Дете дава разрешения за полети на летище в Ню Йорк!?!

По скандалния случай се води разследване от властите
4 мар 2010 07:08,
39
Дете дава разрешения за полети на летище в Ню Йорк!?!
Снимка: БГНЕС

Аудиозапис от контролната кула на летище "Джон Кенеди" в Ню Йорк разкри, че разрешения за излитане са били издавани от дете, макар и под напътствието на квалифициран диспечер, съобщи Асошиейтед прес.

По случая се води разследване и всички служители на летището, замесени в инцидента, временно са отстранени от длъжност.

"Това поведение е недопустимо и не демонстрира професионализма, който се очаква от служителите на Федералното авиационно управление", се казва в официално изявление на летището.

На записа ясно се чуват пет включвания от страна на детето към пилоти, готвещи се за излитане.

Едното гласяло: ""Джет Блу" 171, имате разрешение за излитане", на което пилотът отговорил: ""Джет Блу" 171 излита. Браво, контролна кула!".

Детето разрешило излитане на общо три самолета, към Сакраменто, Мексико и към Лас Вегас.

"Пистата е свободна. Адиос, амигос!", казва детето на пилотите на последния полет към Лас Вегас.

Малчуганът очевидно се е намирал под надзора на възрастен, защото в един момент се чува мъжки глас, който казва през смях:

"Така става, като децата не ходят на училище". Друг мъж добавя: "Ще доведа и моя".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Controller преди 14 години
Хей Dnes.Bg... май някои от вас трябва да ви пратят на уроци по английски... преводът на репликите по-горе е като извадка от пиратски филм, внесен нелегално по Тошово време и преведен/дублиран в гаража на село. Разходете се малко в нета и чуйте оригиналните реплики - има ги и със субтитри - нищо общо с това което сте написали тук!
36
0
 
0
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Brei,golqmata novina!Prosto moje deteto da e bilo lubopitno i vazrastnite da sa mu razre6ili pod tehen nadzor da dade nqkolko komandi za izlitane.Kakvo tolkova e stanalo,4e se nalaga razsledvane?
35
0
 
0
 
! Отговори
иво преди 14 години
не сте прави.аз също съм диспечер ,но това е несъвместимо с професионализма.апък виждате че всичко се записва и сега на баща му хубаво ще му го ***.
34
0
 
0
 
! Отговори
ukr1ha преди 14 години
da be da uuuusa
33
5
 
9
 
! Отговори
he преди 14 години
И какво ??? Явно баща му е бил там, явно лапето не е плещело глупости и явно всичко е било под контрол. Кво пискат, явно някой е решил да прави кариера от глупости. Ако ми бяха написали че диспечера е бил пиян или дрогиран съм съгласен че е недопустимо, но това въпреки че е някакво нарушение не е никаква драма. То в САЩ от всичко от което могат да се направят пари(демек да се съдим) правят драма (демек съдим се за пари).
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е, хубаво, Миро е прав, понеже говори простотии и бяга от спора, а аз дето съм авиодиспечер и познавам и американците и руснаците и германците, не съм прав. Ти от позицията на какъв ми забиваш "Иначе Миро е прав"? От четене на книжки и гледане на филмчета може би?
31
2
 
18
 
! Отговори
mannesmann преди 14 години
Абе случая с полет 593 на Аерфлот е от 23.03.1994 и там действително едно от двете деца на пилота неправомерно допуснати в кабината изключва част от функциите на автопилота, след което губят контрол и загиват всички 75 пътници. Инцидента е екранизиран в поредицата Air Crash Investigations на NatGeo и се казва Kid in the Cockpit. За швейцарския диспечер случая е друг и един от бащата на загинало дете наистина го убива след време с нож пред дома му. :(
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
" Това поведение е недопустимо..." - казва самото ръководство ва летището. Какво има ние от тук да преценяваме. Или си чешем езиците поради липса на нещо по-смислено. Иначе Миро е прав.
29
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е какво толкова,нали е имало и възрастни.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хамериканците са лигльовци с голямо самочувствие ... и не разбирам защо трябва да гоним точно тях... А какви са моите предпочитания не е тема на разговора. ------------------------ Извинявай, но ти самият вкара предпочитанията си като тема на разговора.От една случка направи обобщение за целия американски народ, та чак и с далечния намек, че има други, по-подходящи за подражание. Ай, сиктир!
27
2
 
14
 
! Отговори
Стоян Г. преди 14 години
А защо не се замислят и не вкарват деца (било от интернати или други заведения) като по този начин биха им помогнали да се ориентират професионално. тук не става въпрос за грешка или инцидент (инцидент в смисъл случайност), а за предумишлено позволяване на малчугана под надзор на възрастен.
26
0
 
16
 
! Отговори
бдс преди 14 години
Това, разбира се е сериозно нарушение на правилата за безопасност, макар и пряко да е нямало опасност, но знае ли човек. Случаят с руски самолет е друг, не е оня над Швейцария. Руски пилот настанява и двете си деца на пилотските седалки докато самолетът е на автопилот. Едното дете незабелязано разкача автопилота. Детето управлява самолета докато пилотите мислят, че е на автопилот. Самолетът поема рязко към земята. Пилотите не успяват да овладеят самолета впоследствие заради некадърна подготовка!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Еми директно ти казвам, че веднага след като тая ситуация е допусната, някой се е обадил и ще се вземат мерки. За което сега ще обвинят американците, че са полицейска държава и се топят един друг.
24
0
 
3
 
! Отговори
Миро преди 14 години
Коментарите ни се отдалечиха от темата и то доста. Очевидно изобщо не си разбрал за какво иде реч. Познавам манталитета и на запада и на изтока. Грубо казано разбира се. Не познавам целия свят. А какви са моите предпочитания не е тема на разговора. Това се превръща в безмислен чат и безпредметно драчене. Това е последния ми коментар. Казах каквото мислех. Остани си със здраве!
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българската нация :)))))
22
3
 
9
 
! Отговори
мама преди 14 години
сбирщината от криминално проявени,сметта на целия свят дават началото на т.нар.американци;не разбирам защо са сочени за пример...
21
1
 
3
 
! Отговори
Миро преди 14 години
Принципно си прав. Проблема не е в конкретната ситация а във факта че такава ситуация е допусната. Защото днес повтарял командите - а утре? Ако ти си в този самолет ще се чувстваш ли комфортно и спокойно ?
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А между другото коя е нацията, която е най-подходяща за величаене, защото ако съдя по изказването ти има такава?
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Имам пред вид манталитета на хората.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кога са дисциплинирани?Каде ги видя?Защото аз съм виждал и точно обратното на дисциплина!