Феноменът Сюзън Бойл – преосмисляне на представата за красота (видео)

Над 40 млн. души са гледали в интернет изпълнението й
24 апр 2009 13:15,
135

Преди седмица 47-годишната Сюзън Бойл се качи на сцената на предаването Britain's got talent, изпя песента "I Dreamed a Dream", отнесе публиката с невероятния си глас и накара милиони хора да преосмислят представите си за красота и успех.

Малко преди смъртта на майка си Сюзън й обещала, че ще направи нещо значимо в живота си, пише Christian Science Monitor.

И ето че днес повече от 40 млн. души по цял свят се възхищават на изпълнението й, поместено в мрежата.

Бойл не притежава типичните черти на световна звезда. Тя не е омъжена, няма деца и живее в малко селце в Шотландия.

Заради имиджа си на стара мома и непокорните й къдрици децата от селото често й се подиграват.

Сюзън работи като доброволец в местната църква. Няколко пъти в седмицата посещава възрастни хора, за да им помага.

Тази жена с нелепа външност, бедна и безработна, инвалид по рождение, цял живот е мечтала да стане професионална певица.


В интервю преди участието си в шоуто Сюзън споделя, че иска да прилича на актрисата Елън Пейдж и че никога не е била омъжена и дори не се е целувала.

Някои виждат дълбоко философски смисъл във внезапния триумф на Сюзън Бойл.

„Бойл промени критериите за красота. Докато от очите ми не бликнаха сълзи, аз не подозирах колко много съм се нуждаел от корекция в своите разбирания“, пише в блога си професор от университета във Вашингтон.

Изпълнението на Сюзън трогна милиони хора именно защото много от тях в дъното на душата си се съмняват в истинността и ценността на качествата си.

„Сюзън е вдъхновителят на нашето време. Тя можеше просто да избяга и да се скрие, дори когато чу смеха на публиката – не трепна“, пише неин почитател.

Някои приемат видеото с нейното изпълнение като пиеса в едно действие с участието на героиня, която се изправя срещу злодеи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Николай преди 14 години
В Youtube.com разбира се SUSAN BOYLE - "I DREAMED A DREAM" [ Full HQ Version ] Britain's Got Talent 2009
93
0
 
1
 
! Отговори
Николай преди 14 години
Изумителна е!!!!Не мога да повярвам-страхотна!!Тук е и пълната версия на изпълнението...:SUSAN BOYLE - "I DREAMED A DREAM" [ Full HQ Version ] Britain's Got Talent 2009
92
0
 
1
 
! Отговори
Пич преди 14 години
"Не пее лошо, но не мисля, че това е супер-неземно-ултра-мега-невероятно изпълнение.Песен като песен."Абсолютно съм съгласен. Има тембър, но пее с еднаква интонация, все едно вика овцете на полето. Все едно дете е взело една хармоника и и духа от едната страна до другата и обратно. Цялата истерия по тази жена идва от невероятния контраст между външен вид и певчески способности. Ако беше някоя млада и хубава жена, всички щяха да кажат - "Е да, не пее зле, но не е нещо специално". Например един Paul Pott и неговата Nessus Dorma е 100 пъти по-контрастен и невероятен като изпълнител.
91
1
 
1
 
! Отговори
Пич преди 14 години
"Оценихте тази жена, защото може да пее, а на света има толкова много хора, които не са красиви и не могат да пеят. Тях никой не ги поглежда. Когато оцените такива хора, тогава говорете за ценности и какво ли още не. Иначе е някак си лицемерие."Дааа, освен грозни, неспособни да пеят, на света също има и глупави, ограничени, *** и отровенно некадърни хора. И тях също никой не ги поглежда. Баси, това е дискриминация !
90
0
 
1
 
! Отговори
глас Божи преди 14 години
Покъртителна история... в света в който живеем това може да бъде прието само като знак с висше!!!
89
0
 
1
 
! Отговори
mitternacht.blog.bg преди 14 години
Не пее лошо, но не мисля, че това е супер-неземно-ултра-мега-невероятно изпълнение.Песен като песен.
88
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Благодаря на днес бг,че ме запозна с тази Сюзън Бойл. Замислих се дали наистина общественото съзнание е преситено от кукли-барбита, които *** от анорексия и вместо на почивка ходят на сеанси по пластична хирургия. Хората просто искат някой като като тях да се вмъкне в забранения свят на красавците с избелени зъби, за които няма нищо недостижимо.Не знам дали Сюзън ще успее да сбъдне мечтите на всички, но се надявам и вярвам, че ще сбъдне своята мечта. А на мен лично изпълнението й ми достави огромно удоволствие и не се срамувам да кажа, че ме разплака.
87
0
 
1
 
! Отговори
do 62 преди 14 години
ko znae6e angliski moje6e i da se trogne6 agrar ama to po xubavo da piem kafeta po pavilionite mesto vlizame v 4as
86
0
 
1
 
! Отговори
Begi преди 14 години
Оценихте тази жена, защото може да пее, а на света има толкова много хора, които не са красиви и не могат да пеят. Тях никой не ги поглежда. Когато оцените такива хора, тогава говорете за ценности и какво ли още не. Иначе е някак си лицемерие.
85
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
А корифеят Фънки изгони едно момче още на кастинга с думите ,,Май ти са много килограмите.Махай се,,
84
0
 
1
 
! Отговори
petко преди 14 години
И какво й е на външостта? Доста по-симпатична е от Мара Отварачката!
83
0
 
1
 
! Отговори
ТТ преди 14 години
Нямам думи.Само усмивка и сълзи.Евала на 30.Дали ще се пръкне такова и при нас?
82
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Целия изтръпнах и се просълзих - невероятно изпълнение, обаче и хората колко са различни от нас в Европа, колко е стилно и елегантно всичко, просто класа в сравнение с нашите *** кастинги.
81
0
 
1
 
! Отговори
nqmam dumi преди 14 години
Евала, Евала, Евала......!!!!
80
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Къде е сега тъпия Фънки да коментира "стайлинга", килограмите и външния вид на този безспорен талант. Нещастникът Фънки !!!
79
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Браво, за това живее всеки човек, за своя успех в живота независимо в кое поприще личен аспект, кариера, реализация на своя талант това според мен е индивидуално за всеки, пожелавам го на всички!
78
0
 
1
 
! Отговори
до 70 преди 14 години
а къде изпусна мара?
77
0
 
1
 
! Отговори
съвсем случаен преди 14 години
изпълнението, поведението на жури и публика в началото по време и накрая. Това е нещо невероятно и това могат да го усетят само хора с богата душевност. Благодаря Ви че ми даохте възможност да видя нещо - необикновено.
76
1
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
невероятно тъпо и глупаво изпълнение,същински ужас.направо ще повърна.
75
0
 
1
 
! Отговори
dimsum.blog.bg преди 14 години
Susan запя и мравки ме полазиха.Следя BGT вече 2 години.Тази година до момента ме кефят - Susan Boyle , Flawless , Stavros Flatley и едно хлапе - Shaheen Jafargholi на 12 години -от чийто глас също лазят мравки.Личен фаворит ми е Julian Smith със саксофона - вкарва те в друго измерение пича!!Има ги в UTUBE - Enjoy :)