Всеки четвърти германец си иска Берлинската стена

Шокиращите данни са от проучване в страната
15 мар 2010 12:38, Красимир Ангелов
83
Всеки четвърти германец си иска Берлинската стена
Снимка: БГНЕС

Всеки четвърти германец съжалява, че Берлинската стена не съществува и днес, сочи анкета, публикувана от германския в. "Билд".

Процентът на хората, които споделят, че “понякога нямаше да е лошо още да съществува стената”, на запад и на изток, е почти еднакъв – съответно 24% и 23%.

16% от жителите на Западна Германия и 15% от тези в Източна Германия достигат до още по-голяма крайност, като смятат, че "нищо по-добро не би могло да се случи".

80% от анкетираните 1001 души пък биха приели да живеят в социалистически режим като в ГДР, ако това им гарантира "работа, солидарност и сигурност".

Свободата не е важна политическа цел според 28% от участниците в допитването на изток и 42% – на запад.

Освен това един на всеки седем души на изток и един на всеки дванадесет на запад заявява, че е готов "да продаде" гласа си за която и да е партия за 5000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тия германци изумяват , сигорно повечето от тия са червени , друго обяснение нямам....
81
2
 
2
 
! Отговори
Искрен.о преди 14 години
Искрено искам да се възтанови мавзолеят на др.Г.Димитров,а виновниците на събарянето да бъдат тикнати в затвора.
80
1
 
4
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Napravo da si postroqt vtora"kitaiska"stena,ako iskat.Men ako me pitat pak bih iskal da se varne vremeto otpredi 1989-togava ima6e bezplatni lekarstva i le4enie v bolnicite,sigurna rabota,dobre obosobena sredna klasa,po-dobar vatre6en red i mnogo dr.hubavi raboti.Edinstveno ne iskam da ima represii,t..nar."naroden"sad i razni duktaturi.
79
2
 
2
 
! Отговори
Ленка преди 14 години
Най0-голяма геополитическа грешка на 20-ти век е разпадането на Варшавски договор, това предизвикало нарушен балан в сили и поредица от войни, войни били съпроводини с много жертви, а някои държави станали цел не на военен, а на икономически геноцид.
78
0
 
3
 
! Отговори
овчар преди 14 години
кат знам какви са били данаците в османската империя получавам носталгия по турското присъствие тадява и.и.и.ря-ряааа!!!
77
0
 
3
 
! Отговори
Ian Smith преди 14 години
СТИГА ЛЪЖИ . СССР НИКЪДЕ НИКАКВИ МИЛИАРДИ НЕ Е НАЛИВАЛ ОСВЕН ВЪВ СОБСТВЕНОТО СИ ВЪОРЪЖАВАНЕ И ПОНЕЖЕ СЕ ОЛЯ И ОПИТА ДА СЕ НАДСКОЧИ ЗАТОВА СЕГА ГО НЯМА .
76
2
 
0
 
! Отговори
гого преди 14 години
евала на немци!
75
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Не бива да забравяме, че СССР наливаше милиарди в ГДР. Те бяха "витрината" на соц. лагера, защото всички сравняваха двете Германии. Ако разликата бе прекалено очевадна, това щеше да е лоша реклама за успехите на соц. страните като цяло, така, че източните германци мрънкат сега, защото трябва да работят като западните си съграждани
74
1
 
5
 
! Отговори
НАКАТА преди 14 години
ГЕРМАНЧОЛЯТА ДА СИ НАТИСКАТ ПАРЦАЛИТЕ ЩОТ ЩЕ ИМ ДАМ ЕДНА НОСТАЛГИЯ ! АКО ПОЖИВЕЯТ МАЛКО В БГ-СИГУРНО ПОСЛЕ ЩЕ СИ ТЪРСЯТ ХИТЛЕРО !!! АИДЕЕЕ..ЕЕ.Е.!!! АЙ СИКТИР !!!
73
2
 
1
 
! Отговори
тъжно преди 14 години
Щом комунистическата *** успя да разцепи най-мощният народ на света-немския,не се учудвайте,че вечно недоволният и мрънкащ Бай *** ще изчезне като етнос след няколко години...
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
sapanna germania iska stenata isto4bna i im dobre, samo gowiriat, isto4no germaneza misli kato rusnak, tipi4no balkanski na4in na mislene, nemojesch isobsto da go srawnisch s sapaden germanez
71
1
 
2
 
! Отговори
Илиян преди 14 години
Явно и там има носталгия по миналото, а също и недостиг на пари...
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
глааад !
69
4
 
5
 
! Отговори
Чичо Скрудж преди 14 години
Като не им харесва капитализма да се съберат там където е била стената и да глътнат по един цян калий НЕЩАСТНИЦИ :) :) :) :) :) :)
68
3
 
2
 
! Отговори
4545 преди 14 години
КОГАТО БЕШЕ СТЕНАТА В ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ 0.5 Л. БИРА + 1 БРАТВУРСТ + 1 ХЛЕБЧЕ СТРУВАШЕ 1 МАРКА = 0.24 СТОТИНКИ
67
4
 
7
 
! Отговори
Torino преди 14 години
Това не е вярно. Кучешката радост не беше от месо, а от отпадъци и сланина. Да не изкривяваме фактите! Като самият живот в комунизма - отпадъци и сланина ;)
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не виждате ли, че става въпрос за в. BildТва е нещо като Труд, даже и по зле. Всъшност собствениците им са едни и същи (на Труд и на Bild)Пък ако ви топли да вярвате че и германците си искат социализма обратно, вярвайте си.
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нямат си на представа тези от развитите страни от ЕС какво ще е след време при тях като дойде и при тях изметта от източноевропейските и азиатските държави. Започнаха да си патят от африканците. Вече се опариха малко, но ..... предстоят много повече .....
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
подозирам,че западняците ни "присъединиха"не защото сме им мили или защото сме се борили за това.Никой не си е мръднал пръста .Затова подарената свобода е пак тяхна работа--да могат да ни доят спокойно,като стоим мирни и ги гледаме кравешки.....Я се позаинтересувайте какво са жертвали братята французи на времето....И до днес отстояват идеята,с труд и достойнство.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Западните германци им е писнало да плащат за бедните си "братя", а източните рабраха, че винаги ще са слуги на западните и си искат стената.