Как изгорих тялото на диктатора Хитлер

Шофьорът Кемпка разказва за последните му часове
26 яну 2010 07:07,
300
Как изгорих тялото на диктатора Хитлер
Снимка: БГНЕС

Книга, в която са публикувани спомените на последния шофьор на Хитлер - Ерих Кемпка, разказва как той е запалил трупа на бившия диктатор, след като се е самоубил.

Разказите му, които излизат в книга днес, са опит да се разсеят всички митове, че Хитлер е успял да преживее войната, посочва британският таблоид "Дейли мейл".

Кемпка си спомня, че е видял за последен път Хитлер на 29 април 1945 г., и въпреки че го познавал от 13 години, не си е давал сметка, че се готви да се самоубие.

На втория ден, след като съветските войски се приближили към бункера му, разположен в центъра на Берлин, Кемпка получил позвъняване от един от помощниците на Хитлер - Ото Гюнше, който поискал от него да се сдобие спешно с 200 литра бензин.

В момента, в който пристигнал на мястото, където се укривал Хитлер, Гюнше заявил пред Кемпка, че диктаторът се е застрелял, а неговата любима Ева Браун е отровена.

Тогава именно Кемпка разбрал за какво му е необходим толкова много бензин - Хитлер настоял тялото му да бъде изгорено.

Двата трупа били извадени от бункера и залети с бензин, а самият Кемпка запалил парче плат с "кибрит, който поисках от Гьобелс, за да запаля телата им",  казва той пред изданието.

Впоследствие, останките на Хитлер и Браун били погребани близо до бункера.

Ерих Кемпка е роден през 1910 г. и произхожда от семейство на полски имигранти. Става шофьор на Хитлер на 20 години. След приключването на войната се предава на съюзническите войски и прекарва известно време в затвора в Берхтесгаден, откъдето впоследствие е освободен през 1947 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
0
 
0
 
! Отговори
до baykolu преди 14 години
Хитлер има поддръжници, защото е следвал цели, които им допадат. Не бива да се забравя, че всеки диктатор е не много повече от представител на волята на група поддръжници и групата може да го смени с друг, докато баламите вярват, че злото ги е отминало. У нас това не е много трудно, защото мисленето ни е долу - горе на принципа: "Най-мразим расизма и ***".
264
0
 
0
 
! Отговори
Nat преди 14 години
This picture is from Madame Tussauds Museum!
263
0
 
0
 
! Отговори
алфонсо преди 14 години
Миналата вечер имах голяма нужда от секс. И за мое голямо щастие случайно в един бар се запознах с 2 еврейки.Лапаха го цяла нощ! (не ме цензурирайте! не съм казал какво точно са лапали! В следващите изречения също не споменавам нищо нередно.) Чукаха се като ненормални! Страхотни *** правят. И всичките са такива. Това са най-извратените повлекани на света!
262
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Със същия успех мога да кажа, че и аз съм го запалил. Краят на Хитлер ще си остане мистерия.
261
0
 
0
 
! Отговори
Пепо преди 14 години
Къде са фактите ли?...потърси в нета официалните данни от Червеният кръстза загиналите в Холокост...и после пак може да поговорим.Или да ти спестя търсенето-275 000...не е малко,ама до 6 000 000 май има доста...Жокер-закон за забрана отричането на Холокоста-не ти ли светва черена лампичка?На кому е нужно за забранява със закон исторически факт?!...или нещо гнило има тук?
260
1
 
0
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
*** otdavna ne e jiv,no qvno ima hora,koito simpatizirat na ideite mu,koeto sa6to e opasno.Spored men,vseki koito propagandira voina na rasova,etno4eski,religiozna,ili kakvato i da e dr.osnova trqbva da bade nakazan sas zatvor.V dne6niq svqt vseki ima pravo na svobodno sa6testvuvane i vsi4ki,koito podstrekavat kam voina i nasilie trqbva da badat podvedeni pod otgovornost.
259
0
 
0
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Какви факти търсите, така и не разбирам?!Хитлер е зло! Той е едно от най лошите неща които човечеството е родило през цялата си история! Започнал е война, през която са загинали няколко десетки милиона! Създавал е лагери, където е затварял хора насила, и независимо дали са верни или неверни свидетелствата за газовите камери и крематориумите, самото съществуване на тези лагери е достатъчно! Какво повече търсите?! Това не са ли предостатъчно факти, за да се обърне всеки нормален човек и с отвращение да се изхрачи върху гроба му, върху паметта му и върху цялото му дело?! Някой си казва, че Сталин бил по зле, и той правил подобни неща....не искам да споря! Може и така да е било! Не искам да ги сравнявам! Ако се изразя образно, и двамата представляват миризливи ***! Кое от тях е по гъсто има ли значение!?!?! Еднакво презирам и двамата! Учудва ме друго, както писах и в един от предишните си постове. Не мога да проумея, как може все още, през 21-ви век, да има хора които да се изказват положително за Хитлер и да защитават политиката му?!
258
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прав, не прав, явно е бил достатъчно глупав, щом загуби войната и позволи на червената зараза да попъпли Европа. Да не говорим за милионите хора, загинали и осакатени в този конфикт, и другите, които направиха пари от това. Това е достатъчно като дръпнем чертата, за да окачествим фюрера ви като лузър. А тези, които му се възхищават са още по - големи лузъри от него. И нито ме интересува дали е имало холокост, нито какво пише в учебниците, още по - малко какво става в болните мозъци на конспирато
257
0
 
0
 
! Отговори
фон Смолхаузен преди 14 години
как да го е изгорил, като Хитлер е умрял 1971г. на Антарктида?!
256
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 14 години
Жив е той,жив е...unsere Furher!!!
255
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
къде са фактите, че като поисках такива, замлъкнаха всички?
254
0
 
0
 
! Отговори
Пепо преди 14 години
Тази дискусия стана като за Глобалното затопляне-от едната страна фанатици с много плам и ентисиазъм и без почти никакви факти-кой каквото прочел и научил по история в час-от другата малко,но солидно подплатени с факти застъпници на противоположната страна..Хитлер е бил прав!
253
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
добре, този, който казва, че в лагерите хората само работили, нека посочи официална информация, че ми стана странно.
252
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз съм жена и самия факт, че на втората дума ми се обръщаш толкова злобно показва, че копнееш да продължиш делото на великия си сифилистичен лидер. Не са ги хранили, не са им давали вода, ползвали са ги за каквото си поискат и целия свят осъжда това, Германия го осъжда на първо място, само тук има болни мозъци със сто години назад, които си мислят, че пътя към Бога минава през убийство на хилави хора, ориенталско мислене!
251
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Напротив, възможно е, но ти сигурно си някакъв *** с гланциран мозък, нали?
250
0
 
0
 
! Отговори
ima преди 14 години
Не е имало глад, и хората са умрели за месец от глад? Това е невъзможно. Да не сте някакви скинари с бръснати промити глави?
249
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да, може би и да е имало командири, които гърмят по лагерниците, но не е имало глад и "палене по много в затворени помещения"
248
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не искам да разбирам сам и не искам да ми даваш заглавия на филми. Посочи ми някакъв официален документ на легитимна организация? Дискавъри ченъл не е такава. Там съм гледал как американци изгарят купчини умрели от глад или ги заравят с булдозер в огромни ями. Само това.
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да, в списъка на Ш. само показват как командира става сутрин и за свой кеф гръмва па един евреин.
246
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гледай Нацистите - окултната конспирация, и сам ще разбереш. В тоя сайт всеки си мисли, че знае много, така че не ми върви с тези номера.