Чиновници в Сеул на работа по къси панталони

Температурата в сградите не може да пада под 28°C
5 юни 2012 18:46, Елка Василева
16
Чиновници в Сеул на работа по къси панталони
Жилищен квартал в Сеул. Снимка: архив, Reuters

Общината в Сеул е приканила общинските чиновници да ходят на работа през горещите летни месеци по шорти, за да не прибягват до климатиците и да пестят по този начин енергия, предаде Франс прес.

Кметът на южнокорейската столица Пак Уон Сун по-късно днес официално ще насърчи носенето от общинските служители на по-леко лятно облекло. Това ще стане на модно ревю, организирано в рамките на кампания, наречена "Супер охладен бизнес".

Още по темата

За четвърта поредна година общинските власти на Сеул се опитват да убедят чиновниците да изоставят традиционното сако и вратовръзка, когато нямат професионални срещи с външни хора. За първи път обаче общинските власти настояват служителите им да идват на работа с къси панталони.

През лятото според правилата температурите в сградите в Южна Корея не трябва да спадат под 28 градуса по Целзий. В частните учреждения ограничението е за 26 градуса по Целзий, припомня Франс прес.

През зимата и през лятото Южна Корея има сериозни проблеми с недостига на електричество. Това се дължи на много години на недостатъчни инвестиции и на държавно субсидираните тарифи на електрическата енергия, които са направили потребителите по-безотговорни, смятат експертите.

Миналия ноември южнокорейският президент И Мюн Бак заяви, че е намалил парното в офиса си и че носи вълнено пуловерче, за да му е по-топло. Тогава той прикани сънародниците си да последват примера му в пестенето на енергия, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
До 10 преди 11 години
Ако толкова много те притеснява АЕЦ-а, чакай да видиш земетресения и отрова като надупчат добруджа за шистов газ! Силно радиоактивните *** Русия си ги прибира, щото има Pu239 който е много скъп и също така може да се ползва за ядрено оръжие... 94-95% от първоначалния уран ти е в отпадъчното гориво, рециклираш, смесваш и наново в реактора..... ама струва милиони, за тва по-евтино го държиш 50-60 години в контейнер и по сле го заравяш! Радиоактивни елементи в ежедневието ти дал господ...
11
0
 
1
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Моите служителки отдавна работят по прашки. Но DNES.BG нищо не пишат за това. Престанете да ме игнорирате!
10
0
 
0
 
! Отговори
Кокоса преди 11 години
Адам Смит, ако не беше беден и *** ***, може би щеше да си си позволил да пътуваш до Южна Корея и да видиш на какво ниво е тази държава. Толкова са по-напред от нас, че си нямаш представа.
9
0
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
При следващото земетресение можеш да го обясниш това на хората пред блока.Можеш да го обясниш и на проситте немци и японци, в станите на които не се строи като тук, но се отказаха от ядрената енергия. Защо ли? Те не искат ли тока да им е евтин?А защо ли руснаците пък толкова напират за тая централа също замислял ли си се? Замърсяването тук, парите в Русия - някаква такава е далаверата, направена от другаря Станишев и сходните му.
8
0
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 11 години
Защо тогава не отидеш да живееш в Северна Корея? Ще кажеш, че бягаш ог капитализма и ще те приемат като бежанец. Тогава липсата на ток за климатика ще ти е най-малкия проблем.
7
0
 
1
 
! Отговори
Дейвид Рикардо преди 11 години
Скоро лампичките ще се изравнят(дали едните ще светнат, а другите ще изгаснат?!?!). От сега трябва да свикват на икономии. ;-))
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SAMO SEVERNA KOREQ!!!NE NA DURJAVITE MENTE!!!
5
9
 
8
 
! Отговори
Комуна преди 11 години
В Северна Корея нямат такива проблеми,пак ми говорете че комунизма не струвал.
4
3
 
7
 
! Отговори
Адам Смит преди 11 години
Като гледам снимката на жилищния квартал в Сеул, не се различава много от жилищен квартал в Пхенян. Не се виждат никакви палати, ами същите блокове.Има една разлика - виждат се светнати лампи, тоест има електричество :)
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не може ли направо по без шорти, дибидюс?
2
0
 
8
 
! Отговори
rainbou1 преди 11 години
За полите нищо не казвате?Или викате - за тях е ясно отдавна :)
1
12
 
16
 
! Отговори
sante_dog преди 11 години
скоро и в БГ заради отказа от АЕЦ Белене