45 убити на кървава сватба в Турция

Нападателите затворили в една стая жените и децата и започнали да ги избиват
5 май 2009 08:45,
196
45 убити на кървава сватба в Турция
Снимка: БГНЕС

Най-малко 45 души са убити при стрелба срещу сватбари в село в югоизточна Турция, населено преобладаващо с кюрди, съобщи местен ръководител.

Кървавият инцидент станал снощи около 21.30 часа местно време. В този момент мъжете отишли за молитва, а жените и децата останали да се веселят.

Тогава четирима маскирани започнали да стрелят и да хвърлят бомби срещу сватбарите.

В началото никой не обърнал внимание на стрелбата, защото по време на празненства и сватби стрелбата е нещо нормално.

Нападателите затворили в една стая жените и децата и започнали да ги избиват. След това дори проверявали дали има още живи сред тях.

Мъжете били нападнати докато били на молитва. Убийците успели да избягат.

Броят на убитите може да се увеличи.

Министърът на вътрешните работи Бешир Аталай ще посети мястото на кървавия инцидент. За момента няма никаква официална информация за самоличността на нападателите.

Повече от 20 години кюрдските сепаратисти са активни в югоизточната част на Турция.

Често в този район има случаи на кърваво уреждане на сметки. Някой казват, че става въпрос за вендета, други за борба между отделни кланове, а трети, че става въпрос за отмъщение заради булката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
***!Сигурно жените са си свалили фереджетата,там все пак е много топло...губя думите за коментар...Техният Аллах къде гледа?!Не вижда ли ?Много грехове има тая нация-горко им!
14
1
 
2
 
! Отговори
m k преди 14 години
tova se sly4va ne samo v aziadskata 4as a i v evropeeiskata. A na6ia dogan iska da ni zavede pri tezi izvergi.
13
1
 
2
 
! Отговори
Car Kaloian преди 14 години
Primitivna darjava-primitivni xora !Sega s radost chte priemat Rezacite v EV.
12
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Ами каква може да бъде една религия,която призовава да избиваш хората от други религии наричайки ги неверници ? ...
11
1
 
2
 
! Отговори
aza преди 14 години
vsi4ko jivo na balamatoma khhh tq 6a e bila nqkva malka svatbi4ica :)
10
1
 
2
 
! Отговори
koko преди 14 години
Мисля, че твоята религия е извратена
9
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
НЕ МАНИПУЛИРАЙ ! ТОВА НЕ СА КЮРДИ,А ТУРЦИ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПРОПРАВИТЕЛСТВЕНИ "НАРОДНИ МИЛИЦИИ",КОИТО ПОДКРЕПЯТ ТУРСКАТА АРМИЯ В АКЦИИТЕ И СРЕЩУ КЮРДИТЕ ! БАШ ТУРЦИ СА СИ ! И БАШ ФАНАТИЦИ !
8
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
1 много си прав!Това не са Турци,а кюрди,как може да се убиват хора,примитивни същества,те не са никакви мюсюлмани,коя религия приема за святост убийството,то е грях във всички религии,това не са хора ,а животни безбожни!Мир на духа им на всички убити,трагедия!
7
1
 
2
 
! Отговори
Mi преди 14 години
Всяка млада жена трябва да бъде наясно с това ,че зад всяка нейна грешка стои мъжа с неговите разпореждания и виждания за съвместният им живот-за кратко невидимо присъствие,Подигравките и каквито и да е цинично убииственни занимания с нея като такава се определя от моментното им настроение,което в крайна сметка я убива като личност,съпруга и индивид независимо от старанието и,Лъжесъдебната система е чисто мъжка диващина ,а отсъствието на каквато и да е грежа за природата като такава дава многократно оправдание за жертвите-те са идеалисти,които не успяват да реализират дори и себе си професионално ,Любов и обич от съжаление води до там,че започваш в крайна сметка да се грижиш за животното,което се е и подиграло и изгаврило с теб като ,,невидимо присъствие,, и в крайна сметка то те и довършва най-жестоко и цинично защото начина му на мислене и действия е такъв,
6
1
 
2
 
! Отговори
RT преди 14 години
Диваци и варвари - напълно побъркан и деградирал народ.Ква европа - те са за африка направо.Религията им е *** и извратена и ето до какво води.
5
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
ei tova e to:) bravo ako mojete da se izbite vsi4kite do edin nqma da e lo6o
4
1
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 14 години
Ето ви я "цивилизованата" и "европейска" държава Турция !!!! Това е истинският образ на тази държава,а не лъскавата и европейска част,която сигурно е 1/8-*** от цялата територия на Турция !Примитивизъм,примитивизъм и диващина !!!! Вече десетилетия американците изливат милиарди в икономиката на Турция,за да я направят нормална и просперираща държава,но мисленето на обикновения фанатик трудно може да се промени !!! Това е сега,а представяте ли си какво е било преди 140 години в Османската империя ? ...А после да продължават да пишат глупости из учебниците по история за "турско присъвствие",а не робство и да продължават да промиват мозъците на децата ни ....
3
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
D - I - V - A - C - I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Европа, а? Ще гледат ЕС през крив макарон!!!
1
1
 
2
 
! Отговори
Lestat преди 14 години
Това са мюсулмани с изкривена представа за религията им .