Тексас остава в САЩ

"Бащите основатели на страната не са предвидили право за напускане"
Обновена: 15 яну 2013 14:44 | 15 яну 2013 08:38, Петя Славова
105
Тексас остава в САЩ
Белият дом отговори на искащите Тексас да се отцепи от САЩ. Снимка: Reuters

Лоша новина за онези хиляди американци, които искаха Тексас да излезе от Съединените щати - щатът остава в състава на САЩ, предаде Асошиейтед прес. 

"Белият дом отговори на петицията, с която се иска Тексас да се отцепи от Съединените щати, с аргумента, че Бащите основатели на САЩ "не са предвидили право за напускане" на държавата.

Повече от 125 000 души подписаха петицията, инициирана само няколко дни, след като Барак Обама спечели втори президентски мандат, пише БТА. Белият дом е обещал да отговаря до 30 дни на всяка петиция, под която стоят повече от 25 000 подписа.

Джон Карсън, директор на Службата за поддържане на връзка с гражданите, оповести отговора на петицията, в който се цитира словото на Ейбрахам Линкълн при първото му встъпването му в длъжност и становище на Върховния съд след Гражданската война.

В него се казва, че Америка е създадена като "постоянен съюз", но позволяващ на хора с различни възгледи да обсъждат различни въпроси. "Демокрацията може да е шумна и противоречива", каза Карсън. "Нашата страна функционира благодарение на свободните и открити дебати. . . Но колкото и да ценим здравословния дебат, няма да позволим той да ни разкъса на части". Карсън посочи също така, че съставителите на американската конституция са вярвали, че политиката трябва да се променя чрез избори, а не чрез отцепване.

Инициаторите на петицията за отделяне на Тексас обясняват желанието си с икономическите трудности, произтичащи от това, че федералното правителство не желае да реформира системата за вътрешни разходи и помощи за чужбина. Тъй като Тексас е голям щат с балансиран бюджет, той на практика има възможност да излезе от съюза, казват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
xari potar преди 11 години
PREDI DVA MESECA TU PISAXTE ,4E VSEKI 6TAT IMA PRAVO DA NAPUSNE USA KOGATO RE6I.TAY POVELQVALA KONSTITUCIQTA IM.SEGA KVO STAVA KOGATO V DEISTVITELNOST POISKAXA TOVA NEKVI BA6TI TAI RE6ILI XEXEXE MI MAIKITE IM PYK KVO RE6ILI.TIQ AMERIKANCI MNOGO OBI4AT SVOBODATA I DEMIKRACIQTA MA NAVAN DAE I S ORAJIE DAQ NALAGAT U TQX DEMOKRACIQ I SVOBODA SA MRASNI DUMI
84
0
 
1
 
! Отговори
Това ни чака преди 11 години
И НАС НИ ЧАКА СЪЩОТОКато влязат Турция, Албания, Израел и всички *** държави в ЕС, като се напълни България с ***, дето се изхождат по голяма нужда на тротоара и на нас ще ни кажат същото - основателите на ЕС не са предвидили възможност за напускането му.ДОЛУ ЕС И НАТОДа се махаме от тия скапани съюзи, докато още можем.
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
едва ли 90% от населението на Тексас би искало това , и не съм чул по новините да са започнали щатаските сили за сигурност да изселват насилствено придружено с кръв и грабежи към Мексико тексасците.
82
0
 
2
 
! Отговори
July преди 11 години
ПРЕДЛАГАМ СЪРБИЯ ДА ЗАПОЧНЕ БОМБАНДИРОВКИ НАД ВАШИНГТОН, ДОКАТО ПОСЛЕДНИЯ НЕ ПРИЗНАЕ НЕЗАВИСИМОСТТА НА ТЕКСАС.
81
0
 
3
 
! Отговори
darcas преди 11 години
Веднага Иран, Северна Корея, Венецуела и други да направят коалиция за освобождение на Тексас и да прехвърлят омиротворителен контингент там!
80
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
94 а твоето да не е придобивано в годините на строителство на развито социалистиоческо общество / РСО / или по скоро преди това когато се градеше социализма не развития а първоначалния и се развивахме как беше ЕКСТЕНЗИВНО .
79
1
 
