Трима палестинци, сред които 5-годишно дете, бяха убити в Газа

Новият въздушен удар е бил рано тази сутрин
19 ное 2012 07:44, Петя Славова
83
Трима палестинци, сред които 5-годишно дете, бяха убити в Газа
18 ноември бе най-смъртоносния ден от началото на израелската военна операция.Снимка: БТА

Трима палестинци, сред които малко дете, бяха убити при нов израелски въздушен удар в ивицата Газа рано тази сутрин, предаде Франс прес, като се позова на говорител на министерството на здравеопазването на контролираната от ислямисткото движение Хамас палестинска територия.

23-годишна жена, 35-годишен мъж и 5-годишно момче загинали при бомбардировката в квартал Зейтун в Газа, предаде БТА. Израелската военна авиация освен това разруши полицейски участък в най-големия град в крайбрежния анклав. Ивицата Газа бе обстрелвана през нощта и от израелски бойни кораби.

С последните жертви броят на убитите от началото на израелската военна операция в крайбрежния анклав в сряда достигна 83 - 80 палестинци, половината от които цивилни, и трима израелци. 660 палестинци и 41 израелци бяха ранени. Общо 31 палестинци, мнозинството от които жени и деца, бяха убити вчера - най-смъртоносния ден от началото на израелската военна операция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
1
 
! Отговори
до68 преди 11 години
Ами къде да правят складове като са в лагер.Нали и те трябва да се защитават.Вярни са приказките за жестоките евреи-злодеи
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
67 не лъжи като дърт *** че са те трили , тук каквото и да напишеш срещу евреите си остава , явно като ти гледам писанията си привърженик на *** тактика на Хамас ръчкане после ох боли , е боли , какво правят складове за боеприпаси или ракетни установки в жилищни бликове.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди малко написах коментар и веднага го премахнаха. Явно не им изнася на *** наричащи се журналисти. Това били въздушни удари. Ами по тази логика и Луфтвафе са нанасяли въздушни удари и не е имало война. 3-*** загинали евреи срещу 83-*** палестинци. И този ужас продължава. Продължават да избиват цивилно население. Дано се появи нов Хитлер.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
64 ако питаш гърците и там не е , значи си съгласен че след като ние имаме прави и евреите си имат своите права , все пак Златната джамия / както света София в Константинопол / е построена върху руините на Соломоновия храм а, не обратното. Йерусалим е столица на 3000 години най-стара на земята и никога не е била столица на Палестина , разбери палсетинцитъе са нещо като македонците измислен народ плод не на коминтерна а на студената война.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
63 Сталин искаше да забие трън в близкия изток на Британците защото Палестина си беше британска колония след отеглянето на турците , но като видя че нещата се обръщат заклейми новата държава и така 45 години Източния блок беше застанал по време на студената война на страната на арабите иначе е имало идеи и за Крим за средния Изток за Африка, но това са били сметки без кръчмаря, защото именно ционистите , което не лоша дума представи си са искали да се върнат в не къде да е а там от където са
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е. И руснаците подкрепяха да се създаде държава в Палестина, където да се отърват и от техните евреи. Никоя страна в Европа не иска евреите да се множат на територията и.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
59 и за да не се чудиш и маеш българското Освобождение и целия процес на Възраждането ни също беше подготвен в чужбина , легията на Раковски , БРЦК в Барила и Букурещ , борбата за църковна независимост в Цариград , ако знаеш по колко неща си8 нприоличаме с Израел , Цариограската конференция след Априлското въстание прилича на резол'ция на ООН , Берлинския конгрес също. А след освобождението ни колко турци сме изгонили и колко българи са дошли като преселници от онези земи които не успяхме да си
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
59 не забравяй и СССР , защото и руснаците са за новата еврейска държава която както нашата след векове възстановява независиомостта си ние след 5 те след 20 , турците дето ги намесваш в уравнението отговарят на палестинците .
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сандо поеърхностния си ти , известно ли ти е що за диктатура властва в Газа , за тях човешкия живот не означава нищо ,а от димите ти разбрах , че ти си просто един спинозен комоноид и нищо повече .
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато Великобритания и САЩ разрешават на евреите да обявят независимост в Палестина, там те са само 30 % от населението. Все едно сега турците в България, които са малцинство да провъзгласят цялата ни територия за своя собственост и да си направят държава и да почнат да ни избиват и гонят от домовете ни.
42
0
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 11 години
Това са доста повърхностни ръзсъждения ,че видите ли Хамас били терористи! А тия които убиват палестинските деца какви са ?? Повече и от терористи са ! Ама нали имат подкрепата на задокеанската Империя на Злото си разиграват коня както си искат ! Най голямото зло на тоя "демократичен" преход е че хората затъпяха от разни Биг Бръдари Златки Фънкита и подобни и не могат да осъзнаят че лека полека ги прервръщат в роби и крепостни селяни да бачкат до гроб и да хрантутят една шайка мафиоти и разбойн
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
53 Ще кажа че Хамас въобще не гледа къде удря а и не може да направлява удара , защото оръжията му са крайно неточни , жертвите от израелска страна паднаха когато беше ударен жилищен блок , колкото до израелските атки , там рискувете се преценяват и във всички случаи се гони минимализсирането на жертвите , евреите не са луди нито са изверги, но целта на Хамас е не да победи Израел ,а да го дразни , да го кара да го напада за да събужда съчувствие в общественот мнение по света ,а и в самия Израе
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хехе, нова порция пропаганда от днес.бг за това, как горките араби мрели като мухи и то почти без причина, само за това, че хвърлят ракети по цивилни градове, и после се крият зад жените и децата си. Никъде не се споменава, че арабелите продължават да целят цивилни цели в Израел, вчера една ракета падна върху една кола и рани 4ма невиини цивилни, но това в статията го няма. Набийте си го в канчетата- арабите специално се целят по цивилни, а Евреите правят всичко възможно да не уцелят цивилен...
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
49 Точно това е целта на палестинците Сандо , да ги съжалявате за убитите и ранените , жертвата на собствения им народ е тяхното основно оръжие ,а ХАМАС не е благотворителна организация , тя е терористична организация с ясно изразени диктаторски методи на действия , тероризират много повече собствения си народ отколкото самите евреи
38
3
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 11 години
Най обикновенни убйици на жени и деца ! Но накрая и еврейте рано или късно ще си намерят майстора!
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По тоя начин мир няма да постигнат никога -насилието ражда насилие. Газа си е един концентрационен лагер.
36
0
 
