След косовете хиляди мъртви риби в Арканзас

Не е ясна причината за поредния масов мор
Обновена: 6 яну 2011 15:02 | 5 яну 2011 11:34,
73
След косовете хиляди мъртви риби в Арканзас
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Американските специалисти по защита на природата изясняват причината за масовата гибел на риби в р. Арканзас, съобщи Examiner.com.

Първите съобщения за мъртвата риба се появили още на 30 декември 2010 г. На следващия ден екип от биолози пристигнали на мястото на инцидента.

Изчислено е, че до днес са загинали около 100 хил. риби. Някои от тях вече са изпратени за проби в лаборатории в университета в Арканзас.

Първите мнения на учените за гибелта на рибите е болест. Според тях не става въпрос за замърсяване, тъй като в такъв случай мъртвите риби щели да бъдат много повече.

В същия щат преди няколко дни се изсипа дъжд от мъртви косове.

Орнитолозите се мъчат да разгадаят как се е случил този „птичи дъжд“. Една е версиите е, че мълния или град са ударили птиче ято, отбелязва ВВС.

Още по темата
Комисията на Арканзас за рибата и дивата природа започнала да получава съобщения за падащи от небето птици малко преди полунощ.

Към полунощ територия с радиус от два километра в града е била осеяна с тела на птици.

Според орнитолога Карън Роув птиците може би са станали жертва на градушка или мълния. Тя изрази съмнение, че птиците са отровени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: Арканзасмъртва риба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
3
 
! Отговори
USAнедолюбец преди 13 години
Скоро всичко ще се разбере-или HAARP ще се изяви из Европа или правителствата ще преразгледат законите за ГМО и ще ги разрешат.Нашето ще е сред първите предполагам - е то не е наше ама за такова минава.
68
3
 
5
 
! Отговори
бау преди 13 години
2012 ИДВА
67
0
 
4
 
! Отговори
знаещ преди 13 години
Най-големия замърсител на околната среда, бачовци, не са САЩ, а Китай. И човек трябва наистина да е *** като троЗкот, за да не го знае. :)
66
0
 
1
 
! Отговори
Редактори без мозък преди 13 години
Tова не бих го отрекъл САЩ са доста тупи и ГМО е една много лоша идея,но да не заберавяме че целият Съвет на Европа все още е против това , а и последно няма лида си изберете теория ГМО,магнитни полета,Извънземни,времеви дупки,наказанив от господ... нека да не забравяме как Библията беше така да се изразя разкостена и всяко едно събитие беше свързано с реално минало събитие и не забравяите че тази книга не е пророчество... все пак :)
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ - най-големият замърсител на околната среда.
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Американското посолство в Париж е посъветвало Вашингтон да започне търговска война срещу всяка страна членка на Европейския съюз, която се противопоставя на навлизането на генномодифицираните култури. Това сочи нов документ на WikiLeaks, публикуван от британския вестник "Гардиън".В отговор на решението на Франция да забрани генномодифицираната царевица Монсанто в края на 2007 г. американският посланик Крег Стейпълтън поискал от Вашингтон да накаже ЕС и особено онези страни, които не подкрепят използването на ГМО. Стейпълтън е приятел и бизнес партньор на предишния американски президент Джордж Буш, пише в. Гардиън.Освен това мисията на САЩ в Париж е препоръчала на правителството да изготви списък на държавите от ЕС, противопоставящи се на ГМО, срещу които да бъдат предприети необходимите мерки.От други грами, разпространени от WikiLeaks, става ясно, че американските дипломати по целия свят са настоявали генномодифицираните култури да бъдат приети като стратегически държавен и търговски императив.Поради факта, че много католически епископи в развиващите се страни ожесточено се противопоставяли на спорните култури, САЩ прилагали особен натиск върху съветниците на папата.Според документ на американското посолство във Ватикана Вашингтон смятал, че папата до голяма степен подкрепя ГМО след продължително лобиране на негови високопоставени съветници. В същата грама обаче се изразява съжаление от факта, че главата на Римокатолическата църква все още не е изказал тази своя позиция.От разпространената от WikiLeaks кореспонденция става ясно също, че Испания и САЩ са работели в тясно сътрудничество, за да убедят ЕС да не затяга законите за ГМО. "Ако Испания падне, останалата част от Европа ще я последва", се казва в един от документите.
63
0
 
