САЩ се сдоби с нов Тед Бънди

Родни Алкала - убиец с блестящ интелект, е умъртвил над 30 жени
27 фев 2010 16:20,
44
САЩ се сдоби с нов Тед Бънди
Родни е в ареста от 1979 година. Снимка: GettyImages/Guliver Photos

САЩ може би си има нов Тед Бънди. Американски детективи обявиха, че „гениалният“ сериен убиец Родни Алкала, заклал 12-годишна ученичка и още четири жени, може би е „новият Тед Бънди“, съобщи The Telegraph.

Според разследващите Родни е извършил поне още 30 убийства.

66-годишният мъж, известен с прякора „Убиецът от играта за запознанства“ /понеже е участвал в американската версия на Blind Date – шоу, което организира срещи между непознати мъже и жени/, бе признат за виновен за едни от най-ужасяващите убийства, ставали някога в Лос Анджелис.

Алкала е фотограф с коефициент на интелигентност над 160. Той е убил 12-годишната Робин Самсоу в Калифорния през 1979 година, както и още 4 жени, чиито случаи стояха неразрешени десетилетия наред.

Полицията обаче смята, че Алкала, който се намира в ареста от 1979 година и два пъти успя да обжалва присъдата си, е извършил още десетки убийства в Ню Йорк и Лос Анджелис през 70-те години.

Заседателите в съда в Ориндж Каунти, Калифорния, чуха потресаващи неща. Мъжът е снимал телата на две от жертвите си, едната от които е била умъртвена с чук тип кози крак. Другите са били душени и съживявани с цел продължаване на агонията им.
 
Алкала най-вероятно ще бъде осъден на смърт по всяко от петте обвинения. В съда той представлява самия себе си и организира на заседателите истинско шоу, в което сам си задаваше въпроси и след това си отговаряше.

Според полицията златните обици на 12-годишната Робин Самсоу са открити сред вещите на фотографа, но той отрича те да са нейни – били негови.

По време на шестседмичния процес той настояваше съдебните заседатели да гледат видеозаписа от участието му в епизода на Blind Date от 1978 година, в който непозната жена го харесва и излиза на среща с него. По думите му, в шоуто, заснето година преди смъртта на момичето, той е носел същите обици.

ДНК-експертизи обаче го свързват и с убийствата на 27-годишната медицинска сестра, Джорджия Уикстед, 32-годишната секретарка Шарлот Ламб, 21-годишната Джил Парентьо и 18-годишната Джил Баркомб.

Според прокурора Мат Мърфи, мъжът е преследвал жените като плячка, дори е държал бинокъл в колата си.

„Той се възбужда, когато причинява болка на други хора“, заяви Мърфи пред съдебното жури. „Извършил е неописуеми жестокости“.

Детективи в Ню Йорк в момента разследват дали Родни има нещо общо с неразкрити убийства на жени, които са станали докато Алкала е живял в града между 1968 и 1971 година, и след това отново през 1977 година. Сред потенциалните му жертви са стюардеса и сервитьорка в нощен клуб.

„Този мъж се намира малко под нивото на Хитлер и горе-долу на нивото на Тед Бънди. Може би е извършил поне още 30 убийства. Прекосявал е страната няколко пъти и сме сигурни, че има още трупове“, заяви детектив Клиф Шепард от полицията в Лос Анджелис.

Алкала е завършил Университета в Калифорния, специалност „Изящни изкуства“. Учил е филмово изкуство в Ню Йорк, работил е и като печатар в Los Angeles Times.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.