Ужас! Русия забрани рекламата на алкохол в нета и печата

От януари влиза забрана за реклама дори на бирата
Обновена: 4 юли 2012 14:56 | 4 юли 2012 14:55, Бойчо Попов
95
Ужас! Русия забрани рекламата на алкохол в нета и печата
Снимка: Reuters

Руската Държавна дума налага забрана върху рекламата на всякакъв алкохол във всички мрежи в интернет и в печатните медии, предаде ИТАР-ТАСС.

Днес депутатите утвърдиха съответните поправки, внесени до второто четене на законопроекта за забрана на рекламата на слабо алкохолни продукти, включително и на бирата, на сайтове на електронни медии.

Председателят на Комитета по икономическа политика, инновационно развитие и предприемачество Игор Руденский съобщи, че до второто четене са постъпили шест поправки и за пет от тях има препоръки да бъдат приети.

Те позволяват да се въведе забрана върху разпространението на реклама на всякаква алкохолна продукция в периодичните печатни издания и в цялата мрежа на интернет, уточни Руденский.

Подкрепени са били и поправките, забраняващи от 1 януари 2013 година рекламата на всякаква алкохолна продукция в периодичните печатни издания.

До края на 2012 година е разрешена рекламата в печатни медии на алкохол със съдържание на етилов спирт 5 и повече процента от обема на готовата продукция.

От 23 юли 2012 година освен във всички видове обществен транспорт рекламата на алкохолни продукти ще бъде забранена на летищата, железопътните гари и автогарите, като изключение ще има за местата за търговия на дребно на алкохолни продукти.

Oще любопитни икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Рускинките :) преди 11 години
Ама РУСКИНКИТЕ от снимката са СУПЕР А ??? :)))НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН ПО ЕДНА РУСКИНКА И ЩЕ СИ ЖИВЕЕМ КАТО НА БАХАМИТЕ :)))
74
1
 
6
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Нали знаете,че когато Русия върви напред и я управлява патриот западът я анатемосва като деспотична, изостанала, антидемократични и подобни изтъркани клишета, а когато пропада управлявана от предатели, продажници и безгръбначни (като Горби и Елцин), западът я провъзгласява като демократизираща се, конструктивна, перспективна и същите подобни изтъркани клишета! Така че по реакциите на запада ще познаете безпогрешно от какви хора се управлява и накъде върви тя!
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дааа...за разлика от Русия,където цензурират вредното-в Бг е обратното!Колкото и да ми триете коментарите относно половата ориентация на някои-няма да промиете мозъците на нормалните хора!!! Това доказва само едно-В БЪЛГАРИЯ СЕ ДИСКРИМИНИРАТ НОРМАЛНИТЕ ХОРА,И СЕ ТОЛЕРИРАТ НЕНОРМАЛНИТЕ !!!
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тва ужас кой журналисти го написаха нашители?
71
0
 
5
 
! Отговори
Десантчик преди 11 години
Колкото и да плюят тук по руските депутати и управници и по всичко руско, евала за решенията. И наистина има разбиране от нацията.Никой по света не страда от липса на такава реклама където е забранена, освен тези, които взимат пари за изработка и излъчване на рекламата.Всеки като влезе в магазина ще намери алкохолния щанд и ще си избере според вкуса и парите. Само в БГ простотията и простащината взимат връх над всичко. Особено е видно в журналистиката защото е пред очите на всички. Но не им пука
70
1
 
2
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
STARA POGOVORKA:,,PRADNAL DR.BREJNEV I ZAMIRISALO V BALGARIQ,, .
69
4
 
1
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
А ми, за що реклама на тях. Те и без реклами знаят, че ако повече спирт има в стоките - значи са похубови.
68
2
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
все едно да забраниш на рибите водата
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
No spiraneto na reklami, samo, nqma da gi spre ot konsumaciqta. Kojto si e sviknal...
66
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da se nauchat na vuzdurjanie! Ne e tolkova trudno.
65
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много правилно. А у нас спешно трябва да забранят рекламата на лекарства. За да се кротно фармацевтичните фирми и да престанат да се борят за непрекъснато увеличаване на пазарния дял. Или да има повече болни.
64
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ЗАЩО ДА Е УЖАС????????????? МНОГО ПРАВИЛНО!!!
63
1
 
13
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Нямат нужда от...реклама.Имат чудесна наливна...бира,която...върви,с...водка.Пил съм във Волгоград и на петата чаша...бира,вече не помнех...нищо,а бях на руска...сватба.Свестих се след...два дена,но вече бях на друго...парти.От тогава...бира не пия,или...поне в Русия.
62
1
 
20
 
! Отговори
МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ преди 11 години
НЯМА НИКАКЪВ УЖАС.Явно някой *** журналист от този сайт се напъва да се хареса на американските собственици на сайта, и бълва поредната порция антируски нелепости.Тази забрана е в съответствие с изискванията на ЕВРАЗЕС (Общността на Русия, Белорус и Казахстан) за здравослвна социална среда, и тъй като в Белорус и Казахстан тази норма е въведена от доста време, то и Русия беше длъжна да го направи, до края на годината, т.е. една година след влизането в сила на договора за ЕВРАЗЕС.Преди няколко дни влязоха в сила и стриктни правила за ограничаване на тютюнопушенето.Прави впечатление,че руснаците се отнасят с разбиране и съпричастност към въведените ограничения. За разлика от българите тука, които си показаха безкултурието и примитивизма.
61
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мдам... няма да могат да рекламират одеколони, антифриз ... :)))))
60
10
 
6
 
! Отговори
uzunski преди 11 години
Какво недоразумение , да рекламираш на алкохолик водка !
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЕВЕРНА КРАСАВИЦА! РАЗКОШ !!!
58
9
 
5
 
! Отговори
чочо преди 11 години
Е сега какво ще рекламират? Само един путин остава, друго няма.
57
10
 
3
 
! Отговори
УЖАС !!! преди 11 години
Как без Водка ?!!! Кааак ?!!! Та тя е нашата същност.
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А от Уорлик разрешение дали са получили?