Apple предупредили полицията, че Стив Джобс умира

Органите на реда трябвало да предотвратят безредици пред дома му
8 окт 2011 16:44,
59
Apple предупредили полицията, че Стив Джобс умира
Снимка: Reuters

Служители по сигурността на Apple Inc са се срещнали с полицията в Пало Алто, Калифорния, тази седмица, за да ги уведомят, че Стив Джобс е на прага на смъртта, заяви говорителката на полицията Сандра Браун, цитирана от Bloomberg.

След срещата органите на реда изготвили план за поставянето на патрули около дома на бившия главен изпълнителен директор на Ябълката в момента на настъпването на смъртта му, допълва Браун.

Още по темата

Представителите на компанията са заявили, че има голяма вероятност Джобс да почине тази седмица.

Според уговорката, Apple е трябвало да уведоми органите на реда за смъртта на Джобс преди информацията да бъде оповестена публично. Вместо това станало точно обратното и полицията научила от пресата. Полицаите обаче преброили едва около 40 души пред дома на семейство Джобс след кончината на съоснователя на Apple.

Джобс живееше в скромен за човек от неговата черга дом и допълнителните патрулни коли са били необходими от гледна точка на безопасността, обяснява още говорителката на полицията в Пало Алто.

“Други хора от града са заградили домовете си със стени и са ги подсигурили с различни системи за безопасност. Той обаче не искаше охрана”, посочва тя.

“За нас беше проява на здрав разум да работим заедно с компанията. След като помислите кой беше той и какъв е приносът му за света, не е трудно да се досетите, че хората щяха да излязат масово на улицата”, допълни Сандра Браун.

Говорителят на Apple Стив Даулинг засега отказва коментар на информацията.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
2
 
! Отговори
49 преди 12 години
Аз, да ти кажа, се чудя ти къде си тръгнал да сравняваш Джобс (създаделя на нов пазар) с Леонардо да Винчи, (който е работил напълно самостоятелно и в масова безпросветност)
57
1
 
4
 
! Отговори
49 преди 12 години
до 57Не аз го наричам "втория Леонардо", а журналистите напоследък. Освен това Леонардо да Винчи е бил не само художник, а инженер, изобретател, с изобретения изпреварващи времето си с векове. Ако е имало кой да оцени и вкара в масово производство някои от тях Средновековието е щяло да бъде доста по-приятно
56
4
 
3
 
! Отговори
До 49 преди 12 години
"излиза, че не той е втория Леонардо да Винчи"Къде си тръгнал да сравняваш Леонардо да Винчи и Стив Джобс. Въобще няма място за сравнение.Леонардо да Винчи няма нито едно работещо изобретение. Стив Джобс създаде цял нов пазар и направи модерната технология достъпна за обикновените хора, и по този начин промени света. Леонардо е бил добър художник, но не е допринесъл нищо значително за човечеството.
55
10
 
3
 
! Отговори
ан преди 12 години
знаеше, че ще умре поне да беше направил да рение за откриване на лекарство против раката да помогне на следващите, а той егоистнаправи се на герой и изчезна
54
3
 
13
 
! Отговори
Тошко преди 12 години
*** са увредени хора ! Доказателството- по-надолу !От глад са им замъглени кухарите !
53
24
 
4
 
! Отговори
varg преди 12 години
Този човек е виновен за тоталната деградация на обществата.И в гроба си няма да намери покой.
52
0
 
11
 
! Отговори
с благодарности преди 12 години
Поклон пред паметта му!
51
11
 
1
 
! Отговори
SEATLLE BEST преди 12 години
Ei tozi vdigna zenite na Ipfone na 800 leva amerikanski,ama ne moje gi vzema s nego ,shte gi harchi evreikata.
50
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей ***, не расъждавайте вурху темата Джобс! Тя не ви е достъпна за мозъчните нагъвки! Не можете да го оценте , защото сте в ***!
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
излиза, че не той е втория Леонардо да Винчи, но дори и за търговията и лансирането на нови продукти се изисква талант, човек какъвто може би е липсвал на първия
48
4
 
