Уволниха водещите, измамили медсестрата на Кейт Мидълтън

Ясинта Салданя беше намерена мъртва след случката
Обновена: 8 дек 2012 16:34 | 8 дек 2012 16:32,
61
Уволниха водещите, измамили медсестрата на Кейт Мидълтън
Снимка: Reuters

Водещите на  австралийското радио "Тудей Еф Ем" (2Day FM) Мел Грейг и Майкъл Крисчън, които са автори на телефонната измама с медицинска сестра от болницата на британската херцогиня Кейт, са отстранени от работа за неопределен срок, предадоха ДПА и ИТАР-ТАСС.

Жертва на телефонната измама бе медицинската сестра Ясинта Салданя от лондонската болница "Крал Едуард Седми". Вчера тя бе намерена мъртва, като една от възможните причини за смъртта й е самоубийство.

Мел Грейг и Майкъл Крисчън, използвайки жена, която се представила за британската кралица, излъгали по телефона Салданя, че й се обаждат кралица Елизабет Втора и престолонаследникът принц Чарлз.

Те поискали информация за състоянието на бременната Кейт Мидълтън, херцогиня на Кембридж, съпруга на принц Уилям, която била по това време в болницата. Медицинската сестра повярвала на измамниците и прехвърлила разговора към старшата сестра на отделението, която дала подробна информация за състоянието на младата херцогиня. 

Още по темата
Разговорът със Салданя не се е предавал пряко, а в запис, и предварително е бил съгласуван с юристи на радиостанцията.

Повече от седем часа след смъртта на 46-годишната майка на две деца в сайта на радиостанцията е продължило да се излъчва съобщение, в което весело се говорело за "Най-голямата кралска измама", отбелязва ДПА.

Грейг и Крисчън са анулирали акаунтите си в Тwitter, тъй като те през последните часове са били залети с гневни реакции на австралийци, които ги обвинявали, че "имат кръв по ръцете".

Австралийски рекламодатели, сред които една от най-големите в страната вериги супермаркети "Коулс", изтеглиха рекламите си от радиoто.

Премиерът на Австралия Джулия Гилърд определи в изявление смъртта на Ясинта Салданя като ужасна трагедия и изрази съболезнования на нейните близки и роднини.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
до 58 преди 11 години
тури си и ти ножа.
53
7
 
2
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
"вериги супермаркети "Коулс""АААА ха ха ха не знаех че така се наричали.... браво браво д*ис.бг Някоя Златка ли ви преведе статията? Колс вече има ново име ха ха ха казва се КоУлсИ ОСВЕН че са супермаркет ТАКА СА И ЗАСТРАХОВАТЕЛНО дружество и даже застраховката на колата ми е при тяхВече имам застраховка КоУлс ааааааааааааа ах ахаххахаха
52
7
 
3
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
АМИ ПРЕДИ ВРЕМЕ 2-*** опосуми си направиха шега с една червена бабичка. Направиха и скрита камера и тя зе че пукна. Дадоха и подкуп да пише хвалевствени статии за някакво предаванеИ какво стана? Малко онаниране в общественото пространство :D :D :DМое лично мнение е че 2-мата австралийци са злоупотребили. Но имайки в предвид колко обичаме помсове тука.... сега ирландците и озитата падат от смях колко залупени са тия помсове да се самоубиват. ПРОМИТИ МОЗЪЦИИИ. Зомбясани помсове ха ха
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Медицинската сестра е уволнена от болницата . Това значи , че повече няма да я вземат на работа в друга английска болница . Това е голям шок , но ако се преодолее , има и други шансове ... Има и други страни ..
50
1
 
3
 
! Отговори
питащ преди 11 години
нали старшата сестра е дала информацията,защо тогава самоубиват другата?
49
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да им се врърне стократно жестокостта на кралското семейство! Ега ти благородниците, чистят наред всичко, което им попречи. Най- безполезните същества!
48
7
 
