Как изгорих тялото на диктатора Хитлер

Шофьорът Кемпка разказва за последните му часове
26 яну 2010 07:07,
300
Как изгорих тялото на диктатора Хитлер
Снимка: БГНЕС

Книга, в която са публикувани спомените на последния шофьор на Хитлер - Ерих Кемпка, разказва как той е запалил трупа на бившия диктатор, след като се е самоубил.

Разказите му, които излизат в книга днес, са опит да се разсеят всички митове, че Хитлер е успял да преживее войната, посочва британският таблоид "Дейли мейл".

Кемпка си спомня, че е видял за последен път Хитлер на 29 април 1945 г., и въпреки че го познавал от 13 години, не си е давал сметка, че се готви да се самоубие.

На втория ден, след като съветските войски се приближили към бункера му, разположен в центъра на Берлин, Кемпка получил позвъняване от един от помощниците на Хитлер - Ото Гюнше, който поискал от него да се сдобие спешно с 200 литра бензин.

В момента, в който пристигнал на мястото, където се укривал Хитлер, Гюнше заявил пред Кемпка, че диктаторът се е застрелял, а неговата любима Ева Браун е отровена.

Тогава именно Кемпка разбрал за какво му е необходим толкова много бензин - Хитлер настоял тялото му да бъде изгорено.

Двата трупа били извадени от бункера и залети с бензин, а самият Кемпка запалил парче плат с "кибрит, който поисках от Гьобелс, за да запаля телата им",  казва той пред изданието.

Впоследствие, останките на Хитлер и Браун били погребани близо до бункера.

Ерих Кемпка е роден през 1910 г. и произхожда от семейство на полски имигранти. Става шофьор на Хитлер на 20 години. След приключването на войната се предава на съюзническите войски и прекарва известно време в затвора в Берхтесгаден, откъдето впоследствие е освободен през 1947 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
1
 
! Отговори
anti zog преди 14 години
Четете и се пойнтерсувайте за обществото Туле И Врил и поне малко да ви стане ясно какви огромни успехи за времето си е постигнал третия райх в научен и икономически аспект.Ще можете и да разберете и за така наречената свободна енергия -това е истината, а всичко останало е юдео-масонски лъжи и пропаганда.
224
2
 
0
 
! Отговори
СВЯТ преди 14 години
СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ Е ЗБЛИЖАВАНЕ С ТУРЦИЯ С НАРОД КОЯТО ИМАМЕ КРЪВНИ ВРЪСКИ
223
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре е когато има толкова хора,които да не вярват сляпо на митовете за Хитлер и войната...Който разчисти тоновете митове,заблуди и еврейските измислици около 2-та световна война ще види един много прозорлив държавник и голям стратег е бил...при всички положения бих предпочел да бяхме спечелили войната,пред това да ни гази руския варварски/братски ботуш
222
0
 
0
 
! Отговори
паг преди 14 години
до неграмотен. Хитлер не е избивал *** и евреите. Настанил ги е в лагери и ги е карал да работят. Който е работил е получавал храна, който не е работил е умирал от глад. Целта е да не паразитират.
221
0
 
