Ново свличане до мистериозния кратер в Шмалкалден

7000 тона чакъл е глътнала огромната дупка
12 ное 2010 22:40, Елка Василева
39
Ново свличане до мистериозния кратер в Шмалкалден
Снимка: БГНЕС

В град Шмалкалден, Германия, където на 1 ноември поради свличане на пръст насред улицата се образува гигантски кратер с диаметър 40 и дълбочина 20 метра, на 11 ноември стана ново срутване.

Това съобщи „Ди Велт“, като се позова на кмета на града Томас Камински.

Срутването е станало точно до стария кратер и е засегнало гаражите на околните къщи.

Никой не е пострадал, а колите са били изкарани от гаражите по-рано.

Работниците, изпратени за засипването на първия кратер, уведомили геолозите, които трябва да изследват срутването.

Отбелязва се, че новото срутване най-вероятно не е свързано със сондажните работи, започнати наблизо от геоложката служба на Тюрингия.

Още по темата

Геолозите планират да направят сондаж на дълбочина от 120 метра, за да установят причините за първото срутване, както и да бъде оценено дали за жителите на Шмалкалден има рискове от повторни свличания.

Според специалистите образуването на карстовата дупка е станало по естествени причини.

За засипването на първия кратер са били нужни 7000 тона чакъл.

Хората от околните къщи са евакуирани. Те ще могат да се върнат по домовете си не по-рано от началото на следващата година. Засега са им осигурени жилища. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
sas преди 13 години
Не го мисли толкова. По един път половината депутати да се изакат в дупката и ще прелее. :)))) Няма толкова дупки, колкото акитата на нашите политици могат да напълнят.
30
1
 
2
 
! Отговори
Вуте преди 13 години
Чини ми се , дека немците са ги отпочнале изотдоле...
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прави си, АНонимен!Може би не е много уместно да правим подобни сравнения, но защо не??Хората вече са запълнили първия кратер.А пострадалите от този...вече изселени и им осигурили жилища.Представям си тук!!Щеха да ги оставят без дом, кратера още щеше да стои, да го изследват висшите умове от БАН, а можеше и да стои с години.Ами...кой каквото и да казва...кофти семе сме.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Da samo deto dvete sabitia sa na dosta dni edno ot drugo, nishto logichno nqma v teb
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kak pyk uspia da vkarash benzina ot deuputatskite koli v taq statia uma ne mi go pobira...
26
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Парите от бензина за депутатските коли ще се използват за парното в СУ.Ако при нас се отвори такъв кратер освена да го запълним със самите коли няма с какво.То ще е цъкане и ахкане и план-сметки и прехвърляне на средства.........Да пази господ!
25
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обърнете внимание само на едно-че за няма и две седмици са запълнили всичко хората,германска им работа,а иначе е вярно,че много глупости са се изписали тук.
24
13
 
7
 
! Отговори
ангел не-бесен преди 13 години
Да, в сърцевината на земята има кухина и там живеят група дяволи, начело с тоя дето му викате Господ, Шабат, Аллах, Христос, Йехова и т.н.. Той е най-големият дявол от всичките. Имат и генна лаборатория. Има и компютър, когото включват и влияе на земното ядро и на планетата. Нарочно избиват българи и други славяни, а размножават мангетата. А тая дупка може да е от голям плъх, възникнал в резултат на опитите с колайдера? Нали правят всякакви експерименти? Пазете си котките, кучетата и хамстерите!
23
9
 
9
 
! Отговори
ффф преди 13 години
ПО ПОСЛЕДНИ ДАННИ СМЕ ДОСТИГНАЛИ ДЪБОЧИНА НА ИЗСЛЕДВАНИЯТА 12-15КМ СЛЕД ТОВА НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО СЛЕДВА.ИМА ИНФОРМАЦИЯ КОЯТО СЕ ПРЕКРИВА ,ЧЕ ЗЕМАЯТА Е КУХА ЗА ТОВА СЕ ОБРАЗУВАТ ТАКИВА ОГРОМНИ ДУПКИ ПО ЗЕМНОТО КЪЛБО.А ЯДРОТО С ЛАВАТА Е НАПОЛОВИНА МИТ НАПОЛОВИНА ИСТИНА САМО ОТДЕЛНИ ГНЕЗДА СЪЩЕСТВУВАТ С ЛАВА,ЗЕМЯТА Е ИСТИНАЛА ПЛАНЕТА С ОДЕЛНИ ГНЕЗДА КАТО МЛАДЕЖКИ ПЪПКИ.КОЙТО НЕ ВЯРВА ИМА МНОГО ИНФОРМАЦИЯ СЛЕДЕТЕ И ЧЕТЕТЕ.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, ама кабелите от подземните комуникации не са им прекъснати !
21
3
 
11
 
! Отговори
гламав преди 13 години
Що се чудиш ве? Наскоро нали имало неизвестен пушлив летящ обект в Щатите? Е, сега виждаме къде се е приземил? Нещата се свързват логично?
20
1
 
5
 
! Отговори
гламав преди 13 години
Защо да не сме нормални? Може да е започнала тайна бонова приватизация? Да не мислиш, че само и хората крадат? Може къртици да са решили да правят магистрали и да местят почвата насам-натам? Та те са умни животни за бога и когато видят какво правят хората и те барабар Петко с мъжете. А може да изпробват нова строителна машина за копаене на окопи, но да са забравили да предупредят и ....
19
0
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 13 години
25 е прав. Като изкл. псувните, за другото е прав, прочети коментарите, няма един свестен.
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Твоя е най-нормален, а? След като си с оперирано чувство за хумор ще е по-добре да ти направят още една операция - да ти махнат закърнелия мозък, които очевидно ти е излишен.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И да се отвори - няма да има голям ефект. Колко от депутатите реално ходят и стоят в народното събрание повече от 30мин (време за кюфтета и кафе) ? :D
16
2
 
1
 
! Отговори
dsadas преди 13 години
Някаква телепатия има тука усещам аз....
15
3
 
8
 
! Отговори
ОПА-А-А преди 13 години
Пич браво, без значение е дали си чел моя коментар по повод първата статия по тази новина - "Мистериозен кратер зейна в германски град". Другото е по-интересно, че и двамата пишем за Позитано 20, а и освен това и двата коментара са под 20. Ако искаш виж и провери. Един такъв требе да се отвори и под Позитано 20!Размера му е супер - само ако може да е малко по-дълбокичък.
14
1
 
1
 
! Отговори
k преди 13 години
Не издържам вечеееее! Вълцииии!
13
8
 
32
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 13 години
Един такъв кратер на Позитано 20,таман оправя нещата завинаги................ !
12
2
 
5
 
! Отговори
аз123 преди 13 години
там всеки е нашмъркан и сигурно не са разбрали че сами са си направили дупките :)