Триполи: Въздушен удар на НАТО уби цивилни

Либийската държавна телевизия не посочва броя на жертвите
Обновена: 12 апр 2011 19:32 | 12 апр 2011 13:51, Елка Василева
37
Триполи: Въздушен удар на НАТО уби цивилни
Снимка: Reuters

Въздушен удар на НАТО срещу град Кикла, южно от Триполи, е отнел живота на мирни граждани и полицаи, съобщи либийската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс.

Бомбардировка от колониалната агресия на кръстоносците порази вчера членове на силите за сигурност, които ръководят пътното движение и извършват проверка на самоличността на хората, посочи телевизия "Джамахирия" в текстово съобщение.

При нападението са загинали членове на силите за сигурност, както и много цивилни – деца, жени и мъже.

Телевизия "Джамахирия" не дава подробности за броя на жертвите.

На журналистите не е позволено да отразяват свободно събитията на място в Западна Либия, така че данните, обявявани от двете враждуващи страни, трудно могат да се проверят, посочва БТА.

Кикла се намира на повече от 100 км южно от Триполи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
2
 
! Отговори
RE на 35 преди 13 години
Абе комунистино гаден, защото са лоша страна та затова хиляди българи се изнесоха натам. Тези *** ги разправяй на сър Гейчо, който ти и плаща за да говориш глупости по сайтовете. Червена *** долна, докато не ви избесим един по един - ДО ЕДИН по градските стълбове няма да се оправи България. То червената *** е най голямото зло на света, докато не се изчити, ничо добро не чака България
34
3
 
8
 
! Отговори
ринго преди 13 години
нима сте слепи и не виждате че американците правят каквото си поискат по целият свят ? Голяма държава но престъпна по действията и си личи .Къде е международното право ? Има ли аванта те са там като глутница .Силата на оръжието не значи правда .Някой ден ще си платят за безкрайните злини и неправди .Бог забавя но не забравя.
33
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво да чета, ***, руския посланик да не е някаква последна инстанция, та да му вярвам на глупостите?
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ти от 7, 11,26,27,28 и 29 адвокат на дявола ли си, сатанинско изчадие. Не е грешно да не знаеш, но е грешно да четеш и не познаваш истината
31
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, льольо, първо резолюцията не е за пазене на въздушното пространство, а за защита на цивилното население и разрешава всякакви методи, второ НАТО участва с пълно единодушие, а това, че не всички са пратили свои самолети е съвсем друго, просто няма нужда от толкова техника накуп. Вземете малко се ограмотете с четене, не само да преживяте антизападна пропаганда.
30
2
 
10
 
! Отговори
Петре преди 13 години
НАТО са стари терористи , знаят си работата . Добре , че сме толко жалки та нищо не можем да им помогнем .
29
1
 
16
 
! Отговори
Truman преди 13 години
Първо ни излъгаха, че това е война на ООН срещу Либия.Резолюцията изискваше Кадафи да не използва въздушното си пространство.И той обяви ,че ще го спазва. После ни излъгаха че НАТО поема операциите в Либия..И тук ни излъгаха. В НАТО няма единодушие за войната срещу Либия. И на практика една шепа държави от Нато започнаха без санкции от СС към ООН да бомбардират Либия.След като САЩ се отегли от войната само Франция,Англия и още една две държави участват със самолети в тази *** война.
28
14
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 13 години
Лъже кучето. Събира трупове на войници и ги преоблича в цивилни дрехи и полицейски униформи. НАТО бомбардира само военни машини и военни бази.
27
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази информация е от интервю на бившия руски посланик в Либия ----------------- Значи манипулация и лъжа.
26
17
 
1
 
! Отговори
Банго... преди 13 години
Ето защо още е мразен кадаифа:11:48 Reuters: "The International Organization for Migration is sending a ship to Misrata...the IOM hopes to evacuate 7,000 and 8,000 people eventually."12:29 Al Jazeera: "Captured opposition fighters in Libya found shot in the head with their hands tied behind their backs."Всеки ден едно и също - бесните кучета ряпа да пасат пред бесовете на "полковник кадафи".На свободните либийци им писна от тоталитаризъм.
25
15
 
