Как изгорих тялото на диктатора Хитлер

Шофьорът Кемпка разказва за последните му часове
26 яну 2010 07:07,
300
Как изгорих тялото на диктатора Хитлер
Снимка: БГНЕС

Книга, в която са публикувани спомените на последния шофьор на Хитлер - Ерих Кемпка, разказва как той е запалил трупа на бившия диктатор, след като се е самоубил.

Разказите му, които излизат в книга днес, са опит да се разсеят всички митове, че Хитлер е успял да преживее войната, посочва британският таблоид "Дейли мейл".

Кемпка си спомня, че е видял за последен път Хитлер на 29 април 1945 г., и въпреки че го познавал от 13 години, не си е давал сметка, че се готви да се самоубие.

На втория ден, след като съветските войски се приближили към бункера му, разположен в центъра на Берлин, Кемпка получил позвъняване от един от помощниците на Хитлер - Ото Гюнше, който поискал от него да се сдобие спешно с 200 литра бензин.

В момента, в който пристигнал на мястото, където се укривал Хитлер, Гюнше заявил пред Кемпка, че диктаторът се е застрелял, а неговата любима Ева Браун е отровена.

Тогава именно Кемпка разбрал за какво му е необходим толкова много бензин - Хитлер настоял тялото му да бъде изгорено.

Двата трупа били извадени от бункера и залети с бензин, а самият Кемпка запалил парче плат с "кибрит, който поисках от Гьобелс, за да запаля телата им",  казва той пред изданието.

Впоследствие, останките на Хитлер и Браун били погребани близо до бункера.

Ерих Кемпка е роден през 1910 г. и произхожда от семейство на полски имигранти. Става шофьор на Хитлер на 20 години. След приключването на войната се предава на съюзническите войски и прекарва известно време в затвора в Берхтесгаден, откъдето впоследствие е освободен през 1947 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
1
 
! Отговори
88 преди 14 години
Абе ***, толкова ли сте промити, бе?Лошия чичко Хитлер...Колко са жертвите от комунизма ? Надхвърлят 100-ци милиони!Колко са жертвите от братските *** сещ и израел по света ?Каквото и да се пише, той ще си остнае Велик.Да го духат юдео-комунистите и *** !
204
0
 
0
 
! Отговори
Dr House преди 14 години
До: Номер 187Е, и какво? Това не доказва че Хитлер не се е самоубил. Може черепът да е бил на *** Браун - по това време на 33 години.
203
1
 
0
 
! Отговори
sweden преди 14 години
awe hora 4ovek izbil 50miliona hora 4e i bulgari ima pi6ite 4e bil velik umnik 4e neznam si kakvo viye ne ste dobre sis glavite ili ste mnogo zle sis jivotaaa jalko mi e za vassssssssssssssssssssssss
202
0
 
0
 
! Отговори
До 201 преди 14 години
Аз не говоря въобще за Германия след края на ВСВ - естествено, че цялата немска индустрия е била сравнена със земята, това е било неизбежно и най-малкото е било цел на така наречените съюзници. А началото на 30-те в следствие на голята депресия в Германия настава хиперинфлация и масова безработица - хората тогава буквално са умирали от глад!
201
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
199:След войната Германия е била сравнена със земята и малкото заводи, които са били останали са били демонтирани и отнесени по държавите победителки. Не знам от къде ти е тая достоверна история и от къде се учиш на икономика, ама се образовай малко преди да говориш наизуст.
200
0
 
0
 
! Отговори
До 198 преди 14 години
Абе хора вие каква история чете? Какъв глад е имало в Германия - пълни глупости. Почти до края на войната в Германия не е имало недостиг на продоволствия!
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Първо прочети малко история! Хитлер е обещал на немския народ да го обедини в границите на Третия райх и го е направил - това е достойно за уважение. И кризата през 30-те е била толкова сериозна, колкото тази след края на войната!
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 193:Какво значи издигнал цялата си нация. Престанете да говорите статистически ми мислете за всеки един отделен човек. Чудо голямо като икономическите показатели са високи и имат голяма войска, щом хората са нещастни и гладни. Някой мисли ли изобщо за съдбата на хората като индивиди? То и наще държавници да ни впрегнат да работим като роби и България ще се издигне за нула време, това устройва ли те? Хитлер е бил един ненормалник просто...
197
0
 
0
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Оборвам те без да се замислям! :))))Ако се беше ограничил с "възраждането на Германия", както се казва, с мед да го намажеш! Ама той след това я вкара в толкова дълбока дупка, пред която кризата от 30-те изглежда като кихавица пред туберкулоза!
196
0
 
