парламенто да падат всичките
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хубав ден!
1
1
 
4
 
! Отговори
Блондинка преди 10 месеца
Усмихвай се муци снимат ни.