Сержант Свилен Симеонов e убитият българин в Афганистан

34–годишният български военен е женен, има едно дете
Обновена: 21 яну 2012 08:53 | 21 яну 2012 08:00,
397
Сержант Свилен Симеонов e убитият българин в Афганистан
Убитият български сержант. Снимка: THEATRUM BELLI

34–годишният сержант Свилен Симеонов е един от четиримата френски военнослужещи убити в Афганистан.

Сутринта на 20 януари, българинът и останалите френски военнослужещи бяха убити от мъж в униформа на афганистанските въоръжени сили в района на град Тагаб, в източната афганистанска провинция Каписа.

Със Симеонов са загинали Фабиен Вилм, Денис Естин и Жьофроа Баумела.

По време на стрелбата други 15 френски военнослужещи бяха ранени.

Досега България, която има 614 войници, инструктори и военни лекари в Афганистан, не беше давала жертви в размирната страна, отбелязва АФП.

Сержант Свилен Симеонов е постъпил в инженерните части на Чуждестранния легион на 12 септември 2001 г. Преценяван е като първокласен сапьор със силна воля и мотивация.

На 1 февруари 2004 г. е произведен в звание ефрейтор.

На 1 ноември 2005 г. е произведен в звание младши сержант.

На 1 юли 2009 г. е произведен в звание сержант.

През 2004 г. е изпълнявал мисия във Френска Гвиана. Участвал е в мисия в Афганистан, в рамките на операция Памир и в Кот д'Ивоар в операция "Ликорн".

Още по темата

Българинът на три пъти е бил на мисия и в Джибути през 2003, 2006 и 2009 г.

Сержант Симеонов е бил награждаван със сребърен медал на Чуждестранния легион за национална отбрана, паметен медал на НАТО - "ИСАФ", медал за мисията в Кот д'Ивоар и с други отличия.

Все още се уточнява дали сержант Симеонов е придобил френско гражданство или е заминал за Афганистан като български гражданин. Той е женен, с 1 дете.

Френският президент Никола Саркози вече обяви, че страната му прекратява всички операции в Афганистан и заплаши, че ще предприеме изтегляне на френския контингент от Афганистан.

"Ние сме приятели на афганистанския народ, но не мога да приема, че афганистански войници нападат френски военни", коментира той.

Талибаните, от своя страна, определиха нападението като жест на патриотизъм от страна на афганистанския войник, който е атакувал френските военнослужещи.

Френският контингент в Афганистан в момента наброява 3600 военни. От началото на международната операция в края на 2001 г. Франция е дала 82 жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
2
 
4
 
! Отговори
anonim преди 12 години
viv frenskiya legiyon sa hora,aniy bilgarite sme si goveda i taka 6te si ostanem prosti,eyvala na simeonov na takiv se kazva mij;
303
1
 
1
 
! Отговори
Trajko Trajkovski преди 12 години
Dali e zaginal vo odbrana na svoja zemja.Ili bil naemnik otisol za porobuvanje na drugi narodi za tudi interesi?
302
12
 
3
 
! Отговори
Бранник преди 12 години
Шапката му френска, стои под френското знами, автомата му FAMAS, служи в Чуждестранния легион, роден в България...НАЕМНИК! Стига сте си сополивили зо "мъжа", "храбреца" и т.н. Получил е това, за което е отишъл! За непросветените ми сънародници: прочетете нещо за Чуждестранния легион, за зверствата на наемницште, събрани от кол и въже и тогава плачете! Този бих искал да е срещу мен, но тук, на наша земя!!!
301
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той е женен, с 1 дете.,......deeeeba tiq 3 bukvi deto spestihte...
300
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мир на праха му ...
299
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мир на праха му....Бойко спри да служиш на Империята,избиваш народа си.
298
3
 
19
 
! Отговори
бивш легионер преди 12 години
Почивай в мир ,братле ...."Legio patria nostra "
297
2
 
26
 
! Отговори
Крети преди 12 години
Българин или Турчин , какво значение има най-добрия ми приятел в казармата бе турчин и си пеше пич, със селяните от Българските села като Лом, Видин и др.... съм имал само ядове. Човека е отишъл в ФРЕНСКИЯТ ЛЕГИОН за по добър живот на семейството си а вие го плюете . Мизерни и завистливи гадини.Къде е Православието във вас?
296
5
 
