Армията защити противниците на Мубарак

Започнали са преговори между вицепрезидента и част от опозицията
3 фев 2011 16:16, Елка Василева
57
Армията защити противниците на Мубарак
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Египетската армия с бронетехника започна операция за разделяне на противниците и привържениците на президента Хосни Мубарак, съобщи АФП.

Най-малко четири танка прочистиха от привърженици на режима шосето, което води към площад Тахрир. Точно оттам хората, обявяващи се за запазване на настоящата власт, хвърляха камъни и бутилки със запалителна смес срещу своите опоненти, стоящи на площада. 

Едновременно с това телевизия „Ал Джазира“ предаде пряко как на улиците около площада пристигат камиони, от които скачат войници с пълна екипировка. До този момент армията не се намесваше в сблъсъците между двете тълпи.

Както беше съобщено по-рано, привържениците на Мубарак провокираха масово сбиване с противниците му на 2 февруари. Досега при сблъсъците, в които беше използвано хладно оръжие и се хвърляха камъни, са ранени най-малко 600 души, четирима са загинали, пише Lenta.ru.

Противниците на настоящата власт планират на 4 февруари да съберат колкото е възможно повече хора и да тръгнат към президентския дворец, за да поискат незабавното оттегляне на Мубарак.

Междувременно беше съобщено, че вицепрезидентът на Египет Омар Сюлейман и премиерът на страната Ахмед Шафик са започнали в четвъртък преговори с представители на различни политически сили в търсене на пътища за изход от кризата, съобщи египетската телевизия.

Още по темата

Срещата се провежда в сградата на правителството.

По различни данни част от опозиционните движения, представени в момента сред демонстрантите на площад Тахрир в центъра на египетската столица, са се съгласили да проведат предварителен диалог с властите.

В същото време най-категоричният противник на египетския президент Хосни Мубарак Мохамед ел Барадей вече категорично отказа да води какъвто и да е диалог, преди настоящият държавен глава да подаде оставка, пише РИА Новости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
ha-ha преди 13 години
Vijdam tuka mnogo, komuniagi anti- cionisti sa se sabrali i zavijdat na hrabria egipetski narod. Mi kato ste tolkoz erbap izlezte na barikadite povedete pojara na bunta, kakvo se kriete , kato anonimni plahove , kakvito vinagi ste bili. 1989 4lenovete na BKP beha 1 mlilion , da behte izlezli da se biete, i ne mi se opravdavaite s Gorba4ov!!!Da behte se bili , na barikadite da svalite demokraciata . Ama sin4eta v Amerika , pari4kite v avstriiski banki -neudobno niakak!
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Влезли в Египетския музей, обезглавили мумии, рушили и крали. Трябваше да отида да ги видя тия пирамиди преди няколко години, сега кой знае какво ще стане. А като дойдат американските "умиротворители" отидоха им и музеите и петрола.
52
0
 
9
 
! Отговори
разбирач преди 13 години
Всички видяхме какво се случи в Ирак след свалянето на Садам....Същото ще стане и в Египет....Кой видял ПИРАМИДИТЕ видял, другите да ги сънуват :)))))
51
3
 
5
 
! Отговори
майстр преди 13 години
Ха с,я де де го *** де се пука, един народ му писна от един диктатор и излезе по улиците и изведнъж кашерното стадо ,зарева колко било страшно ,ако паднел мубарак ,същичките тези до вчера пък реваха срещу Путин,както и срещу иранския президент,че не управлявали (демократично),та в този ред на мисли,ще стигнем до извода май ,че така наречената (демокрация) не е нищо друго освен юдейски грабеж и унищожаване на държавност ,а нашия пример е достатъчно нагледен за това.
50
3
 
2
 
! Отговори
Бабит форум преди 13 години
Иран та Иран. Еди си какво е било. Ами защо през тези 30 г. са си мълчали подтиснатите ви Иранци бе. Значи през тези 30 г. Иранците ще живеят що годе сносно, и сега ми се вади картатата, ама еди какво си е било.Ами добре че е ционисткото лоби на ниските нива на маргиналите в Иранското общество, за да ги подклаждат и за да се бунтуват, и вие сега да има какво да обсъждате.Раздели на непримирими лагери едно общество, пък стой от страни и гледай сейр, и печели пари на техен гръб.В момента сте сейрджийте, а друг печели от вашият сейрджилък. Ама на промити и зомбирани мозъци, няма как да им се обясни, освен да разсъждават първосигнално това което им кажат. Така че, не се криите, платените мекерета сте на власта, да не би сакън, и тук в българия да стане нещо подобно на Египетският сакатлък.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Иран преди 30 години също имаше народна революция.Свалиха техният владетел.Имаше сблъсъци с полицията,имаше с армията.И дойдоха ходжите. Управляват Иран до ден днешен.
48
3
 
4
 
! Отговори
до 38 преди 13 години
Каква помощ от изрел да иска мубарак ,ми ,че то (великите воиници) на молох-дявола, *** за мръсните си воини винаги използват чужда сила,освен срещу палестинците които са въоражени с камъни и прашки и дори и тогава тия страхливци завързват малки палестински деца върху танковете да ги използват ,за жив щит.
47
3
 
5
 
! Отговори
Да живее Мубарак ! преди 13 години
Мубарак да не трябва да отстъпва на радикалните ислямисти, които шетат по улиците. Да ги арестува и да ги предаде на Израел. До колкото зная, в Израел има няколко фабрики за производство ***, обувки и чанти.
46
4
 
