Жена осъдена на бой заради шофиране в Саудитска Арабия

Присъдата идва два дни след решението жените да имат право да гласуват
Обновена: 27 сеп 2011 23:13 | 27 сеп 2011 23:08,
46
Жена осъдена на бой заради шофиране в Саудитска Арабия
Снимка: Reuters
Съд в Саудитска Арабия осъди жена на 10 удара за нарушаване на забраната жените да шофират.  
 
Тя е идентифицирана просто като Шема и е призната за виновна за това, че е карала кола през юли. 
 
Организацията Women2drive, която се бори жените в Саудитска Арабия да получат право да шофират, обяви, че присъдата ще бъде обжалвана.
 
През последните месеци огромен брой жени карат коли в градовете на страната, упражнявайки натиск върху монархията да промени закона. Още две жени предстои да бъдат изправени пред съда за нарушаване на забраната. 
 
Преди два дни крал Абдула обяви, че жените в страната ще получат право да гласуват през 2015 г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
3
 
! Отговори
georgi преди 12 години
Саудитска Арабия - страната с най-малко пътно транспортни произшествия :) :) :)
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде възмутените.....всеки ден ви виждаме как шофирате,така че си ги разправяйне тия на подрастващите келешки
42
1
 
3
 
! Отговори
Ro преди 12 години
@123Браво скъпи :) разбрал си точно за коя статистика говоря.... и между другото и в къщи си карам - и със сигурност ще ти скъсам дупето и на симулатор и на улицата.А, за малко да забравя - израз "в предвид" няма, казва се само "предвид" :)
41
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е това вече е ново двайсе - "Давайте ни само "новини" за ***, примираме само за *** да слушаме, не ни интересува нищо друго по света, много важно, че некъде бият жените по буквата на закона, нас какво ни пука, важното е за *** *** да гледаме и слуаме по цял ден."Гледай си телевизия откачалник.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"предлагам и тук в конституцията да се забрани на жените да шофират тогава леките катастрофи(тип чукване или бутане на човек) ще намалят с между 90-95%."А ако на мъжете се забрани да шофират, смъртните случаи на пътя ще намалеят със 100%.
39
2
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 12 години
"tezi nqmat mqsto v EVROPA !!!"Каква европа бе? Става дума за саудитска арабия.
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хи-хи-хи, тук определено пишат големи ***! Цяла България ври и кипи заради маймуняка Киро самообявил се за цар, а те тръгнали да се занимават с глупости. Можели ли жените да шофират, не можели ли... ама какво да правиш, дребните душици се занимават с дребни проблеми. Поне да бяхте коментирали могат ли *** да шофират, ама карай. Останете си със здраве и леко с плюенето, че да няма хора задавени.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На фона на тази присъда, защо ще се среща днес министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов /ГЕРБ/ с делегация от Саудитска Арабия водена от съответния министър? Не е ли редно ГЕРБ да откажат срещата заради тази присъда и нарушаването на човешките права в Саудитска Арабия?
36
7
 
6
 
! Отговори
123 преди 12 години
Наистина не е зле да се погледне статистиката, но като се взима в предвид колко % катастрофи се случват при жените и колко при мъжете (отделно), а не обща статистика където не става много ясно; и ще видите какъв ужас е това явление... абе, карайте си, ама в къщи на симулатор!!
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да живеят комплексираните мухльовци! Да живее днес.бг, че тук е единственото място където големите комплексари могат да се направят на мъже и малко от малко да си вдигнат самочувствието. Мдааа, номер 32, знам че не е лесно да си мъж под чехъл. То си личи и от коментара ти. Мъж, който е постигнал нещо в живота си няма нужда да си помпа самочувствието в клюкарски сайтове като днес.бг. :-)) Хайде сладури, давайте с минусите, да покажете какви сте велики "мъже"!
34
3
 
9
 
! Отговори
йедс преди 12 години
Тук виждам много комплексирани мъже!
33
18
 
9
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 12 години
АЗ СЪМ жив свидетел как една "пикла" на около 20 години блъсна две коли докато се мъчеше да се измъкне от мястото за паркиране на една улица в "Лозенец", София. Замина, без да спре, и даже на завоя като излизаше от улицата, одра вратите и на трета кола.Ето това са жените-шофьорки.Само Саудитска Арабия за тях! Бой с камшик до насиране!
32
0
 
6
 
! Отговори
Ro преди 12 години
@ 123Ами да, то и съотношението жени/мъже шофьори сигурно е също такова. Иначе защо не погледнете статистиките за пътни инциденти? :) да видим коя група на практика е по-веща ...
31
17
 
2
 
! Отговори
яаз преди 12 години
Женат в кревата и в кухнята. И да мълчи!
30
19
 
6
 
! Отговори
123 преди 12 години
Правилно! Жените - вън от колите:) Да, вярно е, че има добри шофьорки, но съотношението е сигурно 1/1000.
29
9
 
7
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 12 години
Абсолютно покрепям с две ръце! За съжаление тука е изпусната работа отдавна. По цял ден гледм безумия зад волана. Нестига, че не могат ами чуждата собственост за тях не значи нищо.
28
5
 
35
 
! Отговори
Жена шофьор на 20г. преди 12 години
Нямам представа колко Ви е акъла на Вас 'мъжете' с книжки - да съгласна съм, че има и много некачествени жени шофьори, но мъжете са повече - омръзнало ми е накакви мухльовци с БМВ-та или Голгове да се правят на големите мъже, а в същия момент да не спазват нито закони, ното да се съобразяват с останалите участници в движението... ДА аз съм ЗА жените да имат книжки и НЕ, не съм си изкарала книжката със *** и е*не, както и всичките ми познати момичета!!!
27
3
 
22
 
! Отговори
jasemi преди 12 години
И това е в 21 век ,възмутително!
26
6
 
16
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Ето това е лицето на исляма и на всички ***. Затова тези, които ни убеждават, че сме равни са най-големите лъжци и родоотстъпници.
25
5
 
36
 
! Отговори
Бай Тошо преди 12 години
Дали пък през 2015 няма савсееем случайно да отложат женските гласувания за 2020 :)Има нещо мнооого сбъркано в тази страна.Действащо смъртно накзание за магъосничество. *** жалката страна.