15 души бяха ранени при аварийно кацане в Лондон

Имало е малък пожар на борда на Еърбъс А330-300
17 апр 2012 07:53, Елка Василева
16
15 души бяха ранени при аварийно кацане в Лондон
Петнайсет души бяха ранени при аварийно кацане вчера в Лондон. Снимка: архив, Reuters

Петнайсет души бяха ранени при аварийно кацане вчера в Лондон на самолет на авиокомпанията Върджин Атлантик, изпълняващ полет от Великобритания за Флорида, съобщи Асошиейтед прес. Самолетът Еърбъс А330-300 беше принуден да се върне на лондонското летище Гетуик два часа след излитането си поради малък пожар на борда.

Полетите от и за Гетуик бяха възобновени следобед след два часа прекъсване заради инцидента. На борда на самолета имаше 299 пътници и 13-членен екипаж, които бяха евакуирани веднага след аварийното кацане. По време на операцията по евакуирането петнайсет души бяха ранени и откарани в болницата, някои с фрактури.

"Можем да потвърдим, че се наложи да се намесим заради слаб пожар на самолета, който бе потушен", съобщи говорител на спасителните и пожарните служби. Авиокомпанията и властите разследват причините за инцидента, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдаващият преди 11 години
Такива неща се случват всекидневно. Случват се и на най-добрите. Щастие е, че всичко е завършило добре, в смисъл без жертви. Добре, че не се е случило с руски самолет - тогава радостнота квичене щеше да настъпи моментално! Разби се един ATR до Тюмен, 20 и кусур годишна френска машина, слабо подходяща за експлоатация в Севера. Веднага ехидство, почти радост. Разби се по фатални атмосферни причини въртолет Ка-52, сами прочетете нашенската реакция! В същото време норвежки С-130 "Херкулес" се разби
14
0
 
17
 
! Отговори
лемми преди 11 години
номер 1 много ми е интересно кои ли извратеняци са ти поставили 3 минуса
13
1
 
23
 
! Отговори
Гости преди 11 години
Не господ, а пилотите които са направили това за което са обучени, са тези към които трябва да бъдат насочени благодарностите...
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я, тук днес що няма коментари колко са "счупени" и какви "щайги" са определени самолети и колко велики, здрави и безаварийни са Боинг и Еърбъсите ........
11
0
 
23
 
! Отговори
Pilot преди 11 години
Има пътници с фрактури защото са ги евакуирали по пързалките ,което е можело да им го спестят! Понеже обаче процедурата е такава , ако не я спазят пилотите може да ги уволнят ,затова има натрошени пътници !!! Спокойно ,ако е имало само дим е можело да ги свалят със стълби!
10
2
 
24
 
! Отговори
6666 преди 11 години
тия са скачали извън пързалката
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пийпъл вие сте големи късметлии, да знаете.
8
1
 
27
 
! Отговори
Speza преди 11 години
Накарай една бабичка да се спусне по пързалка 5 метра да видим долу дали няма да има охлузвания
7
5
 
31
 
! Отговори
dragko преди 11 години
Голям късмет.Господ е помогнал пътуването на хората да не се превърне в трагедия! Пожар на борда е най-лощото.
6
5
 
19
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Немога да разбера едмо - има пожар - как тогава пътниците имат фрактури, а не проблеми с дишането/ изгаряния ? Да не би да са прегазени от тълпата докато слизат ?
5
1
 
66
 
! Отговори
! преди 11 години
Малък пожар на борда на самолета звучи точно толкова безобидно колкото и счупването на малък прозорец подводницата.
4
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Самолетът е бил във въздухът точно 29 минути, а не както пишат днес.бг 2 часа или човекът коментирал под мен 4 часа.Между другото това е снимка на Катай Пасифик, а не на Върджин Атлантик.
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ранени при евакуацията. Самолетът е летял 2 часа до пожара. Значи да се върне е летял още 2 часа след потушаването му.И къде са се намесили пожарникарите? Да пребият хората. Май навсякъде са едни и същи.
2
6
 
29
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
Ти май живееш преди 30 години. Отдавана отпаднаха тези правила. Правилно е и по двата начина да се изпише "петнайсет", "петнадесет".
1
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пише се "петнадесет", а не "петнайсет"