Човешката цивилизация изчезва идните 100 г.

Твърдението е на австралийския учен Франк Фенер
21 юни 2010 07:06,
268
Човешката цивилизация изчезва идните 100 г.
Снимка: БГНЕС

Ученият, който помогна за изкореняването на дребната шарка, предрече, че човешката цивилизация ще изчезне от лицето на Земята в следващите 100 години.

Според професор Франк Фенер, човешката цивилизация няма да успее да се справи с демографския взрив и необузданата свръхконсумация.

Пред австралийското списание "The Australian", Фенер заяви, че "хомосапиенсите най-вероятно ще изчезнат в идните 100 години".

"Това е необратим ефект. Мисля, че е твърде късно. Опитвах се да не изказвам мнението си по въпроса, защото много хора се опитват да променят някои неща, но това не е достатъчно", допълни австралийският професор.

По неговите думи, откакто хората сме навлезли в научния период "Антропосин" - от началото на индустриализацията до днес, сме повлияли на планетата толкова, колкото би й навредил един ледников период.

95-годишният професор Фенер е автор на 22 книги и е носител на много награди за принос към изкореняването на дребната шарка.

Откритието на австралийския учен и до ден днешен се признава за може би най-значимото постижение на Световната здравна организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
1
 
2
 
! Отговори
Де тоз късмет. преди 13 години
Ха, дано, но надали...
247
1
 
1
 
! Отговори
нов преди 13 години
...приема за достоверни!Т. е. това, което "знаем" ние го приемаме като факт,черпейки от опита на другите.Много малка част от знанията ни се гради на личен опит.Защо тогава бързаме да отречем неща,за които не сме 100 % сигурни че са не-верни!?!
246
1
 
2
 
! Отговори
нов преди 13 години
Уважаеми Господа,"аз съм","стефко","анти-религия" ще си позволя да изразя мнение(за мен само наивниците си мислят,че могат да Дадат съвет На другите).Не мога да разбера защо толкова държите да наложите личното си мнение(един спрямо друг) и отричате правото на другия,различно мислещ от Вас човек да изрази своето собствено.Истината за едни не прави тази на другите не-вярна.Знанията на всеки отделен човек са строго субективни и основани на източниците на информация, които той...
245
2
 
2
 
! Отговори
Аз съм преди 13 години
стефко, стефко...вярваш си ти, но жалкото е, че хората спорят с промит мозък като теб. Човек, който вярва в написаното от 4 евангелия и отхвърля останалите 70, защото църквата е казала, че точно тези 4 са правилните - не на мен тия :) Спорил съм с евангелисти като теб с часове, с дни и с месеци - няма начин да оборя нито теб, нито ти - мен (нас). Искам само едно да ти кажа - Господ съществува само в твоята глава. Лошо няма, но моля те, не насаждай твърденията си на останалите.
244
0
 
2
 
! Отговори
стефко преди 13 години
абе, плосък ***, нищо не си разбрал от тва, което съм написал. най-добре си стой вкъщи и говори малко, за да минимизираш вредното влияние.
243
4
 
2
 
! Отговори
муспи преди 13 години
Демогравският взрив го правят диваците, а кои са богатите - най алчното дивашко племе, евреите. Те държат парите, те и създават богатите на всички народи, според нуждите си, те развъждат измета. Защо не са избити досега? Защото не те унищожават света , а Бога, - светът е тяхен и Бог го мрази. Те са избрани да свършат дяволската работа. Ако светът загиваше заради тях, тогава те са богове, - смешно им е даже и на тях.
242
1
 
3
 
! Отговори
Т преди 13 години
Ех,защо нямам късмет?! Да не се бях раждал толкова рано,че да мога да изчезна и да не се мъча!
241
3
 
3
 
! Отговори
bizona преди 13 години
ne me *** do togawa sha sme umrqli vsi4kite kadeto pishem haha
240
1
 
2
 
! Отговори
генадиос преди 13 години
Ама ти пак ли ръсиш простотии, неграмотнико? Марш обратно в гей-клуба!
239
1
 
4
 
! Отговори
Ана от Нимия преди 13 години
Само да припомня, че в заглавието става дума за края на човешката цивилицазия, а не за края на човешкия род. Тоест, нищо ново няма да се случи, имало е и преди нас други цивилизации, които са изчезнали, ще има и след нас, и така хората ще съществуват, докато някой гигантски природен катаклизъм не ни изличи от лицето на Земята като динозаврите. И след някой и друг милион години разумните същества от бъдещето ще изровят костите ни и на свой ред ще проумеят, че Земята не е създадена вчера... и т.н.
238
0
 
