Румъния приема елементи от ПРО на САЩ

Президентът Бъсеску каза, че са се разбрали с Обама
4 фев 2010 15:53,
35
Румъния приема елементи от ПРО на САЩ
Снимка: БГНЕС

Румъния ще приеме прехващачи на балистични ракети, които ще бъдат разположени в рамките на новия проект за американски противоракетен щит (ПРО), съобщи президентът Траян Бъсеску.

"Румъния беше официално поканена от американския президент Барак Обама да участва в системата за противоракетна отбрана", посочи Бъсеску след заседание на Върховния съвет по отбрана, на който е председател.

Страната ще приеме прехващачи на балистични ракети и ракети със среден обсег, добави той и уточни, че тези елементи ще бъдат в оперативна готовност през 2015 г.

"Тази отбранителна система не е насочена срещу Русия", подчерта президентът по повод изразеното от Москва безпокойство заради американския проект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
17
 
! Отговори
алоо преди 14 години
Ти чуваш ли се - Беларус като не е в НАТО и ЕС да не получава беплатно от "огромните руски богатства" ? Я се стегни, да не сме мангауи да просиме! Няма да продаваме интересите на България за некви кубици газ, я!
33
1
 
17
 
! Отговори
Alice преди 14 години
абе маму стара закфо ни беше тоя Европейски съюз тея глупости на тая бедна държава в която се намираме просто не беше нужно мн глупаво постъпиха политиците от страна на Русия загухме един много богат пазар и то на ниски цени а и не саму това да не забравяме че Русия като държава с най голяма площ има почти всякакфи полезни изкопаеми, руди и т.н. които ние взимахме на ниски цени.. и като се замислим Русия колко неща е направила за нас и то особено когато бяхме под турско робство да си спомним :)
32
1
 
19
 
! Отговори
прозорлив преди 14 години
Затова "юздите" трябва да останат в заслужилия, не в уж-най-кадърния... идеята е, че последният сам ще си постеле, ако наистина е толкова добър. А добре работещата система не се пипа за да продължи да дава макс.ползи за ВСИЧКИ ! Ти не си разбрал как фукционира системата, която се мъчим да въведем вече 20 год, от там не можеш да припознаеш кои са ни съюзниците и учителите. Но с времето ще се възприемат нещата - друг път няма.
31
2
 
19
 
! Отговори
прозорлив преди 14 години
Твоята грешка е, че си мислиш, че справедлвостта е "на всеки по равно". Справедливостта е "на всеки колкото е заслужил"!!! Точно това е американският модел - най-справдливият и от там най-добре работещият! Добруването на всяка произволна точка на планетата зависи доколко спазва този модел -> спазва - добре, не спазва - зле...
30
0
 
18
 
! Отговори
Спиридон преди 14 години
Така е, братле, няма по върл антихуманизъм от Щатите, полицейщина и див тоталитаризъм. Обраха всички мозъци на планетата, или поне се опитаха. Но все пак техния капитализъм е нещо още по-зло от комунизма, втория по същество е наистина хуманен, но тотално утопичен и на практика неосъществим.За съжаление първо едните от изток засраха положението, после другите от запад ... това е то, човешкия род ... ***, все някой ***, винаги неуките, простите и неграмотните решават съдбата на останалите.
29
0
 
17
 
! Отговори
---- преди 14 години
А за източногерманците - не е до свикване, на тях не им се даде шанс, точно както на нас. Имаше хора подготвени да поемат юздите - "to take over". В малко по-различен сценарий, но резултата е сходен. Нивото е малко по-високо.Историята се пише от победителите, а ние бяхме губещите.Всичко добро желая!
28
0
 
18
 
! Отговори
---- преди 14 години
Не намирам за нужно да инсталираме тези противоракетни системи, които са ясно срещу кого са насочени, и да дразним руснаците. Като ще сме буфер, можеше по-добре да си изиграем картите. А за толата вода - Америка обещава златната крава и ти я показва в далечината, но дакато я достигнеш си напълно съблечен. Даже каквото си имал, си дал. Защото целта е голямата печалба, а тя се постига с висока цена за ниско качество.Ясно е че ти си убеден в тезата си, както и аз :)Благодаря за дискусията!
27
0
 
18
 
! Отговори
---- преди 14 години
Ти си мислиш, че защитавам комунизма, а не е така. Комунизмът умря, защото показа,че е по-слабата система, даде повече възможности за злоупотреби и защото американците платиха много, това да се случи. Не става въпрос и чий сателит е по-добре да сме..става въпрос, че има само вечни интереси, а ние на нашите им плюхме. Американската реалност е близка до животинското общество. А за пенсиите - няма общество , в силен отрицателен демографски прираст, което да може да плаща големи пенсии..
26
1
 
17
 
! Отговори
прозорлив преди 14 години
Иначе ясно, че хубавото е трудно достъпно - Америка просто е откровена да ти покаже реалността - тя не ти я натрапва. Тя ти показва топлата вода, която всички наоколо са възприели, пък ти се къпи в реката ако щеш - там са аутсайдерите. Обаче точно това е национално предателство!
25
1
 