38
 
! Отговори
от една баба преди 12 години
Поклон пред паметта му.благодарение на него аз виждам моето внуче че съм толкова далеч жалко за него че почина толкова млад но нека да се раждат повече такива гении като него които да помагат на хората а не създатели на бомби и унищожителни системи ПОЧИВАИ В МИР .
47
5
 
1
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
"...през есента на 1974 се връща в Калифорния и посещава клуба на Стийв Возняк Хоумбрю Компютър Клъб (Homebrewputer Club). В този клуб се правят различни електронни изобретения. Но стихията на Стив не е правенето на електронни уреди, затова не е заинтересован толкова от него. Неговото желание е да се занимава с продажба и маркетинг на готови продукти. Така той кани Возняк.... "Познато нали?
46
9
 
11
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Возняк е читав човек и ИСТИНСКИЯ СЪЗДАТЕЛ на Епъл и не очаквайте на говори неприятни подробности за Джобс след смъртта му! Джобс е този който, дори да е бил гонен от Возняк и Борда заради нелиципиятни неща от страна на Джобс, е с таланта си на безкрупулен търговец, спасява Епъл от фалит! При това по-голямата част от акциите на Епъл са у Возняк! Возняк е истинския гений, а не Джобс ! Джобс е БЕЗПОЩАДНИЯ ТЪРГОВЕЦ и НИЩО ПОВЕЧЕ!
45
4
 
3
 
! Отговори
illinois преди 12 години
Tulski,ti samo zatvurdi moeto vpe4atlenie.Vijda se,4e razbira6 "maimunski ezik",a obidite sa edinstvenoto ti izrazno sredstvo.
44
3
 
8
 
! Отговори
tulski преди 12 години
Илинойс-ЧО, не знам българите каква сме инстанция, но на нас ни прави впечатление, че такива от " Илинойс " не знаят български, а говорят на маймунски !
43
6
 
1
 
! Отговори
illinois do #15 преди 12 години
Pravi mi vpe4atlenie,4e bulgarite vinagi obi4at da sa posledna instantzia,zatova otgovariam.Nedopustimo e da sravniava6 osudeni na smurt s detza.V USA smurtnoto nakazanie e zapazeno samo v niakolko stata.V Illinois be6e otmeneno v na4aloto na tazi godina.Az ne razpolagam s izli6ni pari i ne u4astvam v blagotvoritelni deinosti,no se staraja da vzimam u4astie i da pomagam kato dobrovoletz(koeto tuka se tzeni).Kolkoto do tova dali da sum v BG e moi li4en izbor i niama da iskam pozvolenie.
42
1
 
1
 
! Отговори
Copper преди 12 години
Много от нещата във филма са измислени, други не са застъпени или почти не им е обърнато внимание. Някои от тях може да прочетеш на официалния сайт на Уозняк (woz,org) има секция за въпроси където доста хора са го питали за събитията във филма и лично той е писал отговорите. А ти спец, как рещи че филма е 100% верен :-)
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво му е позмисленото на филмма бре спец.? Работили са от самото начало като Джобс вика Возняк да направят персонален компютър -не обратното! Единият е двигателя- другият е запоявал в това време!
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да чел съм доста повече от теб и знам всичко и за Стив Возняк! Гениален в направата на компоненти, но без никаква визия, какво трябва да се получи! Вземи виж последното му видео в което говори са Джобс през сълзи и споделя как Джобс го е тикал него и екипа му непрекъснато с -"А не може ли това да се получи?" Единият е визионер, който сглобява мащабното, другият е само изпълнител! Две неизмерими величини са!
39
2
 
5
 
! Отговори
Copper преди 12 години
1. Филма не отразява точно събитията а леко поизмислен, естествено че има и истина доста вътре но не бива да му се вярва на 100%2. Уозняк и Джоб са работили заедно по първия епъл и незнам от къде решавате че единия или другия има повече заслуги.