Обезщетение за китайка, накарана да абортира в 7-ия месец

Семейството обаче продължава да иска второ дете
Обновена: 12 юли 2012 06:29 | 11 юли 2012 22:20, Елка Василева
25
Обезщетение за китайка, накарана да абортира в 7-ия месец
Семейството на китайката, принудена да абортира в седмия месец, е приело предложението за обезщетение. Снимка: архив, Reuters

Семейството на жена, принудена да извърши аборт, тъй като нарушила политиката на Китай за едно дете в семейство, е приело споразумение за обезщетение от правителството, предаде Асошиейтед прес.

Съпругът на Фън Цзянмей каза, че семейството е приело споразумение за 70 600 юана (11 200 долара), тъй като искало да се върне към обичайния си начин на живот.

Още по темата

Фън бе принудена да абортира бебето си в седмия месец през юни, тъй като не е имала пари да плати глобата за второ дете. Случаят предизвика обществен гняв и поднови критиките срещу тежките правила за семейно планиране в Китай.

Съпругът на жената каза, че нито са доволни, нито са недоволни от получената сума.

"Въпросът не е в парите. Като обикновени хора ние повече не можем да понасяме натиска от всички страни на обществото", каза той. По думите му семейството продължава да иска второ дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: КитайабортФън Цзянмей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
лили преди 11 години
Направо издевателство.Китайците да дойдат в България да ни покажат как се правят деца.Тогава ще се реши и проблема с циганорите.Трябва да оставят китайците да се плодят.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма лабаво там. най ми харесва , че за корупция ти пускат един между очите по бързата процедура! Ако имаме такъв закон, тук живи хора няма да останат.
14
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
все пак китайците са глупави, я пусни населението да се плоди, че я издай майн кампф на китайски (образователно разбира се), че само изчакай 20 години....
13
2
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
7мия месец! бас държа че доктора е трябвало да прасне главата на бебето с нещо, за да не се обърне аборта на раждане :)
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Влен Сидеров премиер!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В седмия месец не е аборт, a раждане. След това са убили живо бебе. Това само в азия може да се случи - там човекът не е важен, а общата цел. Може би затова след векове всички ще са азиатци
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Китайците може да са няколко милярда но индийците ще ударят гугъл (числото гугъл) :D :D :D Там ще е headquarters-a на GOOGLE
9
1
 
8
 
! Отговори
Волен преди 11 години
7 ми , 10 ти - това не е като да си одариш една че... и после да се позамиеш . Това перче месо ( както каза някой по долу ) става човек , а човек като е гладен и му е студено започва да става животно , и тогава става циганщината . Примери много от наше и ваше село ( кой заклан за 5 лв. кой за кокошка , кой за 50 гр. гроздомицин без бандерол ) лека нощ .
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да изпратим всички BG *** в Китай.
7
0
 
4
 
! Отговори
иво преди 11 години
според мене нека го роди. лично мнение.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е колко да са сгрешили в броенето - и 500 милиона да са - да не са малко? Китайската територия не може да ги храни и затова вече изкупуват Африка. Няма тън, мън. Но докато те вземат мерки - кокарачите в Индия и Пакистан са му отпуснали края, и най-лошото е, че имат и ядрено оръжие като им отеснее.
5
4
 
9
 
! Отговори
Кой брои, как и защо преди 11 години
Тук има само промити мозъци!!! Кой ги преброи, че са толкова много?!?!? СЕРИОЗНО ОТ КЪДЕ ЗНАЕТЕ? И защо вярвате!Дори тук в БГ сме под 5 000 000.... Мислете или се откажете! Не вярвайте на пропаганда, медийни факти и тн. Имате очи, уши и мозък - научете се да ги използвате
4
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В конкретния случай е грозно и жестоко, но погледнато принципно е правилно, и не могат да си позволят изключение. Не и при 1.5 милярда население.А и ако не можеш да осигуриш добър стандарт на детето, шанс за добро образование, шанс да направиш от парчето месо - човек, наистина е по-добре да не пристъпваш към второ дете. Същото трябва да важи и за България. Защо ни е голямо население ако е от празни погледи, общуващо чрез нечленоразделно фъфлене и растящо в гета....
3
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Китай за второ дете глобяват,а тук плащат на кафявата гнида да нацвъка поне пет.
2
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разстрел за такива маймуни.След 40 години когато двамата помияра ще са мъртви а Китай гони 4 милиарда заради такива *** като тях със какво ще се действа?С атомни бомби или със бактериологични оръжия?Искали деца..Колко деца искат? 200? Ми да ходят в Африка- там обикновено си произвеждат по 10.После ще *** ,че умират от глад.И *** европейци и американци ще им пращат помощи за да могат да умират от глад вместо 1 милион 100 милиона или милиард.Кефи ме колко е извратен светът.
1
5
 
7
 
! Отговори
bau преди 11 години
Пращайте ги насам , че тука са кът !