2
 
! Отговори
бързо хапчетата! преди 13 години
хапчетата,хапчетата Долу Мубарак!Щом ми говориш за комуниста Мубарак,значи скоро са те пуснали от лудницата.Пий си хапчетата редовно,да не виждаш призраци!
45
4
 
8
 
! Отговори
за Долу Мубарак преди 13 години
Ние тая опера вече сме я гледали в Иран преди 30 години.Сега жените там са забулени,за прелюбодейство убиват с камъни,има бой с камшици и подобни неща.А Интернет е строго цензуриран и сателитната телевизия беше забранена. Голяма радост,ако дойдат имамите! Тоя път самолетите ще сринат и Емпайър стейтс билдинг може би.За да се научат хората на запад най-сетне да мислят с тъпите кратуни на раменете.Като подклаждат бунтове и размирици,не си ли вкарват автогол? Не действат ли срещу собствения интерес
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
22 ри ,тука развива теза ,че евреите били умни,абе незнам колко са умни ,ама знам ,че са много алчни и крадливи ,примери колкото си щеш ,а иначе това което става в Египет хич не ме засяга .
43
4
 
4
 
! Отговори
Долу Мубарак преди 13 години
Чифутстващите пак налазиха. Нямали някакво бедствие което ви отнесе, стига сте пълнили нета с мега цинизмите си бе.Вижда се че положението му на този *** на Мубарак положението му е безкрайно висящо, ами добре че са такива агресивни малцинства като вас, че да си го защитавате комуниста му с комунист, за да е такъв ербаплия сега, но ще увусне на ешафода, то се е видяло.
42
2
 
1
 
! Отговори
До 41 чифут преди 13 години
Не знам кой на кого ще приклещят мъдете, но после такива като теб, ще пищят че били взривявани от злите Араби. То бива бива простития, но това вашето надминава всичко на този свят, по тъпотия и простия.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТЕРОРИЗМЪТ ПО ПРИНЦИП НЕ ИДВА ОТ ВЪТРЕШНОПОЛИТИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ,А НАЙ-ЧЕСТО КОГАТО ЕДИН НАРОД Е ЗАВЛАДЯН ОТ ДРУГ.ТАКА Е С БАСКАТА ЕТА.ТАКА Е С ИРЛАНДСКАТА ИРА,С ПАЛЕСТИНСКАТА ООП И МНОГО ДРУГИ ПОДОБНИ.ТОВА ЗА ЕГИПЕТСКИ ТЕРОРИЗЪМ СА ГЛУПОСТИ И ТЪПОТИИ!
40
3
 
3
 
! Отговори
До пост № 37 преди 13 години
Египет за 40 г. увеличи населението си от 34 на 85 млн. души при условията на тоталитаризъм. България за 21 години намали населението си от 9 на 7.3 млн. в условията на демокрация. Личи си, че си свързан с тази страна или с хопа в тази страна, които сега осират хубавият град Кайро. Нали знаеш, че тук още не можем да изчистим *** от шадравана до президенството, след като там подскачаха нашите ***. Кажи на твоите приятели да се приберат, докато не са им приклещили м*ъдете.
39
3
 
2
 
! Отговори
38 Дървен шоп преди 13 години
Тук е лесно да приказваш. нали не е на твоят гръб 100 тояги, значи са малко. Но като те заудрят теб, тогава света че и вселената ти е длъжна да ти слуша писъците че те били унищожавали, а сега разсъждаваш типично като един 100% дървен шоп.Я че зАпалим кАштата си, за да изгори на вуте племнята.Твърде примитивно и жалко мислене имате тогава. Защомто не прозирате опасноста от стихийни терористични бедствия, след смазването на Египетското народно недоволство.Тогава да се готви любимият ти исраел, да е мишена на народното недоволство.
38
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 13 години
*** му работа!!!
37
2
 
5
 
! Отговори
Правилно преди 13 години
Двама от участниците във форума (пост 2) и ( пост 22) правилно са преценили нещата които се случват в Египет. Аз подкрепям техните становища. Тези страганаци по улиците на Кайро първо трябваше да попитат как сме ние след подобна "революция". Другото е работа на Мубарак. Ако армията му не го слуша, да поиска помощ от Израел и да приключи. А в неделя улиците да бъдат почистени от екстрементите.
36
2
 
3
 
! Отговори
Долу Мубарак преди 13 години
Така 36. Но мнозина тук не искат да осъзнаят, че най-големите антисемити и терористи, са точни тези който сега най-силно обвиняват, защитаващи се от постоянният им държавен тероризъм в тероризъм.На зомбирани мозъци, няма какво да им обяснява човек. Те едно си знаят, това само това си баят.Египтяните не са страхливци за сравнение от тук пишещите форумни бабайти.Умират хората, но не се предават. Такъв народ като Египетският, са за дълбоко и искренно уважение. А хората плюещи ги, са единственно и само за презрение, и искренно отвръщение.
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
преди създаването на изрел никой на беше чувал за ислиямски тероризъм ,до тогава терора беше чифутска запазена марка нека си спомним атентата в църквата Света Неделя (марко фридман) ,убииството на водача на българските кегиони -генерал Христо Луков ,взрива в хотел Палестина коствал живота на много английкски офицери и воиници организирам от давид бен гурион -по късно президент на изрел ,абе примери колко щеш за зверствата на (избраните)