0
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Да те допълня..Остави състоянието на страната, ама да причиниш смъртта на почти 8 милиона души от собствения си народ....верно, трабвя да си особено велик държавник!!!!
195
0
 
0
 
! Отговори
До 194 преди 14 години
А как щеше да остави Великобритания Чърчил, а беше загубил войната? Той е бил велик защото е имал идеали, а не се е водил единствено от личните си интереси. Хитлер е възродил Германия и това е факт, ако мошеж обори ме!?
194
0
 
0
 
! Отговори
www преди 14 години
до 193Хитлер и велик държавник - я ходи се прегледай, че нещо ти има... Случайно да знаеш в какво състояние "великият държавник" оставя страната си след войната?
193
0
 
1
 
! Отговори
До 190 преди 14 години
За разлика от днешните политици Хитлер е превърнал думите си в дела! Факт е че Хитлер изправя Германия на крака след изключетелно тежка икономическа криза в началото на 30-те. Хитлер обещава на немците, че ще върне предишното величие на Германската империя и го прави - въпреки цялата помия която се излива върху него, не може да му се отрече, че е бил велик държавник, отдаден изцяло на каузата си.
192
0
 
0
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Типично популистко изказване! Да не забравяме, че партията му е национал-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА! И той, типично по социалистически говори на масите. Сякаш четох изказване на Бай Тошо с приказките за единственото му одеало! :))))
191
0
 
0
 
! Отговори
ъхъ мъхъ преди 14 години
тъй, тъй, и самият хитлер е бил такъв чистокръвен "ариец", висок, рус, снажен, слагам го в кавички, щото неговите представи за арийската раса нямат нищо общо с историческата истина. Пък за свастиките какво да говорим - също древен символ със санскритски произход, всичко е мит, удобно приспособен към целите на нацитата. всяка диктатура има нужда от идейна обосновка.
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 189:Ми много ясно, че ще говори на масите и селяните, продтите хора се манипулират най-лесно. Какво като е нямал банкова сметка щом е имал цяла държава подчинена на него и огромна армия? После да разпрвя, че служел на народа, кой знае в какъв лукс е живял. Всички служат единствено на себе си, на комплексите си и на болните си амбиции. Така е било така и ще бъде!
189
0
 
1
 
! Отговори
ooo преди 14 години
Ето как Хитлер говори на своя народ: Аз нямам нито селски имот,нито феодално владение. Аз се застъпвам за селянина, защото зная,че върху него лежи основата на германската сила. Без него Германияще загине. Аз се застъпвам за въоръжаването на германския народ, незащото съм акционер. Аз вярвам, че съм може би, единствениятдържавник на света, който няма никаква банкова сметка. Аз нямамникакви акции, нямам никакво участие в каквото и да билопредприятие, не получавам никакви дивиденти. Аз не служа наникакъв работодател, на никакъв работотърсещ и на никаквосъсловие. Аз служа изключително на германския народ. Това, коетоискам е: моят народ да стане силен и да пребъде такъв на тоя свят.Това е моята воля! (сп. Родина, кн. 4, год. I, София, юний 1939 г.)
188
0
 
0
 
! Отговори
о.О преди 14 години
Как е умрял и дали изобщо е умрял, само съветските войници, които са отишли там първи знаят. То всичко може да се твърди. Те като са отишли много знаем пък ние дали не е бил жив и те да са го понатупали... И да е живял и да не е...А за всички, които сега го наричат звяр, да знаете, след 30 години никой вече няма да вика така, както става винаги. То и кръстоносните походи много ги тачат някои, но те пък колкото зло са нанесли... той и Цезар е избил половината народ, но сега го смятат за велик...
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Американско ДНК изследване оспорва версията за самоубийството на Хитлер и смъртта му в неговия бункер, съобщи Дейли мейл".10-сантиметрово парче от череп с дупка от куршум, което от десетилетия бе смятано, че е на водача на нацистите, се оказа, че е на жена под 40-те. Според учени и историци то бе категорично доказателство, че Хитлер се е застрелял в главата, след като е глътнал цианкалий на 30 април 1945 г., за да не бъде пленен. Парчето е било взето пред бункера на фюрера от съветски бойци и съхранено в архивите на КГБ. Сега излиза, че Хитлер може изобщо да не е умрял в бункера и историята за смъртта му ще трябва да се пренапише наново
186
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и все пак Хитлер беше прав