Франция забрани протестите срещу карикатурите на пророка Мохамед

Лидер на мюсюлманите във Франция призова за спокойствие
Обновена: 21 сеп 2012 16:50 | 21 сеп 2012 15:27, Елка Василева
210
Франция забрани протестите срещу карикатурите на пророка Мохамед
Манюел Валс. Снимка: архив, Reuters

Франция потвърди, че няма да допуска улични протести срещу карикатурите на пророка Мохамед, публикувани във френския седмичник "Шарли ебдо" тази седмица, предаде Ройтерс.

Вътрешният министър Манюел Валс каза, че на префектите в цялата страна е наредено да забранят каквито и да било протести по въпроса и да ги разпръсват, ако забраната бъде нарушена.

"Няма да има никакви изключения. Демонстрациите са забранени и ще бъдат разпръсвани. Няма да се разрешават и молитви на улицата, за каквито няма място в нашата република. И разбира се, законът ще се прилага срещу всеки, който забулва изцяло лицето си".

Още по темата

Междувременно главната организация, представляваща мюсюлманите във Франция, призова за спокойствие след публикуването на нови карикатури на пророка Мохамед, което породи опасения от протести в мюсюлманския свят след петъчните молитви, предаде Ройтерс.

Отпечатаните във френското сатирично издание "Шарли ебдо" рисунки заплашват още повече да разярят мюсюлманите, разгневени от разпространения в интернет филм, осмиващ Мохамед.

След публикуването на карикатурите Париж нареди днес да бъдат затворени френски посолства, училища и културни центрове в двайсетина мюсюлмански страни.

Полицията във френската столица е в повишена тревога, след като бяха забранени планирани от мюсюлмански организации протести.

Мохамед Мусауи, който ръководи Френския съвет на мюсюлманското вероизповедание (ФСМВ), определи филма и карикатурите като "актове на агресия", но призова мюсюлманите във Франция да не излизат да протестират по улиците.

"Повтарям призива на ФСМВ да не се протестира – всеки протест би могъл да бъде използван от недоброжелатели и да има обратен ефект", заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
Апостол преди 11 години
Ястреб, хайде по-полека,а.През цялата история на човечеството, баклавите са били най-низшия слой.Настоящето го потвърждава,ако беше грамотен, да прочетеш, пък и умен да разбереш,нямаше да пишеш глупости.Живея в делиормана и ще ти кажа, че няма по-прости и примитивни хора от тукашните турци.Сигурно го знаеш и не щеш да си го признаеш, което само доказва правотата ми.Има и друго, което сме ви подготвили... :)
115
0
 
3
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
До хех Ако погледнеш още веднъж какво съм написал ще видиш, че не споменавам родните места на нашите мюсюлмани а родното място на оня слабоумник. Освен това предлагам и на нашите мазни де *** сари като не им харесва тук, просто да придружат останалите мюслите по родното място на Мохамед и дружно да ядат камилски л.*** след като не могат да възприемат цивилизацията.Колкото до името ми - явно си наивник. Това е псевдоним. Това е името на наш велик хан прочут със законите си и справедливостта си освен с военните си успехи срещу византийците.Във Франция нямам работа и не ми дреме дали ще ме отритнат. Аз си стоя в родното си място. Французите с право негодуват срещу мазниците от Африка и Турция. Никой не ги е канил там а ако остават то трябва да се спазват законите и обичаите на съответната държава предоставила ти гостоприемство а не да се опитваш да налагаш своите които са чужди на местното население и предизвикват недоволство.
114
0
 
2
 
! Отговори
valya.doncheva.5 преди 11 години
Мюсюлманите във Франция да се оплачат на Боко.
113
0
 
5
 
! Отговори
Гацко преди 11 години
Франция се усетиха, че мюсюлманите налазват Европа и с цената на всичко искат да наложат на европейците техните си разбирания. Да си ги връщат в арабския свят и това е. В Европа важи европейския начин на живот, не арабския. Не стига, че са гости тука, ами и ще си налагат начина на живот.
112
2
 
0
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До читател (186) в почти никоя мюсулманска държава нямат негативно настроени хора спрямо християните(освен ако скоро не е излязла от война със САЩ)-имам приятел (българин) в Иран, поне 10тина в ОАЕ и т.н. В нета има едно филмче за турците в Одрин - някакъв скандирал против християните и ела да видиш кво му се случило още не може да излезе от затвора. А там предполагам си чувал какви са затворите. Тесногръдството е символ на глупост.
111
5
 
