Le Monde: Саркози си избра нова жертва – ромите

Защо е нужно да се позори цялата общност, пита изданието
29 юли 2010 19:50,
215
Le Monde: Саркози си избра нова жертва – ромите
Снимка: БГНЕС

Никола Саркози си избра нова жертва – ромите. Това се посочва в статия на престижния френски всекидневник Le Monde в утрешния му брой.

В сряда в Елисейския дворец се проведе заседание, на което беше взето решение да се закрият около 300 ромски незаконни лагери.

На заседанието е обсъден инцидентът, който се случи в средата на юли в градчето Сен Енян – тогава десетки роми нападнаха полицейски участък.

Безредиците възникнаха, след като полицай застреля млад ром, който се опита да избяга с кола.

Тези, които си организирали погромите, разбира се, трябва да бъдат строго наказани. Но за това съществува правосъдие. Защо е нужно да се унижава и позори цялата общност, коментира Le Monde.

Още по темата

Грешката на Саркози не е в това, че той иска да се бори с нарастващата престъпност, а че слага всичко в един кюп. Във Франция живеят около 400 000 роми, 95% от тях са с френски паспорт и водят уседнал начин на живот. А що се отнася до ромите от Източна Европа, предимно от Румъния и България, те по принцип се скитат от една европейска страна в друга, отбелязва изданието.

Престъпници има във всяка държава, във всяко общество, но към ромите винаги се отнасят като към втора класа хора. За тях не се създават никакви условия. В множество департаменти децата на ромите не се приемат в училище, заключава Le Monde.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: Саркози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
0
 
! Отговори
К.К. преди 13 години
Недей бе човек - *** е интелигентно животинче!
205
0
 
1
 
! Отговори
сакън бре преди 13 години
Не мой да пипате Гоцевия електорат,ше ви счупят ръчичките.виж че и Саркозито не смее да ги пипне и Му ги връща,че ше му требат догодина за изборите на Гоцко..
204
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оказа се, че и във Франция има *** които надигат вой до небето, ако някой се опита да накара *** да спазват законите. Защо е нужно това лицемерие, уж се защитават правата на човека. Да, ама те хора ли са. По-скоро са някакви ***-за тях няма закони, ред, нищо, правят си каквото си искат. В копторите им и около тях само мръсотия, развъдници на бактерии и болести. Не допринасят с нищо за това общество, напротив само безредици и проблеми, е как да ги уважаваш.
203
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Саркози си избра нова жертва ромите.....а понеже трябва да реши проблема на Франция, натири *** в България вместо в Индия
202
0
 
2
 
! Отговори
bobi преди 13 години
ami te sa si tziganite na balgariq te nqma da vi izpratqt frenskite tzigani
201
3
 
4
 
! Отговори
gena преди 13 години
С еднопосочен билет до бреговете на майка Ганг
200
1
 
8
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
ТИ НА КОЛКО СИ ГОДИНИ ЧЕ СИ ВИЖДАЛ АСПАРУХОВИТЕ БЪЛГАРИ ,***? КОЙ ТИ Е КАЗАЛ ЧЕ СА БИЛИ ЧЕРНИ? ЧЕРНА Е НА *** СЛИ...
199
13
 
0
 
! Отговори
999 преди 13 години
Някои българи тук в желанието си да се правят на..... доказват що за българи са!Ми то племето на Аспарух,старите българи - всички знаем що на *** мязат!Нали?племето на хан Аспарух,в далечното минало = на старите българи.Старите българи = български роми.
198
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 13 години
Kakvo iska *** Sarkozi ot ***?Te sa tihi,mirni,rabotlivi,privetlivi,4isti,4estni,otziv4ivi,mirolubivi,demokrati4ni,otkroveni.
197
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде са правозащитниците на животните ,кога ще вземат мерки срещу *** от Омурташко , дето опънал френската магарица ?
195
0
 
4
 
! Отговори
френски ром преди 13 години
Идвам си у Българията бете-е-е , тука й много убаво ,има аламин ,бакър ,састър бате-е-е ! И *** просийъ съ изкарва и суциалните ги дава бати Тотю на времи . Моим да ни работим ,Айшету цел ден гюбек че мета и пари че докарва ,идат пипери ,грозди ,малкити чаавета на деска кухнйъ шаги давам ръна давът хортъ. Сателит кат имъ , помощи кат давът ,ко дъ праим у мизерията на Французте бате ? И Айшету и ази и малките ромчета на самолети фъркаме и там на ранът биз пъри .Да ва и..а у *** *** бе бате-е-
194
1
 
4
 
! Отговори
Кайо Дебърски преди 13 години
***,плати си тока *** ..........Циклон б за целото *** племе
193
3
 
6
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Браво на Саркози!Нашите да вземат пример!И какви роми?Това са си чисти и расови ***!
192
4
 
9
 
! Отговори
кико преди 13 години
жалко-няма ги хитлер и сталин.
191
2
 
6
 
! Отговори
hihi преди 13 години
за да сме живи и здрави както пишеш *** пардон ромите не трябва да ги има
190
2
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
А дано Европа да се осъзнае и да се изчисти от небелите и нехристиянски пришълци ,или поне да престане да приема нови. Мисля че идва времето на осъзнаването и изтрезняването от излишната и прекомерна толерантност и е време да заработи инстинкта за самосъхранение на християните.
189
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако ние ромите сме второ качество хора вие сте направо брак бе бугариНие за тва ви викаме дасове, щото сте балъци и сте ни робиАйде да сте живи и здрави та да ни храните ;)
188
3
 
6
 
! Отговори
Катето преди 13 години
Нали са много хуманни французите, и изобщо всичките баш европейци, какво са се размрънкали - да си ги държат ромите, даже още можем да им изпратим...
187
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Neka romite da osydiat Sarkozi v Strasburg..............tuk kuco i sakato vodi dela tam s nadejda da osydi dyrjavata