Тя е булка! 85-годишната Алба в ритъма на фламенко

Една от най-знатните особи в Испания взе 25 г. по-млад
Обновена: 5 окт 2011 17:31 | 5 окт 2011 17:20, Елка Василева
91

Херцогиня Алба и Алфонсо Диес след венчавката. Снимка: Reuters

 

Херцогиня Алба, глава на испанския херцогски род Алба и една от най-богатите знатни особи в Испания, чиято предшественичка Гоя изобразява като "Голата маха", се омъжи днес за 25 години по-младия си избраник. На това не попречиха първоначалните възражения на децата й, предаде Асошиейтед прес.

85-годишната херцогиня мина под венчило с 60-годишния държавен служител Алфонсо Диес. За нея това е бъде трети брак.

Още по темата

Сватбата в параклиса на двореца Дуенас на херцогинята в Севиля е скромна. Поканени са само шепа хора, сред които шестте деца на богатата дама и техните семейства.

Шумна тълпа от стотици привърженици се беше събрала пред нейния дворец Дуенас, докато два пъти овдовялата херцогиня се вричаше във вечна вярност на Алфонсо Диес в параклиса на замъка от 15 век, разположен в стария квартал на Севиля.

Предишната нощ младоженците прекарали отделно, както си му е редът.

Херцогиня Алба има право да влиза в Севилската катедрала на кон и да не коленичи пред папата, но няма право да сключва неравностоен брак, без да получи разрешението на роднините си.

Първоначално децата й бяха против сватбата й с Алфонсо Диес, но през юли тя разпредели между тях наследството си. Наследниците изразиха задоволството си от подялбата и дадоха съгласието си.

Замъците, дворците и другото имущество на рода с над 500-годишна история обаче децата на херцогиня Алба ще получат едва след смъртта й. Дотогава тя ще контролира всичко.

А според испанските медии богатството на херцогиня Алба се оценява до пет милиарда долара.

Самата херцогиня Алба обаче не се смята за богата жена. Тя изтъква, че произведенията на изкуството, които притежава, не се ядат.

Колекцията на Алба включва уникати като първото издание на "Дон Кихот", а също карта на Америка, нарисувана лично от Христофор Колумб.

Според Книгата на рекордите на Гинес дамата има повече знатни титли, от която и да е друга благородничка в света. Алба е със 7 херцогски, 22 графски и 24 маркизки титли.

Освен това испанците се шегуват, че тя може би е с най-дългото име в света - Мария дел Росарио Каетана Алфонса Виктория Еухения Франциска Фиц-Джеймс Стюарт и Силва.

Историята на дома Алба, който тя оглавява, е 539-годишна.

Херцогиня Алба има шест деца. Всички те са разведени. Родени са по време на първия брак на херцогинята със сина на херцога на Сотомайор Педро Луи Мартинес, който умира през 1972 г.

През 1978 г. херцогиня Алба се омъжва за йезуита Хесус Агире и Ортис де Сарате. Нарушаването на установените традиции в испанското общество предизвиква огромен скандал, но съпрузите живеят щастливо до смъртта на Хесус де Сарате през 2001 г.

Херцогиня Алба е искала да сключи брак с Диес още през 2008 г., но тогава семейството й рязко се възпротивява и височайшата особа е принудена да направи официално изявление, че двамата са само приятели.

Твърди се, че лично испанският крал Хуан Карлос се обадил на херцогиня Алба, за да я накара да се откаже от брака. Сега, три години по-късно, любовта на херцогинята очевидно се е оказала по-силна дори от волята на монарха.

Малко преди венчавката обаче снимка на голата до кръста херцогиня Алба отпреди 30 години, публикувана на корицата на испанското списание "Интервю", предизвика скандал, съобщи АФП.

Фотосът е уловил 85-годишната днес аристократка как се пече на слънце без горнището на банския на плажа в Ибиса.

"Ние ще съдим изданието за намеса в личния живот на херцогинята", заяви нейният приятел, адвокатът Хавиер Сааведра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: Испанияхерцогиня Алба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Думичката "толерантност" на някои им е чужда, те са пропити със злоба, омраза и арогантност, имат беден речник с пет- шест вулгарни думи и си мислят, че са много оригинални и са изказали някакво мнение. С такъв език може само да се срамувате от себе си.
85
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Действително тези, които пюят имат жалък и безсмислен живот в БГ, с негативните си и вулгарни коментари си мислят, че се издигат в собственита си очи. Хей, хора, света вече е едно цяло, човек може да отиде където пожелае, стига да има смелост. Навън хората гледат с какво се занимаваш, дали си успял човек, а не дали цветущо псуваш. Навън уважават възрастните хора, независимо на каква възраст са, защото възрастта не е порок и всеки има право да се бори за щастието си до последния си дъх.
84
0
 
