Депо за инкасо на фирма, обирана у нас, е нападнато в Белгия

Засега не е ясно дали опитът за кражба е бил успешен
Обновена: 10 юли 2012 14:50 | 10 юли 2012 11:10, Елка Василева
18
Депо за инкасо на фирма, обирана у нас, е нападнато в Белгия
Депо за инкасо на международната охранителна фирма G4S - Group 4 Securicor беше нападнато в белгия. Снимка: архив, Reuters

Депо за инкасо на международната охранителна фирма, известна повече като G4S - Group 4 Securicor, е било нападнато тази нощ в Завентем край Брюксел, съобщи медийната група Ер Те Ел.

При нападението е открита стрелба и има един леко ранен.

Крадците първо са запалили автомобил пред помещенията, а след това се опитали да влязат в трезора. Засега не е известно дали опитът им за кражба е бил успешен.

Още по темата
23 юни 2012 18:22
670

Фирмата G4S - Group 4 Securicor е изключително популярна в Белгия и има договори за охрана на повечето европейски институции, пише БТА. Нейни служители охраняват обекти, свързани с националната и международната сигурност.

Два инкасо автомобила на същото дружество бяха обрани в България през април и юни.

На 22 юни в Пловдив охранителят Георги Енев, който е шофирал инкасовия автомобил на фирмата "G4S", помолил колегата му да слезе и да купи баничка, след което изчезнал с автомобила и 1,5 милиона лева. На 5 юли Енев се предаде на полицията. На 8 юли Пловдивският окръжен съд постанови най-тежката мярка за Енев „задържане под стража“.

През април от кола на същата охранителна фирма край Ловеч бяха ограбени 2 милиона лева. Досега престъплението не е разкрито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Саше, айде прибирай се от площадката, слънцето е силно! Ела ,*** да пуснеш още нещо в сайта на баба ти ,че от Позитано тия дни не са плащали хонорари...И остави тия игри в мрежа ,ами напиши нещо, нали *** ще кандидатстваш журналистика !
9
0
 
5
 
! Отговори
ined преди 11 години
Депото е било за банички по 750000 евро едната.
8
0
 
14
 
! Отговори
Тони преди 11 години
Превозват милиони а взимат500-600лв.вия какво искате,на хората им писна да ги мамят и лъжат,същото е и с банковата охрана мизерни заплати и огромни задължения докато техните шефове прибират големите пари,бивши милиционери обикаляли по улиците и сега много разбиращи от охрана.Всичко е един голям цирк................
7
0
 
3
 
! Отговори
Бичето преди 11 години
Споко тия са от добрите и са бронирани, нема как да ги оберат.
6
0
 
3
 
! Отговори
АВТОРА преди 11 години
Обираната у нас международна фирма ,, G4S'', са нападнали депото им за инкасо в Белгия. NAY MALKOTO TOWA MOJESE
5
0
 
13
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Енев не ти ли забраниха да излизаш извън България!?
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашенски постановки на чужд терен да видим дал вървят....
3
2
 
12
 
! Отговори
Кон Спира Тор преди 11 години
Както в математиката 1+1=2, така и в нашия случай:1. На G4S е поверена охраната на Олимпийските игри.2. Април 2012 - от бус на фирмата са откраднати прибл. 1 млн.евро.3. Юни 2012 - от бус на фирмата са откраднати прибл. 1 млн.долара.4. Юли 2012 - от депо на фирмата са откраднати неопределена сума евро.5. Английски журналист под прикритие изкарва наяве лоша организация при подготовка охраната на Игрите, ниска квалификация, нареждания за заобикаляне на процедурите.Така че, какво следва?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Сашо ,горе ,в дясно" е виновен за заглавието. Метнал го е набързо и е излязъл да играе на детската площадка. Ваканция е все пак......
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо не разбрах от заглавиено!