Акули плуват по главната улица на австралийски град

Нови наводнения заляха Южна Австралия, пострадали са над 30 града
Обновена: 16 яну 2011 09:22 | 16 яну 2011 09:21,
51
Акули плуват по главната улица на австралийски град
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Акули са били забелязали да плуват по главната улица на наводнения австралийски град Гудна в щата Куинсланд, предаде ДПА. Две акули бик, които са сред видовете, нападащи хора, са били видени от местни жители.

Не за първи път се появяват акули, откакто Куинсланд бе наводнен. В четвъртък бе съобщено, че един от тези хищници плува по улиците на Брисбън. Акулите бик предпочитат плитките води и понасят сладка вода. Те често навлизат в реки, за да търсят храна.

Още по темата
Междувременно стана известно, че австралийският външен министър Кевин Ръд е получил медицинска помощ в болница заради инфектирано ходило, което наранил, докато помагал на хората да се евакуират от покачващите се води в Бризбън в четвъртък. Домът на Ръд в града още е над вода, но по-голямата част от избирателния му район е потопена.

Нови наводнения заляха Южна Австралия, където пострадаха повече от 30 града. Близо 3000 души от селища в щата Виктория бяха принудени да напуснат домовете си, след като нивото на водите се покачи до рекордни равнища и потопи 13 000 имота. Няколко селища в северните части на Нови Южен Уелс бяха откъснати от света, блокирайки близо 6000 души.

В Бризбън хиляди доброволци втори ден помагат на хората, чиито домове бяха засегнати от наводненията, при почистването на калта и боклуците, останали от оттеглящата се вода. Навътре в Куинсланд продължава издирването на 15 души, смятани за изчезнали. Досега са намерени 16 тела.

Наводненията станаха след четири седмици проливни дъждове в цялата източна половина на австралийския континент. Метеоролозите предупреждават, че влажното време ще продължи още няколко месеца – до март, поради по-силния от обичайното ефект от явлението Ла Ниня.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
абе... преди 13 години
....жива екзотика си е ,но да не е при нас...акули...ужас !
50
0
 
3
 
! Отговори
shturcho преди 13 години
Разгледах Google Earth. Наводненията не са в южна Австралия ,а в източна. Който не вярва да провери.
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дали че Нибиру се приближава, дали че нашето Слънце и куп планети се подреждаме вече все по-устремно на една линия с черната дупка на Галактиката ни, но планетата явно ни сервира необичайно меню. От Плеядите са направили изявление, че се грижат да обгърнат Земята с огромни защитни енергийни полета, гарантиращи по-леки сътресения около съдбовната 2012. Което едва ли ще спре още покриви да потъват и нещо да плува над тях. Напр.по-едър калкан. Шаран, пъстърва...
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имат си готовност за бедствия австралийците и умеят и да се мобилизират в извънредни ситуации, но Абсурдистан е във вечния ПРЕХОД на великото мислене какво да се прави, ако нещо стане, ама то сигурно няма да стане, пък ако стане, тогава ще му мислим... Щото е навалица от умници в Абсурдистан. А абсурдистанските небивалици и гениалности са натренирано манипулирани, та сме напълно и винаги готови за бедствия и отчитане на "навременни хуманни резултати в борбата с тях".
47
1
 
13
 
! Отговори
шопа преди 13 години
Ех, защо софия не е Куинсланд , та да заплуват едни такива акули и по нашите улици и в парланета, там що клюпачка ще набарат...
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
da ne gi obarka niakoi bik s kravi samo........
45
1
 
2
 
! Отговори
пивв преди 13 години
а някой кара.....колело и някой кара колело а някой кара колелоооооооо
44
2
 
17
 
! Отговори
Пеев преди 13 години
Това да живееш в умерения климатичен пояс винаги си е било +!
43
1
 
1
 
! Отговори
правилно преди 13 години
Хем ще свършат някоя полезна работа,хем ще са сити...а не само да мрънкат че умирали от глад,пък да лющят бира и дърпат цигара от цигара.Може и като звено за борба с акулите и други хищници да ги сформироват,евтина работна ръка си е това все пак:)
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господи,пази България! Нас и един дъжд ще ни отнесе.
41
0
 
0
 
! Отговори
idiotii преди 13 години
dnes tova da ne go vzehte pak ot niakoi va6 strahoten izto4nik a.k.a novinarski sait za maloumnici :D
40
9
 
6
 
! Отговори
ттт преди 13 години
Хич не е по добре...да знаеш и най-отровните змии в Австралия не могат да те уморят толкова бързо,колкото ще го направят Борисов и група
39
2
 
37
 
! Отговори
Джоуи преди 13 години
ако имаха малко от нашите бг *** там ни акула щеше да остане във водата ни бик.
38
6
 
41
 
! Отговори
Machiavelli преди 13 години
Това е комплексирания българин, който дори и на най-трагичната новина, пуска едни и същи "хумори" за Дянков, правителството и ***.....пълни *** от класа.
37
1
 
37
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Американските и английските новинарски сайтове са пълни с клипове на тази този кошмар. Голяма трагедия!!! Хората си помагат, даже загиват, но спасяват братче, деца. Не виждам нищо забавно, та да проявявам чувство за хумор.
36
0
 
0
 
! Отговори
каба преди 13 години
А някой може ли да пусне източник от нета потвърждаващ наличието на четири подхода към задачата (на мен не ми стана ясно дали се твърди, че досегашните решения са дело на четирима (и кои са те?), или че съществуват само четири решения). Wikipedia, например, изброява следните подходи, поръсени тук таме с имената на Ромен, Виет, Нютон, Жергон (и не само):Intersecting hyperbolasViète's reconstructionAlgebraic solutionsLie sphere geometryInversive methodsPairs of solutionsGergonne's solutions
35
0
 
1
 
! Отговори
. преди 13 години
19 - най-якия коментар :)
34
2
 
7
 
! Отговори
! преди 13 години
И тука външните министри винаги са помагали много на хората.
33
2
 
38
 
! Отговори
87 преди 13 години
Външния министър си наранил крака докато е помагал на хората да се евакуират,ако беше се слуяило това в България нашия външен министър щеше да е в някой палат с поредната ***,ето затова хората са 200 години по-напред от нас!!
32
2
 
4
 
! Отговори
Machiavelli преди 13 години
Ще си останеш с мечтите, но все пак да мечтаеш е free, нали :D.