17
 
! Отговори
прозорлив преди 14 години
Ама това за достъпното образование е илюзия - то е на кредит, който плаща някога някой друг - баща ти, като му оставят сега 100лв пенсия, вместо прим.1000, ако беше работил същото в капиталистическа система. Това, че ги е хвърлил някъде в системата, вместо директно да те образова теб, не прави системата по-добра или справедлива!
24
1
 
17
 
! Отговори
прозорлив преди 14 години
Ами глътнаха ги - нали те превеждаха американските и немски учебници на руски и български, бяха връзката м/у западната индустрия и наука и догонващата ги соц.импровизация. Прибраха си ги обратно, един вид...Оооо, не се съмнявам, че източногерманците още не могат да свикнат с реалния пазарен свят - точно това е тежката последица от руския ботуш, за която говоря.
23
0
 
18
 
! Отговори
---- преди 14 години
Комунизмът отвори много очи.. Даде образование достъпно и съвсем не лошо.Аз съм дете на работническа класа родители и знам 5 езика ... А в Испания има много хора на около 60 години, които не могат да пишат и четат. Това го знам защото ми се случи в Барселона. Жена на около 60 години ме попита колко банкноти по 50 й трябват за да плати легло от 170 Евро.. Изумих се и проверих статистиката на грамотността.... Америка не дава такъв шанс на работническата класа да отвори очи :)
22
0
 
18
 
! Отговори
---- преди 14 години
И защо САЩ ни глътна "необразованите" кадри бързо, бързо?А за източно германците не ми говори, аз живях в Дрезден 6 години и знам какво са очаквали и какво им се е случило...знам как сега американски фирми притежават всичко там.. не са западно германски фирми, а американски...точно както става и у нас...икономика, инфраструктура, болници...Не защитавам комунизма в никакъв случай. И аз не вярвам в изкривени утопии.Но да вярваме на американската демагогия е самоубийство.. национално предателсво
21
1
 
17
 
! Отговори
прозорлив преди 14 години
Какви "знания" бълнуваш - комунизмът нямаше знания една гайка да завинти - всичко крадеше от запад, взимаше кредити на черно, изнасяше контрабанда ментета, за да се изхрани - цяло чудо, че избута чак до 1989г. "Знания" как да копаеш дупки, а другарят да ги зарива и да отчитате дейност за пред Партията... Нали целият този блъф се изясни още преди 20год, какво се мъчиш сега да потулиш?
20
1
 
17
 
! Отговори
прозорлив преди 14 години
Човече, явно не си виждал кадрите с плачещите хора, които къртеха обезумели берлинската стена, тичаха гладни към магазините (с банани) и целуваха ръцете на втрещените западногерманци! Това е най-голямата трагедия в историята на Европа - нито Хитлер нито Наполеон биха причинили такова нещо! Това си е писаната история - какво има да я обсъждаме?
19
0
 
18
 
! Отговори
---- преди 14 години
Кога Европа щеше да е обединена? След Втората Световна Война?Прочети основния закон на германците (те нямат право на конституция), за да разбереш каква съдба им е отредена..не по-добра от на портокалите за сок....На мен и много други, комунизмът даде знания каквито много американци нямат и няма да имат..защото беше важно да има интелегентно общество...противоположно на целта за промитомозъчни консуматори в САЩ...Я ми кажи как щеше да изглежда света ако ги нямаше руснаците и китайците?
18
1
 
17
 
! Отговори
прозорлив преди 14 години
... всяка сутрин се молиш Путин да не се събуди с някоя нова крретения, щото те пък нямат и демокрация и няма кой да му каже дума...При това положение няма какво да се обсъжда с кого да (не) сме съюзници!!
17
1
 
17
 
! Отговори
прозорлив преди 14 години
Руснаците тормозят Европа вече цял век - ако не бяха те, тя щеше да е обединена и просперираща още преди половин век! И сега продължават с тормоза: я врътнат кранчето, я пратят танковете у някой съсед, я бомбардировачи влязат в чуждо небе, я забият некой флаг по Северния океан, я продадат ядрено оборудване на Иран, я оръжие на терористи и на децата войници в Африка да се избиват, я саботират всяко решение на ООН и винаги напук на всякакви международни конвенции...
16
1
 
17
 
! Отговори
прозорлив преди 14 години
Не бъди неблагодарен - ако не беше американския капитализъм, всички щяхме още да се возим на каруци и да орем по цял ден за единия къшей хляб както бабушките в Сибир.
15
0
 
18
 
! Отговори
---- преди 14 години
А кой си разиграва коня в Африка? Руснаците ли?Прочети каква политика водят там твоите идеализирани САЩ и може да си промениш мирогледа....Добруването на хората не е заложено в капитализма...А за заставането на страната...ами нямахме избор...Не съм фанатизирам русофил, но смятам, че си изиграхме лошо картите и продължаваме да го правим...полза да си дразним съседа, заради отявлен "използвач" нямамеПС: Аз само едно изкопаемо видях и то се е кръстило "прозорлив", не е дадено дали е полезно.