Човекът иска да замени Бог, това е големият грях

Коледното послание на Папа Бенедикт XVI
Обновена: 25 дек 2011 17:04 | 25 дек 2011 14:12,
170
Човекът иска да замени Бог, това е големият грях
Снимка: Reuters

Папа Бенедикт XVI разобличи в началото на коледното си послание "Урби ет Орби" ("Към Града и към Света") желанието  на човека да замени Бога, предаде Франс прес. 

От балкона на базиликата "Свети Петър" светият отец заяви пред десетки хиляди вярващи, че Исус Христос е изпратен на  Земята, "за да ни спаси най-вече от дълбокото зло, вкоренено у  човека и в историята - човек да се конкурира с Бога и да иска да Го замени, да решава кое е добро и кое зло и да се смята за  господар на живота и смъртта. Това е голямото зло, големият  грях". 

Бенедикт XVI редовно разобличава желанието на западните общества да прокарват нови закони по въпроси, които  според Ватикана засягат най-свещените ценности на живота като абортите и евтаназията, отбелязва АФП.

Папата порица и комерсиализирането на Коледа. Той призова човечеството да погледне през повърхностния блясък на един от най-светлите християнски празници и да преоткрие истинското му значение.

Папата призова още за край на насилието в Сирия, "където бе пролята прекалено много кръв" и за възобновяване на диалога  между израелци и палестинци. 

В коледното си послание светият отец изтъкна, че всички  "съставки" на обществото в арабските страни в разгара на  социални и политически промени трябва да участват с нови сили в  изграждането на общото благо. 

Бенедикт  XVI отправи призив за солидарност с народите от Африканския рог, по-специално бежанците, чието  достойнство страда, тънещи в глад и често в несигурност. 

Преди словото на папата оркестрите на карабинерите и швейцарските гвардейци изпълниха химните на Ватикана и на  Италия, информира ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Бенедикт  XVI произнесе  рождественото приветствие на близо 70 езика, включително и на есперанто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
3
 
2
 
! Отговори
Нео преди 12 години
България се води православна християнска държава, но като гледам колко атеисти пишат тук ме хваща срам.
162
2
 
5
 
! Отговори
Restitutor Orbis преди 12 години
Един ден ЕС, Русия, САЩ, Австралия ще се обединят в новата Римска Империя. Хората ще са забравили самоубийствения мозъчен вирус с който евреите подлъгаха римляните 1 /4 от световното население да се кланят на еврейски цар зомби със супер сили, да си дават и другата буза, да са овце и жертви. Kачествата-посоки отново ще бъдат издигнати за пример за младите. И специално 2 от тях чувството за справедливост (Темида), силата да раздаваш такава (Марс-отмъстител). Тогава ислямските *** ще плаща
161
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
човек да се конкурира с Бога и да иска да Го замени, да решава кое е добро и кое зло и да се смята за господар на живота и смъртта. Това е голямото зло, големият грях". Че ти този *** Бойко за човек ли го смяташ?
160
1
 
4
 
! Отговори
дявол преди 12 години
един е бог ,да се свети името му и маслото му.тва е бате бойко.
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ватиканът е най-богатата организация в света, която е натрупала богатствата си основно продавайки индулгенции - опрощаване на даже още неизвършени грехове. и това бивше хитлеристче ще говори за свещенни ценности...
158
2
 
7
 
! Отговори
Антихрист преди 12 години
Гн Борисов е новия БОГ всички му се кланят и слагат даже и поповете и ходжите.Само обикновенните граждани го освиркваме,където го набараме.Не ни дреме за магистралите му от кокаин да бяха пак няма да ми дреме за него.За мен си е партиец от БКП,но нали е БОГ.
157
0
 
2
 
! Отговори
ISH -> 157 преди 12 години
157-мий - ти от обрязаните ли си? Че работиш още по стария завет. Момче стига взривява влакове още, като онзи японец, който не разбрал че свършила втората световна война. Не се обрязвайте, не колете жертвени животни. Завесата в храма се съдра вече, което значи, че се сключи нов завет ( договор ) между нас и Агнето, изкупило греховете ни; за сега...
156
6
 