15
 
! Отговори
РХ преди 11 години
Немога да разбера как може съвременно общество да търпи кралски смемейства да бездействат цял живот и да се радват на охолие което би хранело хиляди гладни деца по света които се опитват да заспят гладни сега!Иначе когато трябва да плащаме данъци много ни боли, но когато е за цар/царица, кралица може...Айде няма нужда
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
46. Чух записа , който го дадоха по новините . Жената даже не казва че е Кралицата .Казва че иска да знае състоянието на нейната внучка ....Странен глас , странен аксент, не е австралийски , ако имаш време да мислиш ... Ще се усъмниш , .. Особено сега, като знаем кой се е обадил , но в дадения момент ..
46
3
 
9
 
! Отговори
Mickey преди 11 години
Противно на всякаква логика и абсурдно е, че медицинската сестра се е самоубила заради това, че се е била подмамила от радиоводещите и е прехвърлила разговора. Ако наистина се е самоубила, по вероятно е директора на болницата да и е "обещал" уволнение и затова да го е направила.Как е възможно толкова народ да заблуждават с такава съшита с конци теория.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами това просто не е вярно. Suspended и Fired имат абсолютно различно значение. Водещите са отстранени временно. Статията не е вярна.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и едната сестра е била подведена и другата, но коментиращата диагнозата е старшата, така че се стига до психологичния рефклекс "Добър ден, обажда се Мойто Величество Кралицата"
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А мед-сестрата съвсем случайно се оказа мъртва вчера-просто се е самоубила!!!!!!!!!!???????????-принципни решения от някои особи.....?????
42
1
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 11 години
То и тука по принцип е така... ама само по принцип
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
40 . Проблемът е че нямаш право да коментираш с никои диагнозата на пациент било по телефона , било в самата болница. Както казва Мери . В американските болници не разрешават персонала да коментира пациент в асансьора , защото може да има в него външно лице . Това е строго поверителна информация. В този случай няма нищо нередно с пациента . Но тези от Австралия са за уволнение , а старшата сестра сигурно е уволнила , колежката си , която я е подвела . Това са законите на запад .
40
3
 
9
 
! Отговори
Мима преди 11 години
Ако сестрата беше европейка вместо да се самоубие можеше пари да направи като си продаде историята или напише книга...
39
1
 
4
 
! Отговори
до mery преди 11 години
Така е, mery, нещата, които обяснявате, са истина, коментарът ми беше силно ироничен, но вашият правопис ме ужаси! Кое го налага?
38
8
 
16
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Това е резултат от мултикултурализма. Ако сестрата беше англичанка щеше без проблем да разпознае австралийския акцент. Овен това в нашата култура хората не се самоубиват за подобни неща. Но на на Изток нещата са далеч по-сложни. Не може механично да се месят култури, които напълно се противоречат и имат съвсем различни виждания за света без да има напрежение. Не е далече времето на конфликтите поради насилственото налагане на чужди на европееца култури и религии...
37
11
 
34
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 11 години
"Кръв по ръцете" имат всички английски поданици и самата кралска фамилия, които толерират и подкрепят тази система, базирана на култ към короната, сякаш са друга категория хора.
36
5
 
17
 
! Отговори
mery преди 11 години
До Анонименв Англия се даржи изключително много на приватноста и секретноста на индивида, т.е. строго поверително! Ако се обадите някаде за информация ви подглагат на крастосан разпит за да разберат дали това наистина сте вие...иначе информация не се дава!
35
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледай ти, ако това се случи у нас - хоп - полицейщина, липса на ДЕМОКРАЦИЯ, нарушаване на ЧОВЕШКИТЕ права, ГЕРБ и Бойко Борисов и Цветан Цветанов са МНОГО виновни!!! Вой от комунистите, оплакване в Брюксел и плюнки по родно българското! Да живеят Сергея, Кутев, Мая Манолова и други глашатаи на народните свободи!