4
 
! Отговори
Solei преди 13 години
I vse pak, 4ovek 6te se spravi i s tova predizvikatelstvo.... moje bi ne vsi4ki 6te oceleiat, no 4ove4estvoto pak 6te go ima. Taka e ustoeno syshtestvuvaneto ni - da ima vazhodi i padenia, edni da oceliavat, a drugi ne. Kakto i da jiveem, kakvoto i da ni predloji bade6teto vinagi 6te ima Utre ;-)))))
237
3
 
5
 
! Отговори
анти-религия преди 13 години
А на какво са продукт хората бе анонимко? На смахнатия мозък на Л. Рон Хабърд ли? С какво си по-сложен ти или аз или който и да било друг човек (в чисто биохимично отношение - не искам да обиждам) от едно ***? А? А от един кашалот? от един електрически скат? От едно шимпанзе? Благодарение на напредъка в генетиката се вижда ясно, ЧЕ СМЕ продукт на еволюцията!
236
2
 
8
 
! Отговори
анти-религия преди 13 години
Стефко, и да е имало такова животно като бог - то си е загубило отдавна правата да ни казва каквото и да било! В негово име са изгинали повече невинни хора отколкота за каквото и да било друго! А като говориш за големите физици - направи библиотечна справка и виж кога са раждани и живели и с какво са им промивали мозъците докато са били деца... Тогава ще разбереш... Все пак християнството е станало напоследък по-толерантно... последния напредък от мюсулмани е от времето на Авицена (ибн Сена)
235
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че хората не са продукт на еволюцията е повече от ясно! Няма как случайно да се получи толкова сложен клетъчен организъм като човека. А това че ще ни убие собствената ни алчност е също вярно. Не може да се стремиме всеки да има колкото може повече без да си задава въпроса а откъде е всичко това и докога ще го има но за съжаление това е съвременият модел на живот налаган от САЩ и Запада на всички народи само че не може да има за всички!! Това е нашият Армагедон и това ще убие тази цивилизация.
234
2
 
6
 
! Отговори
АМАН преди 13 години
Писна ми от заблудени ***! Добре че има хора които НЕ вярват на глупости написани в сборник с глупости, детски приказки и истории за сплашване наречена коран, библия, тора, бхагавад гита и какви ли още не разхищения на хартия измислени от болни умове за да ПОРОБВАТ чуждите създания. Ако нямаше хора които търсят ИСТИНАТА още щяхме да рупаме корени с мамутско месо по пещерите и да си дъниме черепите с бедрена кост от антилопа... *** смотани!
233
1
 
5
 
! Отговори
учен преди 13 години
Права си така е => "няма сериозен научен спор" с креационист, просто защото креационизма не е наука а е заболяване - като кретенизма, какво да спориш с ***, оставяш го да се пени и си излизаш, ако се налагаш викаш чичковците със специалните ризки и инжекцийки за бързо успокояване, после една вечер в дебело тапицирана стая и всичко е наред. ВЗЕМИ твоята "креационистка" тероия напечатай я върху дебел картон, сгъни го така че да останат само остри ръбове и си я набутай в някоя дупка по избор!
232
0
 
1
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Онова риалити " 2 минути " нагледно ни показва, защо ще изчезне човешката цивилизация : там непрекъснато се мъчат да изобретяват ... гоплата вода.И ако тези форматирани мозъци продължават така, по-добре да изчезнат.
231
1
 
3
 
! Отговори
стефко преди 13 години
разликата между теб и айнщайн, драги че, е че великият ум има съвсем различно разбиране за "бог" от твоето. поинтересувай се малко от съвременната теоретична физика и ще разбереш две неща: 1. науката официално не отрича съществуването на това, което може да се нарече и "бог", но 2. то е много по-различно от това, което ти си представяш, като чуеш тази дума. в природата нищо не е случайно и това САМАТА наука го казва. колкото до динозаврите в библията, ще се радвам да ме информираш къде точно са.
230
1
 
3
 
! Отговори
пешо преди 13 години
Не ли през 2013? Разтегнахте срока. Но какво да кажем за "Българската цивилизация"? На нея и дават 20 години да изчезне и тук да останат само *** и турци.
229
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
..време беше, че то алчността вече надмина всякакви граници!