0
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До Хан Крум поредният ***-нашите мюсюлмани са си на родните места. А името ти не прилича да е християнско-във Франция и такива като теб ще ги отритнат. А относно статията-егати и лицемерието. И това във държавата, която уж е родила съвременната демокрация и то посредством протести...Сега е момента французите да почнат да се срамуват от това, че са французи...ама надали-и те са малко коне с капаци.
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе балъци българите май ще ви дойдат най-толерантни а ?
109
2
 
8
 
! Отговори
нормално мислещ преди 11 години
Глупости ,ястребът бил прав ,"това било провокация"! Те мюсулманите май само това чакат за да си покажат *** ???!!! Това е свободно изразяване на мнение ,като не им харесва на мюсулманите да намерят начин и те да си изразят мнението чрез карикатури и филми ! Ама *** повече им допада !
108
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не му харесва на някой в България, границата е отворена.И вижте какво става в Русия. Има мюсюлмани, а протести НЯМА. А защо?Първо, защото там няма радикален ислям. Това е еврейската ислямска секта. Създадена за контрол над прости маси. Руснаците не ги допуснаха.И второ, руснаците изгониха евреите и не ги допуснаха да правят такива мизерии.За това там е спокойно, ако някой още се съмнява за източника на тези събития.
107
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За това всичко е долна провокация. Не е нужно да се нахвърляме един срещу друг, като бичета на червено. Точно това е търсената цел. Разделяй и владей. Вижте го, опитват се в реално време да го приложат върху нас. Иска се дестабилизация на България на религиозната карта.Това особено важи за мюсюлманите в България. Защото са големите исторически длъжници.Дори за това, че още не могат да се осъзнаят какви са. Има си днк тестове, ако искат да се убедят че са помаци.
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като сами си бутнаха двете кули, всички гледаха руините. Но пропуснаха приемането на Патриотичният акт. С който практически бяха ликвидирани в САЩ гражданските свободи. Тотално следене и арестуване при най-малкия повод.Сега се търси същия ефект, но в по-големи мащаби.Освен това, този филм беше създаден от евреи, за да вкарат САЩ във бърза война срещу Иран.
105
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разберете едно нещо. Ястреба е прав в едно нещо, това е пошла ПРОВОКАЦИЯ.Отдавна определени среди са култивирали една религиозна секта на радикален ислям. И го използват за политически цели. Разберете, че Една шайка евреи, дето са се взели за господари на света, изпуснаха управлението. Сега търсят извънредна ситуация, т.е. война, за да въведат извънредни мерки или диктаторски почин
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спрете цензурата!!!!!!!!!!!!!!!!!!
103
3
 
16
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
Ето така се действа с разпасали те се мохамедани. Ако не им харесва, да се връщат по родните места на "пророкът" си и да ядат камилски л..на. Ама и нашите мазни де *** сари да си ходят с тях и да вирят *** по 5 пъти на ден и да вият срещу полумесеца.Бах ти наглеците.
102
4
 
15
 
! Отговори
анти-аллахист преди 11 години
Братя, дайте да прокудим тия *** от Нашата Европа! Не ни трябват такива ***, дето само за религия мислят и раждат безконтролно, за да ни превземат с мнозинство!
101
1
 
19
 
! Отговори
читател преди 11 години
В почти всички ислямистки държави християните са бити, насилвани, взривявани изтребвани.Турция изби 2 милиона арменци, и се прави на вода ненапита. Защо ние тук дундуркаме мюслитата?
100
3
 
7
 
! Отговори
сгно преди 11 години
тези *** да бъдат изгонени от Франция както БГ Ромите и да се решат проблема....
99
2
 
4
 
! Отговори
до _Ястреб_ преди 11 години
колко процента християни има в турция . *** ?
98
1
 
0
 
! Отговори
дядо преди 11 години
да зобранят и пусираят и ли както там се казваха ***
97
1
 
6
 
! Отговори
божел преди 11 години
До _Ястреб_ Ти чел ли си Стария завет? Тората? Прочети! Коранът се препокрива със Стария завет и от Новия завет, защото се появява 600 години след смъртта на Исус Христос. Коранът признава Исус -Isa peyganber и майко му. Да не говорим Авраам, Моисей и други библейски имена. Така ,че да не насаждаме омраза а да знаем,че има един ,един единствен Бог. Как го наричаме няма значение. А това ,което се случва е дело на политици. Вярата е само оръжие в ръцете им.За съжаление има хора ,които им вярват