0
 
! Отговори
toni преди 14 години
haha.. gotovi sa da prodadat porshe :)
220
0
 
0
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Много ми е интересно, защо всички подръжници на Хитлер се опитват да изкарат, че между него и Сталин има някаква разлика?! А то такава по същество няма! Да оставим на страна това, по колко сходен начин се разправят с опозицията, самият факт, че партиите и на двамата диктатори изповядват идеите за социализма е достатъчно показателен. Много може да се спори, ако не е бил Хитлер, дали Сталин намаше да подпали подобен световен конфликт, но това е в сферата на предположенията. Фактите са други и са еднозначни. Хитлер започва Втората световна война и в резултат са избити няколко десетки милиона! Хирошима и Нагасаги са вследствие на това! Не оправдавам американците за безчовечното заличаване на двата града, но както сам казваш, във всяка война има жертви! А войната със сигурност не е започнала от тях, а заради болните амбиции и безумните брътвежи за арийската нация на Хитлер! И не мога да разбера, как може през двадесет и първи век, все още да има хора, които възхваляват най зловещата фигура в цялата човешка историа?!?!
219
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 14 години
ей за такива като теб Фюрерът е направил Дахау - елитен лагер :) от теб човек не става, поне *** да дадеш малко ;)
218
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 14 години
прочети телеграмата от райхканцлера до българското правителство, след 9IX44. Там има отговор на въпросите ти от Адолф Хитлер и едно сбъднало се предсказание за бъдещето на страната ни, та до ден днешен, за съжаление
217
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
И все пак-кой е Хитлер?Диктатор или не той обединява немският народ и една единственна държава се изправя срещу половината свят.Нито Америка,нито,която и да е друга държава могат да направят това със собственни ресурси.Германия и сега е една от най-великите нации на света.Готова е мойе би за четвъртия РАИХ.
216
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какви са тези 8 млн. немци които е избил Хитлер? Във всяка война има жертви - това е неизбежно! А избиването на собствения си народ е патент на Сталин. По "държавническо" ли е решението на Труман да хвърли атомни бомби над Хирошима и Нагасаки? Казах ти прочети малко история и тогава коментирай.
215
0
 
0
 
! Отговори
smurt преди 14 години
tiq koito sa za *** trqbva da umrut
214
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сталин пуска слуха, че Хитлер е жив, за да сплашва Запада, явно някои още вярват в него, както и в отвличането на Гагарин от извънземни. Вижте кадри на фюрера от края на войната, той е бил развалина. Крив, прав, той е живял с манията си за Велика Германия и не е могъл да преживее краха й. Другото са глупости...а, и Елвис е някъде в Южна Америка, една баба, прислужница в едно село, веднъж го видяла да прескача оградата на съседите
213
0
 
0
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
А кой тогава беше този дявол и аверчетата и охраната му, когото стовариха трите подводници, натъпкани с ценности, на Аржентинският бряг, през април, 1945 година? Да не си бил пиян, Крепка? Или си опожарил двойника му?
212
0
 
0
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Кое ми е неадекватното?! Не е ли вярно, че в резултат от "държавническата" политика на Хитлер са загинали 8 милиона от собствения му народ, да не говорим за другите нации?! Или пък, както един тук обяснява, колко свестен бил Хитлер, като ни подарил Западните покрайнини и т.н....да попитам, какво става с тези покрайнини сега?! Защо пак не са наши?! Или вече нашата мечта за национално обединение се е променила?! Нещо не ми се връзват нещата....
211
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Продължаваш да се излагаш с неадекватните си коментари.
210
0
 
0
 
! Отговори
N-13 преди 14 години
Хитлер е история, добър лош той е история. Ималоза идеологията му,причина да бъде избран,причина и да загуби войната. Жалко е единствено как повече от половин век след него Германия се извинява за съществуването му (може да се види в изказванията на днешни германски политици)Това е история,имали са причина за война,зпочнали са я. Това е като ние да се извиняваме на гърците,че Симеон Велики избил половината им армия при Ахелой.
209
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Жалко е че толкова много българи не си позват историята! Имаш ли представа, че Хитлер сбъдва мечтата на целокупниния български народ за национално обединение като буквално ни подарява Македония, Западните покрайнини и Беломорска тракия? Имаш представа, че американски и английски бомбардовачи редовно бомбандират София и други по-големи градове през 1944г.? Имаш ли предства че ние сме били съюзник на нациска Германия? И накрая имаш ли представа колко са жертвите в следвоенна България?
208
0
 
0
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Германците през 30те умирали от глад. Затова Хитлер възродил германската държава и ги пратил да *** по фронтовете....супер велико държавническо дело е това! Евала! :)))))))
207
0
 
0
 
! Отговори
НЕГРАМОТЕН преди 14 години
ЗАЩО ХИТЛЕР УБИВАЛ *** И ЕВРЕЙИ>>>>>>>МОЛЯ ДА ПИШАТ САМО КОИТО ЗНАЯТ (БЛАГОДАРЯ)
206
0
 
0
 
! Отговори
до 203 преди 14 години
много повърхностно гледаш на нещата коментара ти беше излишен