Аржентина легализира марихуаната

Мексико също разреши притежанието на малки количества дрога
26 авг 2009 11:42,
153
Аржентина легализира марихуаната
Снимка: БГНЕС

Аржентинският Върховен съд декриминализира притежанието на малки количества марихуана за лична употреба, предаде АФП.

Решението ограничава суровите закони, приети в провинциите на страната, чиито наказания бяха обявени за противоконституционни.

Решението защитава "личния живот на възрастните, които са отговорни за собственото си поведение", се казва в изявлението на съда.

Според съдиите Конституцията защитава "личните действия на индивидите, които по никакъв начин не нарушават реда, обществения морал или вредят на трета страна; които отговарят пред Бог, свободни от властта на съда".

Съдът взе решението си по повод на процеса и осъждането на петима младежи, арестувани по време на полицейска акция през 2006 г.

Полицията беше намерила между 1 и 3 цигари с марихуана у всеки от тях. Съдът обаче предупреждава, че решението "не може да се смята за позволение да се консумира без ограничение".

Решението беше взето само 4 дни след като Мексико разреши притежанието на малки количества наркотици като хероин, марихуана и кокаин с аргумента, че ограничените количества е по-добре да се използват в борбата срещу организираната престъпност.

Мексиканците могат да притежават до 5 грама марихуана, 500 милиграма кокаин, 2 грама опиум или 50 милиграма кокаин без страх от преследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
0
 
! Отговори
Браво преди 14 години
Браво на тях трябва да вземем пример възможно най скоро защото така или инече в близкото бъдеще в целия свят ще се разреши марихуаната ! По добре да сме от първите от колкото от последните !
148
0
 
0
 
! Отговори
тото преди 14 години
а аз най се кефя да пуша хашиш,трева,джоинт и както там му се вика,важно е кат сецнеш и да запецнеш.хахаха
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По добре да се изкарат младите от затворите и да се вкарат тез дето окрадоха България и Народа!
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА МАРИХУАНАТА! СПРЕТЕ СЪС АРЕСТИТЕ НА СТУДЕНТИ, МЛАДИ И СВОБОДОМИСЛЕЩИ ХОРА! В ЗАТВОРИТЕ Е ПЪЛНО СЪС ИЗКЛЮЧИТЕЛНО УМНИ МЛАДИ ХОРА И БЪДЕЩИ УЧЕНИ ВМЕСТО ДА РАБОТЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО! ТЕ СА ТОЛКОВА ИЗГУБЕНИ КОЛКОТО И АКО ДА СА ИМИГРИРАЛИ И ТОВА САМО ЗАРАДИ ЦИГАРА ДЖОЙНТ!
145
0
 
0
 
! Отговори
До 125 преди 14 години
Темата е легализиране!Мнението ти съчетава грешна информация, неосведоменост и липса на опит,като преобладава липсата на опит!
144
0
 
0
 
! Отговори
Торквемада преди 14 години
Бре, че страшен проблем били гръстците. На балканите от векове се знае, че могат да се пушат, ама наркомани от гръстците не сме станали... Конопа си е едно много полезно, излишно сатинизирано растение и стига са преигравали с американското "марихуана"!!! А икономическот приложение на конопа в индустрията си заслужава вниманието....
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз мисля че и наркотиците и алкохола и цигарите трябва да са забранени, но идва време когато и трите отрови ще са легални.
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те в българия наркотиците са си разрешени. Само трябва ако те хванат от полицията да им платиш пари около една доза и те пускат. Пък ако се стигне слуучайно до съд, там е малко повече. Но няма затворен за употреба на наркотици в българия, или ако има той не е искал да плаща или е нямал с какво
141
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
Стига сте давали примери с алкохолиците.И алкохолиците страдат от същия проблем както наркоманите - отричат че са алкохолици. Убеждават околните: "Бе аз мога да пия, мога и да не пия". "Аз си пийвам така по малко - за настроение, да сваля напрежението". Така и наркоманите: "То това било мека дрога, онова пък изобщо не било дрога, то цигарите били по-голяма дрога..." дрън-дрън-дрън... Под вола теле ще намерят, само да не си признаят че са ЗАВИСИМИ!
140
0
 
0
 
! Отговори
до: до: до: 129 преди 14 години
Е а де? Ми аз какво казвам?
139
0
 
0
 
! Отговори
до Чикатильо преди 14 години
Добре де, наркотиците не трябва да се разрешават.Не знам защо изобщо се коментира тази тема.
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И червената мухоморка е растение. И лъва е животно. Я го посети да видим какво ще остане от тебе след това.
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какви прости хора може да има. Позволяват марихуаната в малки количества за лична употреба. Ами като само в малки количества е позволена, кой ще я продава? Или трябва сам да си я отглеждаш. Следващите поколения ще я консумират така както нашите консумират цигарите и алкохола. И не само нея ами правителствата ще позволяват и "стимулиращата" кока, хероин, амфетамин, екстази и т.н.
136
0
 
0
 
! Отговори
мери преди 14 години
и как лови първо се вдигаш после се депресираш и накрая халюцинираш,ами то и за алкохола важи
135
0
 
0
 
! Отговори
мери преди 14 години
Искаш да кажеш,че стимулант, депресант и халюциноген е същото като кафе,захар и сметана?
134
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Причината за забраната на канабиса, не е заради свойствата му или заради вредните му ефекти (които са значително по-малко от тези на тютюна). Причината за забранатана канабиса са АМЕРИКАНСКИТЕ ДЪРВОДОБИВНА И ПЕТРОЛНА ИНДУСТРИЯ!
133
0
 
0
 
! Отговори
до: 129 преди 14 години
Не, не съм казал че е твърд наркотик, а че просто е 3 в 1. Все едно да кажеш че Nescafe 3 in 1 е силно кафе.Вярно бе, Господ си знае работата - марихуаната е растение. И беладоната също е растение.
132
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Употребата на канабис на Балканите е позната още от ПРЕДИ НОВАТА ЕРА и е описана от "Бащата на историята" - Херодот, при погребалните ритуали на скитите. Плутарх и други древни автори, също са описвали ритуали с употреба на коноп при траките. В "Одисея", Омир описва как Хубавата Елена е била излекувана от депресия посредством лекарство донесено от Египет Лекарството се наричало непенте (против мъка).
131
0
 
0
 
! Отговори
Чикатильо преди 14 години
Ми те наркотиците са си забранени,бе.Тук темата е за легализиране,защо не вземеш да я прочетеш,преди да бълваш малоумщини?!
130
0
 
0
 
! Отговори
до мери преди 14 години
Ето затова трябва да забранят всякакви наркотици, включително марихуана.И да хващат дилърите и да ги осъждат с ефективни присъди. Тогава няма да има задържани само заради една цигара и всички ще са щастливи!Знам че е трудна работа на практика, но има какво да се направи по въпроса.