0
 
! Отговори
93 преди 11 години
Аз съм този, който съм!! Запази си простотиите за хлапетиите около блока!! Акъл от пъпчиви пубери, БЕЗ ИКОНОМИЧЕСКО ОБРАЗОВЕНИЕ не ща!!!
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
92 явно си някое чалгарско тийнеджърче , личи си по маниера на писане
77
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Бе я си гледай работата?? От надупени ФИЛИ, продаващи акъла си за един уокмен, акъл не ща!
76
1
 
0
 
! Отговори
До 88 преди 11 години
Когато започнеш да играеш с такива финансови ресурси , тогава би могъл да се изказваш кой е стар и кой млад
75
0
 
0
 
! Отговори
85, преди 11 години
usdebtclock с разширение .orgА пък тези хора казват друго.
74
1
 
0
 
! Отговори
до 88 преди 11 години
Компанията на Бъфет е инвестирала в поне четири от седемте най-големи по активи американски банки. Това включва инвестиции на стойност повече от 14 млрд. долара в Wells Fargo и 5 млрд. долара в Bank of America, както и опции за закупуване на акции в Goldman Sachs Group на стойност 5 млрд. долара. Berkshire също така има
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЩо, не е ли стар и изкуфял???
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
86 вярно теб какво ли те засяга , ти едва ли някога ще бъдеш инвеститор в какво и да било. Остави го Бъфет той е стар и изкуфял хахахаххаха
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 83 от Уорън БъфетКазал, ама казал. Половината американски банки бяха напълнени с новонапечатани пари. Паричната маса в щатите нараства с 15% на година. Пък той нека си казва.
70
1
 
0
 
! Отговори
до 83 от Уорън Бъфет преди 11 години
"Нашата банкова система е в най-добрата си форма, откакто се помня", коментира Бъфет. "Ние нямаме извънредно концентрирана банковата система в сравнение с останалата част от света - едно от предимства на най-големия капиталов пазар е, че банките трябва да съответстват на неговия размер", казва прочутият инвеститор.
69
0
 
1
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
По текущи цени, американският дълг се равнява на 305 555 тона злато. НЯМА ПЛАЩАНЕ.
68
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 11 години
81,значи американците ще останат БЕЗ ПЕНСИИ.И много други неща значи, ама не е за празни глави!!!
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 78:ХАХАХАХ Е АЗ ЗИМАНЕ ДАВАНЕ ИМАМ САМО С ХОРА НЕ С ЕВРЕИ.... АКО ИМАМ ВЗИМАНЕ ДАВАНЕ С ЕВРЕИ ЩЕ Е ДА НАТОРЯ ЗЕМЯТА С ТЯХ ХАХАХ ТЕ И БЕЗ ТОВА ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ ТЕЯ ГНУСНИ ЧЕРНИ ЕВРЕИСКИ *** ХАХ НЕ САМО АЗ ИМАМ ПРОБЛЕМ С ЕВРЕИТЕ АМИ ЦЕЛИЯ СВЯТ.... ДОКАТО ЕВРЕИТЕ И ЕВРЕИСКАТА ДЪРЖАВА СЪЩЕСТВУВАТ ЩЕ Е..... ТОВА Е НАЙ ДОЛНАТА РАСА ЗАЕДНО С СЛАВЯНИТЕ И ***!!! ТЕЗИ ТРИ РАСИ ИМАТ НЕЩО ОБЩО ПОМЕЖДУ СИ... ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ И НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА!!!!
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
79 *** 80% от кредиторите са американски институции : ФЕД над50% , пенсионни , общински , застрахователни , частни и какви ли не фондове държат остатъка от дълга , който освен че е дълг си е и една много сигурна инвестиция за притежателите на американски ценни книжа , най-сигурната инвестиция на земята , не случайно се избиват за тях когато се емитират .