1
 
! Отговори
няма значение преди 11 години
какво проповядват средствата за масова дезинформация - ТЕ НИКОГА НЯМА ДА КАЖАТ ИСТИНАТА :))))))) , нали бе ?????
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
44 целият свят знае и защо палестинците започнаха терзи ракетни атаки една седмица след изборите в Щатите и три седмици преди гласуването в ООН , за да може да плачат как ги бомбардират евреите , за това , Хамас жертва собствения си народ , прави го курбан. за постигането на чисто политически цели
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
43 убиха го римляните ,а ако не беше умрял и съответно възкръснал просто нямаше да е това , което днес наричаме Спасителя , помисли ако Левски не беше увиснал на онова страшно бесило край София щахме ли днес да сме единни в почитта ни към него , дали сме така единни към Стамболов да речем .
33
2
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 11 години
Няма нужда да го пишат. Целият свят знаекъде се намират ракетните установки на Хамас - в/ъ жилищни сгради. Целия свят знае и защо - не е само за щит.Газа е много малко място.Няма КЪДЕ ДРУГАДЕ да бъдат.Израелската армия знае това по-добре от всеки друг.И въпреки това продължават да показват колко са миролюбиви и добри.Много е лесно да се оправдаваш с изтърканото-"ами те там са си сложили ракетите",когато преди няколко дни си разрушил едно от малкото места,където са могли да се евакуират цивилни!