Лагер за военнопленници продават в eBay

900 хил. лири е стартовата цена на "атракцията" от Втората световна война
30 сеп 2009 19:13,
12
Лагер за военнопленници продават в eBay
Снимка: wartimememories.co.uk

Съществуващ от Втората световна война лагер за военнопленници, разположен в графство Дърам, е обявен за продажба в интернет аукциона eBay, пише Daily Mail.

Стартовата цена е 900 хиляди лири.

Лагерът, в който били държани пленените немци и италианци, заема 17 акра.

Освен 49-те бараки, на територията му има параклис, столова и кино.

Продавачите – съпрузите Лиза и Джеймс Маклауд, притежават лагера от 1999 година. През 2004 те отворили лагера за туристи, но проектът така и не се изплатил.

Собствениците твърдят, че са похарчили за реконструкция на обекта повече от 1 млн. лири, но изпитват недостиг на средства за завършването му.

Семейството е убедено, че след създаване на съответната инфраструктура лагерът ще стане „златна мина“ за инвеститора, който се реши да вложи средства в него.

Маклауд са готови да продължат започнатото дело заедно с новите собственици.

По време на Втората световна война в лагера са държани първоначално само италиански военнопленници, но по-късно тук били изпращани и немски пленници.

„Обитателите“ на лагера понякога били пускани в града, където около 10 процента от тях установили „такива здрави връзки“ с местното население, че след войната останали във Великобритания.

На разположение на военнопленниците имало голяма библиотека и стадион, на който – както се смята – се е състояла първата следвоенна футболна среща между отборите на Англия и Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
mita4e преди 14 години
Напротив. Отдавна ни купиха, но с парите ремонтирахме къщите на Станишев, Доган, Костов и т.н., а за нас...само раираните дрехи останаха.
10
0
 
0
 
! Отговори
Branimir преди 14 години
Всичко това е за пари. Знаем го всички. Аз одобрявам този проект, понже не е зле човек да се докосне малко до исторята по този начин. А и ще е огромно, без съмнение ще има много посетители. Ако не се направи нещо за реставрация мисля, че ще рухне цели лагер, а не е хубаво да се погребват такива лагери, макар и тяхната злокобна история, нали?
9
0
 
0
 
! Отговори
Мъж преди 14 години
България отдавна е превърната в лагер и ние сме по-зле и от военопленници, но никой не иска да ни купи за съжаление!
8
0
 
0
 
! Отговори
Nasty преди 14 години
Почвам да инвестирам...не ми достигат само 8994 лири.Защо не превърнете и концентрационните лагери в Аушвиц на дискотека примерно или казино.....***
7
0
 
0
 
! Отговори
Тонеф преди 14 години
Аз пък викам да ги препарираме и да ги сложим там,за да може хората спокойно да го разгледат и отвътре без да им мирише на *** и да чуват нечленоразделна реч,все пак сме цивилизован континент.Ще стане красив музей от войната.
6
0
 
0
 
! Отговори
cdrom преди 14 години
За да не накърним човешките им права може да ги пращаме с униформи на италиански военнопленници че за немски няма да минат. Така и туристическия интерес ще живне.
5
0
 
0
 
! Отговори
скитника-евреин преди 14 години
Хм,тоя Маклауд да не е ОНЯ,бе!?
4
0
 
0
 
! Отговори
stoqn преди 14 години
6tee prosto neveroqtno nalko da se postegnat i gotovo dam no nqma da stane
3
0
 
0
 
! Отговори
Макавели преди 14 години
Е тва е наща възможност. Нека Бойко да извади някой друг милион от джоба си и да го купи и да ги затворим там *** и да оставим и свободно място, че турците да слушат в България, че да не идат и те там.
2
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Ще стане чудесно гето за нашите "братя роми"!
1
0
 
0
 
! Отговори
Загрижен преди 14 години
Ние няма ли да инвестираме. Токо виж местата в централнио свършат. И какво прайм тогава? Пак амнистия?