Скандал на Острова: пенсионери мрат от глад и жажда

1446 са починали от залежаване през последните пет години
Обновена: 2 фев 2011 22:03 | 2 фев 2011 22:03,
64
Скандал на Острова: пенсионери мрат от глад и жажда
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Качеството на обслужването на домовете за възрастни във Великобритания бе определено като катастрофално, след като стана ясно, че през последните пет години повече от 650 пенсионери са починали от обезводняване.

Според данни на националната статистическа служба за същия период 157 възрастни хора са починали поради недохранване, а други 2000 от различни инфекции, съобщи Independent.

Междувременно се изказват опасения, че реалният брой на жертвите може да се окаже още по-голям, тъй като статистиката не обхванала случаите на починалите в болнични заведения.

През периода 2005–2009 г. в старчески домове в Англия и Уелс 1446 души са починали от залежаване, 4866 – от заразяване на кръвта, а за други 4881 е фатално е било падане.

От националната конвенция на пенсионерите са заявили, че причините поради, които възрастните хора са починали е шокиращи за 21 в.

Въпреки излязлото на бял свят неподобаващо отношение към възрастните хора седмичния престой за един човек в старчески дом е от 600 до 800 лири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
стенли преди 13 години
Това наистина е шокиращо да измират хора от глад в Европа в една страна която се бие в гърдите че е родина на демокрацията!?! До шия са потънали в говната тия англичани щом мрът вече от глад а иначе устата им много големи не спират да плюят другите и да се правят на велики.Жалки и трагични са и смешни до някъде но по вече трагични1Жалко за нещастните хора които умират в нищета и глад страшно е!Слава Богу тук нещата са къде къде по добре и до масова смърт от глад не се е стигнало
60
1
 
4
 
! Отговори
савов преди 13 години
Абе защитниците на запада какво продължавате да плюете по българия става въпрос за пенсионерите в Британия.Не прочетохте ли че мрът като мухи от глад и от мизерия ама не та не добре били британските пинсионери голямата работа Британия.....ай да ви пикам на болните мозъци !!!!!
59
1
 
2
 
! Отговори
юнака преди 13 години
с 2000-3000 паунда пенсия трудно се живее,да ги оплачеш тия анг. пенсонери.
58
3
 
5
 
! Отговори
Защо преди 13 години
плачеме на чужди гробища? Като, че ли тук в Б-ия сме цъфнали и вързали. Нашата сиромашия я няма никъде в т.н. "бели" държави, а пък уж сме с тях. Членове на ЕС. Ха, ха, срам за управляващите, които не само нищо не правят, но и нямат намерение да правят. Просто некадърници.
57
3
 
5
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Скоро нашият премиер откри дом за възрасти хора / не знам дали нов, или ремонтиран / - важно е, че преряза лентата -----Дадоха бегло обзавеждането, което си бешена ниво ----- Радост за очите има, но ще има ли радост и в душите на тези възрастни хора - със сигурност не
56
4
 
6
 
! Отговори
Жоро до Мишо преди 13 години
Мишка, далеч не съм патриот, просто не ми харесва идеята да бъда роб. В България може да се работи и за съвсем нормални пари без да гледаш мутри, ланци и огромни БМВ-та с пернишка регистрация. Емигрантите живеят жалък живот... много по-жалък от хората, които остават тук. Забравят, че парите са средство, а не смисъл в живота.
55
2
 
7
 
! Отговори
*/* преди 13 години
Е веднага да идват на почивка в България.За тия кинти, ще ги гледат като писани яйца където и да отидат.Между другото,800 паунда са към 1000 евро.Отскоро съм безработен и получавам 286 лв.соц. помощ...горе-долу към 115 паунда.МЕСЕЧНО.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В трамвая чух две доста възрастни, чистичко и прилично облечени жени да си говорят тихо. Едната каза на другата: "Гладна съм, госпожо, много съм гладна." Стана ми мъчно, помислих си да им предложа поне нещо да хапнат, но ме възпря това, че определено изглеждаха интелигентни и сигурно щяха да се засегнат.
53
1
 
