Путин забрани рекламата на алкохол в интернет и пресата

Няма да може да се рекламира дори и бира
21 юли 2012 16:20,
137
Путин забрани рекламата на алкохол в интернет и пресата
Владимир Путин Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин подписа закон, забраняващ рекламата на алкохол в интернет и в печатните издания, съобщи Би Би Си, позовавайки се на сайта на Кремъл.

Забраната за реклама на алкохол в печата ще влезе в сила на 1 януари 2013 година, а забраната за интернет - в деня на официалното публикуване на закона.

Законът бе приет от Държавната дума (долната камара на руския парламент) на 6 юли и от Съвета на федерацията (горната камара) - на 18 юли.

Според законовия текст в интернет и в печатните издания ще бъде забранена рекламата на всички видове алкохолни напитки, включително на бира.

Делът на приходите от реклами на твърд алкохол и на бира в печатните медии за 2011 г. е бил 3,8 процента - съответно 1,1 млрд. рубли и 0,1 млрд. рубли, сочат данни на "Видео интернешънъл", цитирани от Би Би Си.

Според експерти рекламите на алкохол имат по-висок дял в интернет. Забраната за реклама на алкохол в интернет е безсмислена, тъй като рекламодателите ще се прехвърлят към чуждестранни сайтове, допълват специалисти.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
5
 
! Отговори
тони преди 11 години
правилно защо трябва да се прави реклама и така всички знаят какво е алкохола от това печелят само производителите който си рекламират стоката ас утре ще пусна реклама на дядовата усуканица е аджеба кой печели от цялата работа така че този ход на путин е съвсем нормален
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"А между другото - малко известен факт е, че Менделеев е участвал в държавна комисия по определяне на единен руски стандарт на водката. Оттам и названието на водка "Русский стандарт"."Изглежда още по-малко известен факт е, че компанията използвала името на Менделеев за свои рекламни цели ще бъде осъдена, защото не е могла да представи доказателства за споменатото от теб твърдение по време на делото.
64
9
 
6
 
! Отговори
vlady преди 11 години
Безумие. Въобще пиенето е едно от най-ценните качества на руския народ. Въбоще като цяло Путин е слаб президент далеч от нивото на великия Елцин и неговия достоен ученик и последовател Юшченко.
63
8
 
5
 
! Отговори
путин преди 11 години
путинизация
62
2
 
9
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Сетих се веднага за руския филм "Особености на руския национален риболов."Там оня - генерала изнесе цяла лекция за водката. Че била национално богатство и т.н.А между другото - малко известен факт е, че Менделеев е участвал в държавна комисия по определяне на единен руски стандарт на водката. Оттам и названието на водка "Русский стандарт".
61
3
 
8
 
! Отговори
Златна котва преди 11 години
В русия в магазин за хранителни стоки има 4 вида хляб, 20 вида салями и 150 вида водка от евтина до скъпа, 5 вида бира, 6 вида вино - чилийско или испанско. Обаче вино никой не купува, казват, че не е от грозде, а от прах. Всички пият или водка или "настойка боярешнека" - капки от сърдцето. Продават в аптеки струват много евтино. Така че работа не е в реклама, а работа е във човешки живот, ако имаш перспектива и искаш да живееш, ка то човек - то не пиеш, а работиш и реклама за теб не трябва.
60
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА ПРАКТИКА--НИКАКВА РЕКЛАМА.ЕДВА ЛИ НЕЩО ДРУГО ЩЕ ЗАИНТЕРЕСУВАВЕКОВНИТЕ ПИЯНИЦИ.
59
1
 
1
 
! Отговори
до 61 преди 11 години
Фонетико-лапсус клавиатуре, батка, не е образователна неграмотност.Естествено,че се казва сленг,арго, диалект и прочее. Има обаче поне няколко вида жаргон - милицайски, геврекаджийски,тарикатски,бунтарски,такъв на интелигенцията...за кратка прегледност наречен интелигентен жаргон.Не всеки щрапака върху клавиатура с изписани само български букви.Като стожер на перфектността,би следвало да умееш да отличаваш т.н. бутонни грешки от мозъчно-гънковите. Остай си со здраве, ливадо, шефа ти и он тъй!
58
2
 
4
 
! Отговори
до "кво ни бриг преди 11 години
Интелигентен жаргон е оксиморон. "Слег туй да се каже" означава,че си неграмотен,защото думата е "сленг" а "туй" го оставям без коментар! Ти,"ливадо",си някакво софийско тарикатче,което си мисли,че е много оригинално да говори на сърбошопски...
57
2
 
8
 
! Отговори
от 28 до минусарите преди 11 години
Ушеви и да пишете ли вече се научихте. Молодци!Ама и по стартова дата на ползване на азбуката си руснаците са след нас по време.История,гълъбчета, копче не можеш да и кажеш.И по-сериозно:Забраната за реклама на алкохол и в нета е само претекст,целта е тестване на системата за осъществяване на тотална електронна граница между руските граждани и демократичния свят. Интересно ми е дали нашата държава ще се осмели да подаде протест срещу забраната на реклама на нашите пивоварни изделия у тях.
56
3
 
1
 
! Отговори
до 58 преди 11 години
На интелигентен жаргон е, ливадо, на слег туй да се каже.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това "кво ни брига" на какъв език е?!
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В най-скоро време трябва да забрани и рекламата на кока-кола
53
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кво ни брига?!
52
4
 
19
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
В Русия за разлика от САЩ не е въвеждан сух режим. Сега забраняват рекламата-правилно! Възрастните не се влияят,но за децата е съблазнително,когато гледат полупорнографски клипове с черешки и футболни ***,крещящи все едно ги дерат с бира в ръка!
51
16
 
5
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Руснаците и без реклама за алкохол всичко знаят. Как и всичко на Путин е "*** работа".
50
2
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 11 години
Аз незнам що ги глези толкова.Тва Ходоровски и останалите маймуни.Аз ако съм на негово място отдавна сърцата им да не са издържали... Инфарктът покосява все по-млади в наше време.Знаеш как става- пиел много шмъркал много кокаин... пръснало му се сърцето.А ти си ги дундуркат по затворите.Ходоровски,Березовски и останалите..
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Путин не е дребен човек.Я вижте висок е към 1.70.Тва е среден ръст.Дребни са некви азиатци.Те ше са му до гърдите.Е тва са дребни хора.
48
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма (избрани народи) , както твърди ционистката пропаганда има избрани хора-личности и този на снимката е един от тях ,Владимир Путин който промени Русия ,а оттам променя и световната политика за ужас на юдео-масончетата и днес необятната руска страна пълна с всевъзможни подземни и надземни богатства на които им бяха хвърлили око всякакви лешояди като Ходорковски,Березовски и Платон лебедевци все (юнаци) с еврейска кръвчица ще останат на сухо и ще пият по една студена вода
47
4
 
13
 
! Отговори
акселерат преди 11 години
Путин е малкият голям човек.Други са големите малки хора.