1
 
! Отговори
Редактори без мозък преди 13 години
Баба Ванга Бог да я прости!Но да помниш да е казвала че идва края на света?...е да не бих казал че съм я срещал някога а и когато е починала не съм бил в зряла възраст,но дори и сега можеш да чуеш от най-близките й хора включае и известни хора като Нешка Робева , които казват че думите които й се преписват от вестници и книги(Стандарт,Днес и тнт) са пълни измислици и не отговарят на действителността!Точно обратното,казват че тя никога не е казвала такива неща и дори е предидила по-добри дни :)
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BRAVO SAMO TAKA
61
1
 
1
 
! Отговори
Баце преди 13 години
Като ***, на който му е обяснено, ще рекна, че случаят с шараните и онзи отпреди няколко години в Chesapeake Bay (за агресивния първак, превръщаш се от фито- във всеядно зоо-, вследствие замърсяванията от ***- и птицефермите нацвъкани покрай залива и нагоре по течението на вливащите се в него реки) НЯМАТ НИЩО ОБЩО! По разбираеми причини. Само ще спомена, че цитирания в новината случай е за течащи води, а Havasu и Chesapeake са стоящи! Т.е. изцяло различни екосистеми и т.н.
60
0
 
0
 
! Отговори
Click преди 13 години
Ptici sa umreli,ne pcheli
59
0
 
5
 
! Отговори
сам юнак на магаре преди 13 години
Баба Ванга(Бог да я прости!)още на времето беше казала,че почнат ли да умират пчелите,с нас е свършено!
58
1
 
5
 
! Отговори
Редактори без мозък преди 13 години
а наясно ли си че човек много лесно може постепенно да почне да си внушава изводи свързани със събития които не са му правели впечатление години на ред и чак сега са започнали да го вълнуват в следсрвие на което той решава че дадено нещо е реална заплаха и почва да свързва взаимно изключващи се теории и конспирации :)Истината е една в България можем да сме благодарни че все още нямаме силни катаклизми и такива измирания и да спрем да се занимаваме с глупостите на USA ненормалниците :))
57
1
 
5
 
! Отговори
Nabljudatel преди 13 години
HAMERICANCITE SHTE OBVINYAT AL KAIDA ILI KITAI I VSICHKO SHTE SI DOIDE NA MYASTO:)
56
0
 
10
 
! Отговори
Дедовия преди 13 години
И пчелите ли си ги подпукал с пушката , че последните години са намалели многократно.Изчезването на пчелите , означава и изчезване на Света който познаваме сега.Аз съм склонен да вярвам , че в скоро време ни очакват лоши изненади. Преди няколко месеца гледах някакво интервю на Кристалина Георгиева , която е комисар на ЕС за бедствия и катаклизми , която каза че през последните 5 години постоянно зачестяват природните катаклизми - нека всеки сам си разталкува тази информация.
55
1
 
0
 
! Отговори
Редактори без мозък преди 13 години
я прочети обясненията директно от инфо центъра в Аризона а не давай твои(въпроси) :)
54
0
 
9
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
О НЕРАЗУМНИЙ ЮРОДЕ ....С отрови и ГМО ще унищожим цялата жива природаИ себе си ... разбира сеВижте ги за последно ...lambo.blog.bg/politika/2010/06/05/vijte-gi-za-posledno-predi-da-gi-zagubim.557542
53
1
 
0
 
! Отговори
Въпросчета преди 13 години
Теорията с гръмотевиците е доказуема.Имало ли е гръмотевична буря в този район и с какъв интензитет?И как ято птици летят в грамотевична буря?И как пасаж риби в река се намира точно на мястото на падналата гръмотевица?
52
0
 
1
 
! Отговори
86768 преди 13 години
Това беше яко !!!!!!!
51
1
 
8
 
! Отговори
ТОВА преди 13 години
Това е само началото!
50
1
 
4
 
! Отговори
Дедовия преди 13 години
Информация за умрели птици вече има и в Швеция.