24
 
! Отговори
велик преди 12 години
Половината тук сте неграмотно ,другата половина сте страхливци,но със сигурност всички сте комплексари.Определено това момче е било нещо повече от всеки един тук,след като е бил във Френския легион.За това говорят и медалите,които е получил...
295
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Познавах лично това момче.Беше добър,умен и амбициозен човек.Мир на праха му!А на всички ония,които са толкова некадърни и единственото което могат да правят,е да плюят тук бих казал:преди да започнете да осъждате или критикувате някого,минете по неговия път,усетете неговата болка,спънете се във всеки камък,в който се е спънал той....и чак тогава кажете как да живее живота си.Имайте малко чест,да не ругаете хората,които са направили нещо в живота си....
294
0
 
4
 
! Отговори
ahohimeh преди 12 години
xora he razbraxte li 4e glada he nita kakva haciohallhoct ci .vceki tarci hqkakav ha4ih za ocelqvahe a toi e izbpal edih mhogo trydeh i rikovah ha4ih bez da xleh4i i 4aka hagotpovo za razlika ot mnogo da no4iva v mir
293
16
 
5
 
! Отговори
АДЪТ ТЕ ЧАКА преди 12 години
МЕДАЛИТЕ И НАШИВКИТЕ МУ СА ОПРЪСКАНИ С КРЪВ ОТНЕМАЛ Е ЧОВЕШКИ ЖИВОТ И СЕГА ОТИВА ПРИ УБИТИТЕ ОТ НЕГО ПРАВ МУ ПЪТ
292
2
 
5
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
380 пише като човек годен да бъде манипулиран !Голяма дума да не казвам ,може би бих убил някого ,но само ако лично го познавам ,че е ***!Но да убивам защото ми плащат ,или дори и без да ми плащат не бих убил по заповед !Откъде да съм сигурен ,че моята държава не е виновна ?! Всяка държава при такива ситуации манипулира войниците си ,че врагът е виновен ! Но винаги се намират наивници ,които дават и живота си "за родину"! Защо висш генерал не прати синът си заедно с теб да се бие на фронта?
291
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спрете да говорите глупости по човека. Така е решил - това е направил. Съгласен съм с 380. Не е като мишка, а по точни правила и закон го е правил. Той си е направил своята война.
290
0
 
5
 
! Отговори
ГОРСКИ преди 12 години
Никола саркози заплашвал с изтегляне,както заплашваше и с война АВГАНИСТАН,и хопа ние сме ваш приятели ,абе що не духат таратора,язък за бойците ,заради глупавата ви политика дет умряха ,Саркози да ти тежи на съвестта ***...
289
0
 
8
 
! Отговори
Геро преди 12 години
Поклон! LEGIO PATRIA NOSTRA!
288
11
 
1
 
! Отговори
СПАСИТЕЛ НА БЪЛГАРИ преди 12 години
"Със Симеонов са загинали Фабиен Вилм, Денис Естин и Жьофроа Баумела." 1.000.000 % ГАРАНЦИЯ, ЧЕ ИЗБРОЕНИТЕ СА ГОВОРИЛИ ТУРСКИ !
287
2
 
21
 
! Отговори
Михайлов преди 12 години
Бог да го прости. Не му е бил лек живота. За Легиона съм чел, че условията са ужасяващи и трябва да си много корав за да издържиш 10 години. Мисля, че след 10 год. може да напуснеш, вероятно е чакал с нетърпение за да се върне при семейството си, а то....На всички, които злобеят и пишат простотии, ще кажа: много лесно да си "велик" анонимно и пред компютъра, но е много трудно да изкарваш прехрана за семейството си с труд, особенно като войник в Чуждестранния легион...
286
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
никога не си струва,но когато се наложи го правиш,и това си е работа,но ***
285
0
 
2
 
! Отговори
Kukata преди 12 години
Tozi anonimniq moje li da mi qde hyq i posle da go obiq :( ei *** mrasen gledai kakvo pishesh za voenite ***