19
 
! Отговори
аз до 53 преди 12 години
без значение е къде живееш дали в мадрид или барселона,първо не знаеш коя съм че да ми говориш на ти, и второ то и Кристиано Роналдо като се появи в мадрид го псуват но клубът си го търпи няма да то обеснявам защо,и стига с тази българска злоба и пошли коментарии,научете се че хората са различни от всички нас взети заедно,имай и ти титлите пък после ми говори за етика и т.н ок?
83
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** деформираната от пластични операции грозотия! ***!
82
0
 
19
 
! Отговори
Ani преди 12 години
Evalla na 6enata, kakvo mu ostava na 4ovek, da si 6ivee 6ivota, kakto nameri sa dobre.
81
0
 
14
 
! Отговори
A, taz na snimkite.. преди 12 години
vliza da komentira vav foruma s nika DUENDE
80
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Егати извънземното!
79
2
 
17
 
! Отговори
Тодор преди 12 години
ММММ, красавица!!!!!!
78
2
 
21
 
! Отговори
o1o преди 12 години
Оххх котьоооо....само да я гепна...отиде и пенсията :))
77
0
 
15
 
! Отговори
denhaag преди 12 години
bravo
76
4
 
17
 
! Отговори
ss23 преди 12 години
Ам Гъл, се омъжва.
75
3
 
20
 
! Отговори
относно Дуенди преди 12 години
Сигурно и тя е взела някой богат "рунгел" ,а сега се фука ,че всичко е постигнала сама!?
74
2
 
24
 
! Отговори
Виж сега,Дуенде, преди 12 години
Ще ти спестя усилията да чукаш по клавиатурата и да дразниш хората от форума.Ти си в арабска държава,където те ценят и уважават.Децата ти играят на улицата до среднощ,защото там има ред,железен ред и дисциплина. Ти си лекар хирург,а според статията под която коментираш и патоанатом.Имаш фабрика с 10 000 работнички в тази държава.Плащаш заплати и данъци в България,демек имаш бизнес и тук.Пропуснах ли нещо?Ако ни обясниш и как стана така,че,както си писала в един свой пост по-надолу,си напуснала България на 16 години,т.е.нямала си дори средно образование,а навън завърши медицина,една от най-скъпите специалности,че дори специализира хирургия,може и да ти повярваме.
73
3
 
28
 
! Отговори
мнение преди 12 години
Жалко за милиардите, които има бабето. Пластичните хирурзи са я направили на ***.
72
1
 
21
 
! Отговори
Е преди 12 години
Пише се "Голата Маха", мили деца, щото не маха, ами е Маха! Май някой ви е махнал шифта...
71
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жабок :D
70
3
 
21
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
"Не, не съм в САЩ- това е място за комплексари и неудачници."А така... Почна неискани оценки да раздава наляво-надясно. България такава, САЩ - "онакава". Рядко срещана простотия! :D
69
2
 
30
 
! Отговори
kir преди 12 години
ДУЕНДЕ, живота в дадена държава не свършва с това, колко пари получаваш. А БГ си я харесваме и приемаме (въпреки очевидните минуси) каквато си е . Най-важното е дали си щастлив(а).Така че нямаш право да критикуваш хората, че си живеят щастливо в родното си място, макар и бедно.
68
9
 
19
 
! Отговори
ДУЕНДЕ преди 12 години
67, това дали съм " дървенячка" е доста спорен въпрос. И не е Ваша работа. На колко континента сте стъпвал\а не ме вълнува- всички сме пътували, всички сме видели. Някои и доста неща сме разбрали от видяното. Не, не съм в САЩ- това е място за комплексари и неудачници. Никого и нищо не плюя- прехвалената Ви " държава" не заслужава дори това. Да не говорим колко пари ми струва всеки месец. Приличният живот на близките ми там. Не схващам упорството им да живеят там. Но го уважавам. Лек ден.
67
8
 
19
 
! Отговори
ДУЕНДЕ преди 12 години
Май изказването на някакво мнение доста дразни българите. Което обяснява много неща. Както и да е. 64, уверявам Ви, страхувам се само от вода. И от глупостта- защото е безгранична.62, псувайте близките си- не мен, " ***". Колкото до секуалният ми живот- пожелавам го на всяка жена. Нарушавате личното ми пространство с подобни коментари. В белите държави тона се наказва. Но Бъглария нито е бяла, нито е държава. 63, благодаря Ви.