2
 
! Отговори
Банго Васил преди 13 години
Дали пишещите тук задочни адвокати на кадаифа могат да броят дотолкова колкото цивилни либийци са застреляли с куршум в тила неговите копои??всеки ден благи информацийки се процеждат през затъмнената граница на джамахирийката му:"Forces loyal to Libyan leader Muammar Gaddafi have also deliberately killed unarmed protesters and attacked civilians fleeing fighting, Amnesty says".
24
3
 
29
 
! Отговори
цар'ин преди 13 години
КАДАФИ ВЕРОЯТНО Е МРАЗЕН И ЗА ТОВА : * Помощи за безработица - 730 $.* Заплата на мед. сестра - $ 1000.* За всяко новородено се плаща - $ 7,000.* за всяко ново семейство- $ 64 000 - да си купят апартамент.* В началото на частния бизнес - еднократна финансова помощ - 20 000 $.* Големи данъци и налози - забранени.* Образование и медицината - са безплатни.* Образование и стажове в чужбина на държавни разноски.* Вериги магазини за големите семейства - със символични цени на основните хранителни продукти.* За продажбата на продукти с изтекъл срок на годност - затвор.* Част от аптеките - с безплатно обслужване.* По отношение на фалшификациите - смъртното наказание.* Наеми - липсват.* Начин на плащане за електроенергия за населението - безплатно.* Продажба и употреба на алкохол - е забранен.* Кредити за покупка на кола и апартамент с облекчен режим .* Сделки с недвижимо имущество - забранени.* Закупуването на автомобил - до 50% се заплаща от държавата ,а за милицията - 65%.* Петролът е по-евтино от водата : 1 литър бензин = $ 0,14 . Кадафи показа на хората каква е жестоката истина за устройството на света и разпределението на неговите богатства,юдейско-масонските държави няма да му простят и ще го унищожатТой е заплаха за световният им ред,наложен на Земята силово и държащ в робство масовото население.Защото показа,че има и друг начин на живот свободен и задоволен,реално демократичен и неограничен,даващ на всички наравно Свобода и Бъдеще за децата им.А опитайте това в САЩ,Израел,,Англия,Франция и т.н....?!Фалшивият им и луксозен ред и живот е една Химера,като самите им пари Американският Долар,налoжен за световна разплащателна валута,но без реално покритие в злато.Колко много лъжи и алчност на едно място?! Хора...събудете се! На Кукловодите са им нужни роби и световно господство за собствено облагодетелстване.И всички начини са им разрешени,поради простата истина,че няма кой да ги накаже .Уви...!Играейки ролята на Световния Жандарм,Чичо Сам избирателно окупира и завзема за вечно ползване на суровините им суверени държави по целия свят,в името и единствено на алчността на световните империалистически корпорации и никакъв срам и сантименти. Светът върви уверено към своето собствено унищожение. А кой ще ни пази от Стражите ? Погледнете ставащото в Япония...?! Лицемерието и цинизма на капиталистическият морал ще ни затрие!
23
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАТО на международен съд, за престъпление срещу човечеството.
22
1
 
16
 
! Отговори
трябва да се спрат преди 13 години
Българите можем да живеем зле и да сме изгубили вярата си, но в името на мира, човечността, спокойното бъдеще, нека покажем какво мислим и не само по форумите.
21
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, Кадафи само се издига в очите на цял свят, колко "жалко" за нашите медици.Вси по-интересно взе да ми става, какво наистина са правили там...
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека знаем, че това което не може човека, Бог го може. Нека се помолим за правилно разрешение в полза на добрия, а не на демократичния избор. Това можем да направим и никой не може да ни спре.
19
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадафито може и да е мюслим ама е истински патриот. На нас ни трябва един такъв човек и ще се оправим за 5г. ама откъде да го откопаем такъв патриот като само едни *** управляват България?
18
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще бият, бият Либия, докато Кадафи не се откаже от властта. Той им бръкна в концесионните разрешения - да имат право да получават за себе си до 22%, а не както е било до сега до 55 % от придбития нефт. Спря им и приватитзацията на Либийската държавна нефтена компания, е това не могат да му простят. Тази информация е от интервю на бившия руски посланик в Либия
17
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАТО изпълнява само една роля - ролята на ДЖАНДАРИН!Чий на майка си го търси в Авганистан?Нали съкращението е от НОРД (северен) а сега стана тотално оръжие за потъпкване.
16
3
 
24
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
След откриванетооще няколко големи находища на нефт в Либия, НАТО изпрати още няколко военни контингента в подкрепа на мира.