"Гардиън": САЩ предупреждават за опасност от двойна рецесия

Започна срещата на върха на Г-8 в канадския град Хънтсвил
26 юни 2010 07:30,
25
"Гардиън": САЩ предупреждават за опасност от двойна рецесия
Снимка: БГНЕС

Признаци за дълбоко разединение сред участниците в срещите на Г-8 и Г-20 в гр. Хънтсвил, край Торонто, за това с какъв темп правителствата трябва да съкратят дефицитите си, развълнуваха финансовите пазари, пише „Гардиън”, след като американците предупредиха за опасностите от двойна рецесия, ако страните започнат да ограничават изведнъж разходите си.

Водещите европейски икономики, особено Германия, поставят ново ударение върху намаляването на правителствените харчове и според някои очаквания Г-20 може да приеме комюнике в неделя, което да определи ориентировъчен график за размера и темповете на свиването на държавните разходи.

Британският всекидневник посочва, че желанието на домакина Канада е Г-20 да приеме предложението националните дефицити да бъдат съкратени наполовина до 2013 г.

Американският президент Барак Обама призова лидерите на страните членки на Г-20 да обединят усилия за постигане на икономически ръст, като заяви, че световните икономики са „неразривно свързани една с друга”.

Неговият призив беше отправен само няколко часа след като американските законодатели гласуваха провеждането на най-голямата реформа на финансовите закони от времето на Великата депресия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРИ КРИЗА БОГАТИТЕ СТАВАТ ОЩЕ ПО БОГАТИ А БЕДНИТЕ ОЩЕ ПО БЕДНИ ДРАГИ
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уплашени са от кризата богатите ............ те да му мислят..........Ние сме и свикнали - при соца караха месо на 2 седмици веднъж, при мутро-демокрацията пари нема действайте......
20
0
 
3
 
! Отговори
мишо преди 13 години
Мисля,че има много истина в това, което казват от Американската Народна Република (бивши САЩ) за двоийната рецесия, но като знам тяхната рецепта (печатане на долари), не ми се мисли какво ще стане...
19
1
 
3
 
! Отговори
шибай се говедо преди 13 години
Значи предлагаш да пратим всички умни и интелигентни хора да ринат *** на прасетата, а такива *** като теб да лапат държавни пари , дето вече ги няма, и да *** пъпчивата секретарка?! Много умно.
18
0
 
3
 
! Отговори
идиот преди 13 години
Да каква криза да има в Китай - те бачкат по 12 часа за една купа ориз ?! Чуваш ли се?!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 13.НЕ СМЕ ЗАЩОТО СМЕ БЕДНИ КАТО ЦЪРКОВНА МИШКА.НЕ ЧЕТЕШ ЛИ СТАТИСТИКАТА, ЧЕ НАЙ БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА Е БЪЛГАРИЯ?ДЯНКОВ ТВЪРДИ ЧЕ КРИЗАТА СИ ТРЪГВА.НАПРАВИ СИ ИЗВОДА СЛЕД КАТО И ТЯ НЕ ИСКА ПОВЕЧЕ ДА ЖИВЕЕ В БЪЛГАРИ НА КАКЪВ ХАЛ СМЕ..
16
4
 
9
 
! Отговори
Logos преди 13 години
какво разделение ,какви 5 лева ,още ли не можете да проумеете .че тия на срещата на Г20 не са нищо друго освен кукли на конци,тези клоуни просто са там да подпишат някоя и друга бомага ,а решенията са взети преди месец ,когато в Испания на тайна среща на билдербергите бяха взети решемия точно по икономическата криза и за започването на нова война в Близкия изток ,а това в Канада е поредния маскарад организиран от задкулисните господари на тия чучела.
15
2
 
15
 
! Отговори
Стоянова преди 13 години
Докато не преосмислят ценностите си,няма как да не бъдат в криза.Планетата Земя няма безкрайни ресурси,за да задоволява капризите на все по-растящия брой хора.Тези в развитите страни си мислят,че смисълът на живота им е да консумират.Явно трябва да станат по-скромни.
14
4
 
10
 
! Отговори
12345 преди 13 години
до:14За Китай не знам дали ще стане световна сила, НО за Индия съм сигурен, че няма да стане никаква сила - освен да бълва мързелива ***! Та нали си имаме и ние в БГ.индиици дошли доста одавна у нас.
13
2
 
2
 
! Отговори
111222 преди 13 години
Кабули, ти да не си Румяна Желева където цяла Европа и се смееше. Сомалия се състои от седем племена там няма министерства, а племенни вождове. Проучи нещата преди да пишеш.
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Индия или Китай ще бъде следващата свеотвна сила !
11
10
 
10
 
! Отговори
Златко преди 13 години
лекарството е едно-нарича се СОЦИАЛИЗЪМ, но никой не иска да го признае.Погледнете къде няма рецесия-Китай и Северна Европа-където има социализъм, няма криза.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само в Китай системата е смесена.Хем социализъм хем капитализъм,зависи за какво става въпрос.Иначе там криза няма,купиха,, Волво,,наскоро ,значи са добре.Проблема е че хората по света се увеличиха и парите недостигат.А за да се печатат нови трябва инфлация,но никой не иска да я предизвика и да падне от власт.Другия вариант е война.Е опитаха на няколко неста засега без успех.Най лошото е че взеха да се събират тези от ,,Г,, и нищо да не излиза като решение,а уж те казват какво ще се случи в света
9
2
 
31
 
! Отговори
Кабули преди 13 години
Единственото място на Земята, което просперира днес, е Сомалия. Предлагам на Тотю Младенов да влезе във връзка със Сомалийското министерство на безработицата и да уреди изпращането на няколко хиляди българи в Сомалия да работят най-доходоносната днес професия - пирати. Щом можем да изпращаме в Афганистан рейнджъри за пари, на които ние им плащаме, защо да не изпратим българи за пирати, на които света им плаща. Тя разликата между платен войник и пират - никаква.
8
4
 
6
 
! Отговори
аттиСергей преди 13 години
До 1234. А бе човеко, за да се затрие шещо трябва да го има! А ти, и такива човеко подобни на който още залповете на Аврора кънтят в тъпите кратуни няма нищо....
7
7
 
3
 
! Отговори
Марто преди 13 години
2012 наближава.
6
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България рецесията не е спирала вече 20 години !!!! Повторното и появяване не касае нас,а цивилизованите,бели страни !!!!
5
3
 
17
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Трудни години предстоят за....човечеството и Земята като цяло.В частност товане касае България;най много да се върнем към натурално....разменнотостопанство и към родово патриархалната икономическа....система,което хич не елошо,ако съдим по ....турските сериали които всекидневно се....транслират по5-6 нашенски ТВ канала.Хората са си.....щастливи и се усмихват и сякаш никазват;и вие бяхте така по времето на Развития....социализъм,но си ...развалихтерахатлъка и сега гонете....Михаля.
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 3А на теб вече се е затрила отдавна...
3
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Загива ти последната мозъчна клетка в агония, не друго.