6
 
! Отговори
yaro do 160 преди 12 години
приятелю, прочети повече за Айнщайн, и ще разбереш че преди смъртта си той се покайва и повярва в Господ... казал е следните думи"Света е толкова перфектно устроен,и всяко нещо в него е в съвършена хармония с останалите, че е невъзможно да няма ТВОРЕЦ , който да го е създал..няма как този съвършен ред да е създаден случайно, от един хаос...."сам си направи изводите...
155
3
 
6
 
! Отговори
атеис преди 12 години
Вярата означава нежеланието да осъзнаеш че съществува истината.Айнщайн е писал, думата бог за мен е провява ипродукт на човешките слабости,а библията е сбор от почтени, но все пак примитивни легенди, които освен това, са съвсем детински.
154
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаем и кой е човека.Боко тиквата!
153
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 12 години
Също като нашия човек,той се мисли за бог.
152
11
 
9
 
! Отговори
Има други закони преди 12 години
Всяка религия е спънка за развитието на Човечеството. Единствения Бог са Космическите закони, създадени от и във време на развитието на самата Вселена. Религиозните закони са кощунство спрямо Космическите закони. Например, че всяко добро или зло деяние се изплаща - първото от Вселената, второто от извършелия го. Невъзможно е злото да се изплаща със създаване на храмове, служене изключително само на религията. Изплаща се с повторение на подобно деяние върху извършелия го или върху негови близки
151
1
 
1
 
! Отговори
Месия преди 12 години
Така е! Грях! Чакам Света да коленичи пред властта на Бог, да възвеличи миналото присъствие на Исус и аз да си дойда вкъщи (При китайското)!
150
13
 
17
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Живея за времето в което всички религий ще бъдат забранени с международен закон. Защото религията е най мръсният бизнес, по мръсен от търговията с човешките тела, това е бизнес с човешките души !!!
149
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МЮСЛИМАНИТЕ НЯМАТ ДУМАТА , ВАШАТА РЕЛИГИЯ ПРОПОВЯДВА ЗЛО , ЗАПОЧВАТ НОВИТЕ КРЪСТОНОСНИ ПОХОДИ, С БОГ ИСУС ХРИСТОС НАПРЕД
148
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такива като папата мислят едно, говорят друго, правят трето, съвсем различно. Ако е наистина свещенник, да свали това злато от себе си, да отиде някъде на уединение и от там да проповядва християнство. В момента е един от многото, които се боричкат на върха (пирамидата на Платон) кой да управлява и стриже овцете (всички нас). Добре познати са ни обществата, произлезли от католическата църква и залвадяващи държавите една по една.
147
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рано или късно всички гадове или Бог ще ви накаже или ще бъдете разстреляни! Само така Земята ще се прочисти!
146
4
 
8
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
Човекът, кюре, иска да е свободен!Човекът, папаз, иска да не слугува на капиталистите!Този шушляк не ви ли прилича на Императора от "Междузвездни войни"?
145
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човечеството доказа, че е много далеч от някаква висша раса. Несъмнено има някакъв по висш разум от всички земни и неминуемо ще дойде денят на страшния съд. Дали е Бог или нещо друго, никой не може да каже. Да, всеки има право да избира дали да вярва или не. Правилно е казал папата, че някои мислят, че могат да се мерят с висшия разум, но нека да се огледат и да видят, че всъщност са едно същество, което е за кратко на земята и после изчезва. Беден или богат, не му помага да се задържи завинаги.
144
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-големият грях на християнството е, че в момент на безспорно военно и технологично превъзходство не се направи нищо за унищожаване на мръсните и гнусни мюсюлмани и заличаването на исляма (тази античовешка и сатанинска доктрина) от лицето на земята. Зад резултат на сбъркан хуманизъм в бъдеще ще се пожънат бури и ще се пролее кръвта на множество свестни хора, носители на цивилизацията, докато представители на вредни и нисши раси като турци, *** и араби ликуват и се множат като скакалци.