Най-малко седем души убити при атентат в Турция

Десетки са ранени при нападението с кола-бомба
Обновена: 21 авг 2012 09:05 | 20 авг 2012 22:45,
122
Най-малко седем души убити при атентат в Турция
Атентатът е извършен с кола бомба. Снимка: архив Reuters

Поне седем души загинаха и десетки бяха ранени днес при експлозия на кола-бомба близо до полицейски участък в югоизточния турски град Газиантеп, разположен близо до границата със Сирия, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на местни медии.

Засега никой не е поел отговорността за атентата. Колата-бомба е била взривена от разстояние, съобщи губернаторът на Газиантеп Ердал Ата.

Телевизионни кадри показаха пожарникари, опитващи се да угасят огромни пламъци, които поглъщат няколко автомобила.

Боевете между турските сили за сигурност и кюрдските бунтовници,които искат автономия за населената предимно с кюрди югоизточна част на Турция, зачестиха през последните седмици, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
История преди 11 години
До ХА ХА ХА - Не, това са мирните кюрдски терористи.
75
4
 
4
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
Затруднявам се да разбера българите, които изпитват такова удоволствие от смъртта на 9 невинни жертви - някои от тях деца! Вече губя надежда, че от това племе нескопосано и злобно, нявга може да стане свестен народ! И една пикла в един от блоговете тука ми разтегля локуми, че българите били най-древния и най-културния народ в Европа! Ай сиктир ***!
74
2
 
3
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 11 години
"мирния" ислям
73
2
 
0
 
! Отговори
Поклон преди 11 години
пред паметта на тези невинно загинали хора. Светът е в хаос. Има сили които подклаждат расовата и етническа ненавист, наливат масло в огъня на отдавна забравени конфликти, за да започнат хората да воюват по между си. Сега повече от всякога е валиден принципа "Разделяй и владей". Помислете си кой печели от цялата тая работа - Продавачите на оръжие, естествено. И докато ние воюваме и се избиваме, те доволно потриват ръце. Нека не им даваме повече поводи за радост.От една българка
72
1
 
4
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Турция сама си вкара колчето в з...... с желанието си да нападне Сирия,принуди Асад да изтегли армията си от кюрдските райони и сега сирийските кюрди са свободни и ще защищават териториите си от турската армия!Иракските кюрди са обявили че ще подкрепят сирийските,вече се водят и преговори за кюрдска държава с 55 млн.население,която ще включва и турските и иранските кюрди.Така че Турция сама ще си е виновна ако загуби територии!САЩ и Израел поддържат тайно кюрдите,така че бъдещето на Турция е ...
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
който нож вади от нож умира
70
7
 
3
 
! Отговори
Антимюслем преди 11 години
Новината е супер хубава , дано има по-често такива хубави новини да ни радват. Знаете защо...
69
2
 
0
 
! Отговори
Кунчев преди 11 години
Турската полиция действа май яко:4'има са арестувани по случая ...
68
4
 
7
 
! Отговори
123 преди 11 години
вие чувате ли се какво говорите бе хора? ако Турция даде територията си в ръцете на кюрдите, да не си мислите, че след някоя и друга година същите атентати няма да се случват и в България, имате ли си на представа колко много кюрди има и в България?И още нещо ако Турция даде автономия на кюрдите, това е все едно че България да даде автономия на ***.
67
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ne Bulgaria, a mangaliq zuxaxaxaa mislqt za problemine na velika Turciq vas koi 6te video opravi be pachiii:)
66
0
 
4
 
! Отговори
до всички от Ботев преди 11 години
глейте некой да не ни направи революция у назе. у добруджата у делиормана и тъй нейде ...д'ба смотаните им, революция а...ква революция кви пет лева веаре си пиете хапчетата
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нима косовските терористи не извършваха атентати, ама естествено американците - най големите терористи на Земята застанаха зад тях. Защо не застанат за кюрдите сега. Какво Косово е населено с Албанци, така и тази част на Турция е населена с кюрди и има право на автономия. Ето защо - защото в единия случай става дума за Сърбия а в друга за Турция. Затова да си проамериканец означава да протурчин, проциганин и антибългарин.
64
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАК ЗА КОСОВО ИМАШЕ АВТОНОМИЯ. ЕТО ГО ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ. ЩОМ СЪРБИТЕ СИ БРАНЯТ ТЕРИТОРИЯТА ТЕ ИЗВЪРШВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, А ЩОМ ТУРЦИТЕ БТАНЯТ ЗЕМЯТА СИ ПРОБЛЕМ НЯМА. *** ЗАПАДНИ ***, ДО ЕДИН.
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩОТО РУСИЯ Е БЪДЕЩЕТО РУСИЯ Е ВСЕЛЕНАТА А ВСИЧКИ ДРУГИ НАРОДИ СА МИНАЛО . И РУСИЯ МОЖЕ ДА ОТИДЕ КАДЕТО СИ ПОИСКА ВЪВ ВСЕЛЕНАТА .
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОРИ И ГЕРМАНЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ НА СТРАНАТА НА РУСИЯ .
61
6
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
"Турция ще стане като Сирия кйрдите ще направят революция" ! Ами още по-хубаво за турската армия ,така поне ще трепят наред и ще се отърват веднъж завинаги от кюрдските сепаратисти! А така както е сега в момента на турската армия й са вързани ръцете защото терористите се прикриват сред "мирното кюрдско население" и армията няма право да прави нищо ,защото много терористи не са в регистрите на полицията и армията !
60
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТУРЦИТЕ НЕМОЖАХА ДА СЕ УСЕТЯТ ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ ПРОМЕНИХА ХОДА НА ИСТОРИЯТА КОГАТО ЮРИ ГАГАРИН ИЗЛЕТЯ В КОСМОСА ТОЙ Е ТАМ КАДЕТО ТУРЦИТЕ И МЮСЮЛМАНИТЕ МОГАТ ДА ГЛЕДАТ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА НА ДЖАМИЯТА КАКВОТО И ДА СТАНЕ С РУСИЯ ВСИЧКИ НАРОДИ СА ЗАД РУСИЯ ДОРИ КОГАТО ПАДНА СРРР НИКОЙ ЕДНА ЛОША ДУМА НЕ КАЗА ЗА СССР
59
12
 
5
 
! Отговори
ДО ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
ТУРЦИЯ ЩЕ СТАНЕ КАТО СИРИЯ КЮРДИТЕ ЩЕ ПРАВЯТ РЕВОЛЮЦИЯ .
58
5
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Кюрдите ще си останат с тези антентати ,при които не загиват военни ,а цивилни хора !!! Ще им п.ръднат на х.*** на турските военни ,нищо друго не могат да направят ! С такива атентати армия не се сплашва !!! Да искат автономия от Иран,Ирак или Сирия !!! В Турция си имат достатъчно права ,партия ,ТВ ,учат и говорят майчиният си език ,дори не са дискриминирани от турските работодатели при започване на работа за разлика от България ,където хора с турски имена трудно си намират работа !!!!
57
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЗ АКО СЪМ НА ПКК ЩЕ ОТИДА ДА КАЖА НА РУСНАЦИТЕ ДА МИ ДАДЪТ 5 000 ТАНКА 1 5 00 САМОЛЕТА РАКЕТИ Ц 300 Ц 400 1000 БРОЙКИ ПОСЛЕ ЩЕ ГИ ПЛАТИМ СЛЕДВАЩИТЕ 100 ГОДИНИ НА РУСНАЦИТЕ АМА ЩЕ СА СВОБОДНИ КЮРДИТЕ.