6
 
! Отговори
Тенката преди 13 години
Не прочетохте ли, че за месец грижите в този дом струват на човек по: от 2400 до 3200 евро! Тези пари не ги поема държавата не оставайте с грешни впечатления.
52
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много са в положението на пенсионерката /50/, която не може да си позволи да пусне дори в големите студове парното. Сигурно и гладува често. Работила е и продължава да работи, не е мързелувала. И така са хиляди наши майки и бащи. През 21 век! Срам за всички нас, че търпим!
51
2
 
6
 
! Отговори
Тенката преди 13 години
Изобщо не мислиш ако питаш мене, а това се случва в държава която е мнооооогооо по-напред от нас и жалкото е, че така се държът със старците.
50
3
 
10
 
! Отговори
Мислещ преди 13 години
Това може да се случи само в абсурдистан! Събуди се народе, избиват ни и нищо не правим, на оръжие!!!
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм пенсионерка по болест със 118 лв. пенсия и работя на 4 часа за 160 лв. Ще кажете, че съм добре, но: за тази зима не съм пускала парното /то и само мощностите да платя ми е много/; много ми е студено-обличам се много и гледам да стоя завита в леглото.
48
4
 
17
 
! Отговори
vijdal sam преди 13 години
безсмислено е да се говори ! това, което там е старчески дом тук се нарича луксозен апартамент. В банята има 'кран' да вкарат стария човек във ваната. Нямаш право да го държиш !!! - да не се подхлазне или нещо подобно ... има датчици за наводнения и пожар и паник бутон на врата !!! вратите се отварят автоматично пред преминаващия .... камини във вестибюла ... още да говоря ли ??
47
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако техните пенсионери жевееха в нашите старчески домове смъртността сред тях щеше да е 100%!
46
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
продължение:Ако се приложат ТЕХНИТЕ стандарти у нас , 90% от починалите пенсионери в БГ, ще бъдат характеризирани като убийства по немърливост или недостатъчни грижи !
45
3
 
20
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
Ето една статийка за успокояване на нашенските пенсионер!Абе пиленца , дори и не можете да си представите какава е разликата между нашенски старчески домеве и тия на Острова или в Скандинавия! Просто там изискванията и контола са огромни , и това което в БГ се счита за естествена смърт на пенсионер- в повечето случай , за там е УБИЙСТВО!
44
1
 
46
 
! Отговори
Мина преди 13 години
Незнам колко е вярно това с тези пенсионери,но сигорно са бездомни като нашите бездомници,но и знам ,че тяхните пенсионери могат да си позволят да наемат жена ,която да се грижи за тях,докато тук нашите пенсионери въпреки че са работели цял живот ,вземат мизерна пенсия която за нищо не стига.Живеят на студ и на глад,колко от тях умират самотни.Младите ги няма защото са по чужбина,защото тук работа няма.Така че от Българските пенсионери по-зле няма,а и правителството гледа по-скоро да ги умори.
43
3
 
14
 
! Отговори
••• преди 13 години
Бездомни хора в Стара Загора са припознали спешното отделение към болницата Проф. д-р Стоян Киркович като място, на което могат да пренощуват в студените зимни седмици.Персоналът на спешното се оплаква, че освен че спят по пейките в коридора, безпризорните цапат и притесняват пациентите, а понякога влизат в конфликти с персонала и лекуващите се.Проблемът обаче не може да бъде решен лесно в Стара Загора няма приют за временно настаняване на хората без подслон.Засега, изглежда, обществото просто е отхвърлило тези хора. Не всички безпризорни обаче са напуснали обществото по своя воля.Един от тях пенсионерът Кольо Пеев, разказва, че допреди няколко месеца не е бил в това положение. Той и съпругата му работели на морето, където живеели под нам. Тя обаче претърпяла инцидент и след 8 месеца по болниците двамата се оказват без работа и без дом.
42
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С 600 паунда на седмица може да живееш в хотел и да те хранят.